Rusty Pera 528 Napisano April 23, 2013 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ono šta već svi znamo danas je obelodanjeno, samo što su slutnje u vezi sa nenamenskim trošenjem novca od kazni mnogo crnje nego što sam mislio: Milioni evra se troše za plate službenika po opštinama i policijske orkestre, krečenja, lajsne za tezge po pijacama a verovatno i jagnjeće brigade ( poslovne ručkove,molitvene doručkove, večere ). I sada premotavam film i shvatim: - zbog toga u nekoj selendri putari namerno zaborave ograničenje 40 a policija "sasvim slučajno" baš stoji tu i meri brzinu - iz istog razloga u nekoj nedođiji postoji tabla za naselje i ograničenje je 50 iako nigde ni kuću ne možeš da vidiš - iz sličnog razloga su postavljene kamere po Beogradu, ali po takvom kriterijumu da ne služe ničemu osim da bi se otimale pare ( npr. kamera kod Beogradskoj Sajma ) - iz istog razloga neko vreba iza ćoška i lovi da napiše kaznu za pojas, traži rezervne sijalice i trougao a opšte je poznato da većina policije vozi sa ugašenim svetlima, ne vezuje pojaseve, nema komplet prve pomoći, zimske gume, sajlu za vuču i trougao. U tom istom trenutku se dešava masakr na Ibarskoj, na Novosadskom auto putu ljudi udaraju kolima u betonske bedeme koji izviru iz mraka, pijani kamiondžija pravi polukružno na putu, ludak pretiče kolonu... E Srbijo.... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ruske011 601 Napisano April 23, 2013 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Opste poznato. Nista novo. Sta da kazem, nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano April 23, 2013 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ima ona o vetrenjacama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banconi 243 Napisano April 23, 2013 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Ne slažem se ni sa Okanovićem, a ni sa vama da novac od kazni treba eksplicitno da ide u korist saobraćaja. I zašto bi? Po meni, svaki budžetski novac se troši prema budžetskoj raspodeli: na obrazovanje, na zdravstvo, na administraciju, pa između ostalog i na saobraćaj. Kazne su kazne, bile one saobraćajne ili nekog drugog porekla, a onaj ko ih plaća i ne treba mnogo da brine o tome gde će taj novac završiti. Naše je, kada je reč o saobraćaju, da ne pravimo prekršaje i da vozimo bezbedno. Naše je, takođe, da kao građani pratimo kako vlast troši novac, tu nema dileme. Ali zašto bi novac od saobraćajnih kazni bio eksplicitno vezan za saobraćaj, a ne recimo za krpljenje prozora u nekoj školi, a na kraju, zašto da ne, i za klima uređaj u nekoj policijskoj stanici? Što se tiče ovog drugog dela, vezanog za puteve, putare i saobraćajce koji se kriju u mraku baš tamo gde je ograničenje zaboravljenih 40km/h, mislim da protiv toga možemo, i treba, javno da protestujemo i ukazujemo na te greške. Svaka aktivnost u tom smeru je pozitivna, i ubeđen sam da bi se uz samo par protestnih pisama i malo lobiranja stvar značajno popravila. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano April 23, 2013 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan cilj "novčanih" kazni i jeste isključivo namicanje para; prost primer; radi "naše bezbednosti", zakonodavac je propisao vezivanje pojasa, nošenje zaštitne kacige.,sankcija za nepoštovanje vlastite bezbednosti je isključivo novčana. daklem, ako sam dovoljno bogat, i ne hajem za svoju bezbednost, ili jednostavno oću da ne razmišljam o posledicama, i boli me uvo za kaznu; ja ću stalno da budem u prekršaju, a zakonodavac će imati satisfakciju u parama! i kakva je onda svrha tog propisa, osim same kaznene odredbe, tj. otimanje para. jasno je da su u ovom slučaju državi bitne samo pare, i ništa drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano April 23, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan brate ja imam na snimku policajca u uniformi u svojim kolima, zagradio kolonu jer hoche sivonja da se ukljuchi u drugu traku (kod tunela z.venac), i mogu dupe obrisat sa tim.. mani se chorava posla i uklopi se u sredinu.. shto neko reche vetrenjache.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANUBIS S. 24 Napisano April 23, 2013 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: beograd Motocikl: yamaha FJ1200 Prijavi odgovor kao problematičan cilj "novčanih" kazni i jeste isključivo namicanje para; prost primer; radi "naše bezbednosti", zakonodavac je propisao vezivanje pojasa, nošenje zaštitne kacige.,sankcija za nepoštovanje vlastite bezbednosti je isključivo novčana. daklem, ako sam dovoljno bogat, i ne hajem za svoju bezbednost, ili jednostavno oću da ne razmišljam o posledicama, i boli me uvo za kaznu; ja ću stalno da budem u prekršaju, a zakonodavac će imati satisfakciju u parama! i kakva je onda svrha tog propisa, osim same kaznene odredbe, tj. otimanje para. jasno je da su u ovom slučaju državi bitne samo pare, i ništa drugo. slažem se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano April 23, 2013 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan ..a registracija sa 15000 na 18000 lagano,bez velike pompe i ujdurme... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano April 24, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, sta ima veze. Stanje redovno, sluzimo narodu(citaj "sisamo ovce") @ banconi najbolji odgovor. Sve sto se slije u budzet se tamo i rasporedjuje. To je drugo sto se tamo posle ne namenski trosi. Ali kada bi svaka firma koja zaradjuje nesto i puni lovu u budzet sama za svoje potrebe trosila brdo ljudi bi crklo od gladi. Pa samo da krenemo od prosvete koja je neprofitabilna i da ne nabrajam dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...