andjelo 246 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, ajde neka mi neko kaze gde mogu da kupim solidan unimer a da cena nije ludacka. Tipa do 30 eura... imas u luis za 10 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera 4 Napisano Jun 12, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan i jos jedan aparat za varenje novije generacije MIG , moze se koristiti za gvozdje ,aluminijum i prohrom probali smo radi odlicno na sva tri materijala za aluminijum se koristi zica 1mm Almg5 a za prohrom V2A ili V4A od 1mm ili 1.2mm pa da ubacimo i mi par alata ,aparat za varenje aluminijuma i ostalih metala .Moze variti sa wolframovom elektrodom TIG i sa topljivom MMA na prekidacu.Sa 10 ampera moze zavariti 0,3mm aluminijum +prekidac za variranje napona struje drugi sa leve strane ,prvi je AC neizmenicna struja samo za aluminijum,DC jednosmerna struja za prohrom, gvozdje, bakar i ostasle metale , prvi sa desne 2t i 4t taktno paljenje elektricnog luka andjelo mozes li da kazes gde se mogu kupiti ovakvi aparati za zavarivanje posto me interesuju zbog zavarivanja aluminijuma prvenstveno, ako nije tajna konkretno ovi koje si prezentovao ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 535 Napisano Jun 12, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan i jos jedan aparat za varenje novije generacije MIG , moze se koristiti za gvozdje ,aluminijum i prohrom probali smo radi odlicno na sva tri materijala za aluminijum se koristi zica 1mm Almg5 a za prohrom V2A ili V4A od 1mm ili 1.2mm pa da ubacimo i mi par alata ,aparat za varenje aluminijuma i ostalih metala .Moze variti sa wolframovom elektrodom TIG i sa topljivom MMA na prekidacu.Sa 10 ampera moze zavariti 0,3mm aluminijum +prekidac za variranje napona struje drugi sa leve strane ,prvi je AC neizmenicna struja samo za aluminijum,DC jednosmerna struja za prohrom, gvozdje, bakar i ostasle metale , prvi sa desne 2t i 4t taktno paljenje elektricnog luka andjelo mozes li da kazes gde se mogu kupiti ovakvi aparati za zavarivanje posto me interesuju zbog zavarivanja aluminijuma prvenstveno, ako nije tajna konkretno ovi koje si prezentovao ovde i ja imam pitanje imam varmigov aparat co2 koja je razlika izmadju njega i ovih sto vare aluminijum i koji gas se koristi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera 4 Napisano Jun 13, 2009 U prolazu, 17 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan evo da pokusam da ti objasnim koliko ja znam, gas koji se koristi za zavarivanje Al je argon a razlika izmedju tvog aparata i onog prvog koji je dao andjelo je u tome sto onaj ima u svom sklopu varnicar koji sluzi za zavarivanje Al i za stvaranje luka koristi volframovu elektrodu a dodatni materijal se dodaje sa strane kao kod autogenog zavarivanje( inace oznake tipa MIG, MAG, TIG oznacavaju postupak zavarivanja to jest u kom zastitnom gasu se vrsi zavarivanje MIG-metal inert gas, MAG-metal activ gas, TIG-tehnical inert gas, sto inace zavisi od materijala koji se zavaruje kao sto za REL-rucno elektro lucno zavarivanje imas elektrode sa razlicitim tipovima obloga , sto se tice drugog aparata tu nebih mogao da komentarisim posto imam einhelov aparat tog tipa na kome pise da moze da radi i aluminijum, ima i teflonski buzir kroz koji prolazi zica, ja kupio Al zicu sve lepo postavio prikljucio aparat na bocu sa argonom i pokusao da zavarim nesto ali to bi moglo svakako drugacije da se nazove samo ne zavarivanje tako da sto se njega tice nisam dovoljno strucan da komentarisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAKLAVA 11 Napisano Novembar 4, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: kovin Prijavi odgovor kao problematičan aparat Laister za varenje plastike za reparaciju pastika na motociklima skuterima i automobilima 100% cvrst kontakt gde ima da se kupi ovaj ili neki drugi proizvodjac za varenje plastike i koja im je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jun 1, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kupio bih moment kljuceve. Znaci, nista profesionalno - nekoliko puta godisnje po nesto. Sta preporucujete? Kakvi su ovi iz Louisa? http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003245 http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003085 http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003929 Oni su najlaksi za nabavljanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Na sta se odnose ove zoll oznake? Na onu cetvrtku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Jun 1, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ја уз'о онај од 19Nm до 110Nm, није лош, ради пос'о... Са тим стежеш главу (ономад склопио машину), корман, точкове, али не и шрафове декла и такве ситније вијке... Ту ти треба мањи... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Jun 1, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Na sta se odnose ove zoll oznake? Na onu cetvrtku? Да, четвртке као наставке за твоје гедорице... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Jun 1, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ја уз'о онај од 19Nm до 110Nm, није лош, ради пос'о... Са тим стежеш главу (ономад склопио машину), корман, точкове, али не и шрафове декла и такве ситније вијке... Ту ти треба мањи... Znaci, dva bi bila dovoljna? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Jun 1, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ја уз'о онај од 19Nm до 110Nm, није лош, ради пос'о... Са тим стежеш главу (ономад склопио машину), корман, точкове, али не и шрафове декла и такве ситније вијке... Ту ти треба мањи... Znaci, dva bi bila dovoljna? Пази, по мени, тај мањи служи обично тамо где (на старијим крнтијама ;D) стављаш поред дихтунга и дихт масу, јер увек цури ако гастегнеш по књизи... Овај средњи је идеалан, а за остало мора да се вежба да се стекне осећај за филинг Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ovaj uzeo http://www.louis.de/_40ad1056c85c5824c111939f463f7d64e1/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003929 neces se pokajati za svoje potreba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Od kada se moment kljuc moze uzeti za 30 e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Od kada se moment kljuc moze uzeti za 30 e pa sad zavisi da li ces profesionalno da se bavis ili za svoje potrebe ako hoces profesionalni trebas da odvojis od 150 -600 evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 1, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zato mi je i cudno,znam inace kakve su cene,prvi put vidim te jeftine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Novembar 15, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan fali: spahtla metalna,spahtla plasticna,pila za zeljezo,turpija,sprica kod mene u garazi: hazet,facom,SATA,trudbenik-doboj i Wurth Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Novembar 15, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan kilo kljuc cca 15-20€,Osijek-Metro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...