Jump to content

Moto Zajednica

Gustina ulja u prednjim stapovima (vilama)

Recommended Posts

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Prosle godine u maju u Radulovicu su radili redovan servis koji podrazumeva i zamenu ulja u stapovima.

Kad sam preuzeo motor primetio sam da je vesanje postalo jako tvrdo.

Pitah majstore i sefa servisa zasto mi je motor toliko ukrucen, ranije je bilo mekse kazem ja.

Oni mi kazu da su sipali malo vecu gradaciju (umesto 7,5 sipali 10) kao sad ce da bude bolje lezanje.

Kad sam isao u Al s banditima (Vlajko, prevarantom kvarisom i Vladom SD) ja jednostavno nisam imao normalnu kontrolu prednjeg tocka na rasutom kamenom putu. Non stop je "glisirao" gubio kontakt s podlogom. To sam pripisivao celavim gumama.

Montirao sam Scout60 gume koje su dosta predodredjene za off voznju i probao motor po rastom sljunku zamalo da bureknem. Jednostavno nema kontrole jer prednji tocak u opste ne slusa.

Sad su moje sumnje da sipanjem ulja vece gradacije gubi na upravljivosti u off-u :stabre: Jednostavno ne prati konfiguraciju terena ili je nesto drugo posredi ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

vrlo moguce da je do ulja .. ta viljuska je modernija pa i na male promene u gustini ulja reaguje .. kod tebe ide 765Ml ulja po stapu 7,5W ...

u moju bilo da nalijem 5w ili 20w razilka je mala ali ipak je matora to viljuska

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Imas valjda stelovanje koliko brzo se viljuska vraca u skroz istegnut polozaj, kao i stelovanje za "mekocu". Cinculiranjem ta dva verujem da bi mogao da dobijes zeljeno ponasanje.

Licno teoriju znam, ali kada sam pokusao za sebe da nastelujem, posle sat vremena sam otisao kod majstora i on je to sredio za 10 minuta. Potpuno isti problem sam imao kao ti, osecaj da mi je prednja viljuska pretvrda i bezanje prednjeg tocka na terenu. Na asfaltu je bilo odlicno cak ne moz bolje, ali na terenu je tocak bezao. Samo kazem dve stvari sam morao da stelujem, ne samo jednu.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Imas valjda stelovanje koliko brzo se viljuska vraca u skroz istegnut polozaj, kao i stelovanje za "mekocu". Cinculiranjem ta dva verujem da bi mogao da dobijes zeljeno ponasanje.Licno teoriju znam, ali kada sam pokusao za sebe da nastelujem, posle sat vremena sam otisao kod majstora i on je to sredio za 10 minuta. Potpuno isti problem sam imao kao ti, osecaj da mi je prednja viljuska pretvrda i bezanje prednjeg tocka na terenu. Na asfaltu je bilo odlicno cak ne moz bolje, ali na terenu je tocak bezao. Samo kazem dve stvari sam morao da stelujem, ne samo jednu.

Marko, ja na Bembi nemam štelovanje tvrdoće ni povratnog hoda. E sad dal ima nešto unutra ispod poklopca štapova bem li ga :stabre:

Jel tvoj majstor čačkao samo prednje vile ili ima veze i zadnje vešanje ? :neznam:

Ja bi reko da je mnogo bitnija kolicina ulja od te male razlike u gradaciji. Mozda sipali vise ili nisu dobro istocili staro? Ja to ovako laicki razmisljam...

Danas sam bio u Raduloviću da se raspitam kunu se u majku rodjenu da je sve po ps osim gradacije. Sećaju se jer sam im bio prvi pacijent za zamenu ulja u vilama.

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Marko, ja na Bembi nemam štelovanje tvrdoće ni povratnog hoda. E sad dal ima nešto unutra ispod poklopca štapova bem li ga :stabre:

Jel tvoj majstor čačkao samo prednje vile ili ima veze i zadnje vešanje ? :neznam:

Stelovao je odvojeno prednje, odvojeno zadnje vesanje. Za stelovanje prednjeg ogibljenja imam dva srafa, jedan na vrhu tamo gde se ispusta vazduh iz vila, jedan na dnu viljuske (sve ovo zasebno za levu i desnu). Na Bembari ne znam gde se nalaze stelke :/

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja