Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko odabira maxi skutera

Recommended Posts

  • Skuteras, 3635 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250

J ate testove nemam,ali imam od yamahe x-max 250 i beverly-a i mogu samo da kazem da je taj x max odlican. Njega se nesto nisam ranije setio,ali kada bih opet kupovao 250 mislim da bi to bio x-max. To je najbolji odnos svega

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Čačak

Pozdrav kolega

 

Evo videh, prodjoh, primetih da niko ne pomenu moj model, Apriliu atlantic 250. Ja je vozim ne preterano dugo ali nemam nekih zamerki. Znaci pouzdan dobra zastita od vetra, veliki gepek i jos dosta nekih detalja. Zaboravih ono najvaznije atraktivan.  Mozda sve to nije lose ali mi je zelje ipak beverly zbog visokih tockova. To ne treba nikako zanemariti jer ovaj moj u krivini hoce malo da otkliza. Sve u svemu imas jos jedan model na umu pa sad stavar je samo ukusa. Agregat je svuda isti quassar - pouzdan i dobar bar ga tako svi hvale.

Pozdrav Marko Cacak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 93 postova
  • Lokacija: Čačak

Evo moj na primer:

Aprilia atlantic 250

2006.god.

8500km

jos godinu dana u garanciji

naravno ocuvan, mazen i pazen, servisiran

kupljen kod nas sa svim mogucim papirima i fiskalnim racunom

moja cena 3500 evra

 

ja planiram da ga prodam i da kupim neki drugi ili auto jer od posla ove godine i pored toliko suncanih dana nisam presao vise od 3000km.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2143 postova

Beverly 250, jeste sminkerski, ali zato ga prodas u svakom momentu, ne pada mu puno cena- ko Mitsubishi PAJERU, pouzdan i udoban, i brand name sto se tice skutera. Kad bi sada morao da se odlucim za jedan motor, moj izbor bi pao bas na Beverly 250 (idealana za grad, a moze se njime i na neki kraci put)

 

;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1372 postova
  • Lokacija: Mladenovac

Takodje, sto se tice skutera uvek bih uzeo Beverly, ne zbog toga sto je sminkerski, vec zbog toga sto je upravljiv i dobar za sve puteve, kako otvorene tako za grad, da ne pricamo kako godi za neravne puteve sto je cest slucaj kod nas u srbiji. I jos nesto, to je proverena Piagio masina, a znamo da je piagio i italija za skutere naj bolja, i tu ne bi komentarisao. To bi bio neki moj izbor...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 558 postova
  • Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Ja sam vozio Piagio X9,jeste malo ruznjikav,ali ubija kako ide.Malo se teze manevrise sa njim po gradu,ali je za touring dusu dao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1372 postova
  • Lokacija: Mladenovac

Verujem da ce taj opusteno izbaciti 100km/h pa i vise. Moj drug je imao Madisona 125 4t i uspevao je da izbaci sto, jes malo teze ali izbacivao je. Ovaj bi trebalo da ide malo bolje, jer je noviji agregat i mislim da ima elektronsko ubrizgavanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Друг члан, 636 postova
  • Lokacija: Beograd, Zvezdara
  • Motocikl: Honda Transalp

Tema je prastara...ali nisam hteo da otvaram novu.

Moguce je da bih sledece godine uzeo neki nekineski maksi skuter...uglavnom za voznju dvoje po gradu. Godiste cca 2000. Prioritet su mi:

1. cena (do 1500)

2. cena odrzavanja i dostupnost delova i servisera

3. izgled (to je vec subjektivno, ali meni se svidja recimo Madison, Nexus ili u najgoru ruku Majesty ili x8)

 

Do koliko predjenih km bi trebalo da gledam motorice?

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Skuteras, 3635 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250

Nexus gledaj iznad 70000 km posto jedino sa toliko moze da se kupi za 1500 evra. X8 iznad 40000 km. U tom cenovnom rangu jedino madison 125 koji je malo slab za dvoje, majesty 250 bi mozda mogao da se nadje za te pare. Ja preporucujem skarabeo 125-150-200. Ruzan jeste ali je bas udoban, ima 16" tocak i cak 125-ica vuce i ide odlicno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 589 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Uzmi madisona, ali otvori se malo vise, ne verujem da ces naci bilo sta za 1500. Moze da se nadje majesty 125 i on jako lepo ide, dvoje vuce 110 bez ikakvih problema, ali ipak bolje idi na taiwanca 200-250 nego na 125ccm. Ja bih ti toplo preporucio i sym hd-200, ima ih ispod 1500 u oglasima, ja sam imao HD godinu dana i mislim da je savrsen skuter. Sto se tice kvaliteta syma, dovoljan je podatak da se bas taj model HD prodaje i kao peugeot (ne znam oznaku, potrazi na netu).

Ovo ostalo tipa scarabeo, beverly itd je dosta skuplje, a ako gledamo bez obzira na cenu i ja bih preporucio Apriliu Scarabeo ili opet madison, ali naravno neki jaci.

Kilometrazu nemoj ni da gledas, gledaj u kakvom je stanju skuter, da li je farban i kako, da li je kriv, pogledaj obavezno gume, neka ti pogleda agregat i izmeri kompresiju neki servis, mozes da nadjes skuter sa 10000 koji je uvezen od nekog rent-a-bike i unisten skroz, a neki koji je ocuvan moze i sa 50000 da bude u super stanju.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 8 postova

Nadovezujem se na ovu staru temu sa novim-starim pitanjima>

Razmišljam o nabavci dvotočkaša, ali imam nekih nedoumica koje bih da razjasnim uz vašu pomoć.

 

Dvotočkaš kakav bih hteo da imam je:

-maxi skuter 250ccm, zaključio sam da mi je to optimum za moje potrebe i uslove u kojima bih vozio.

-mislim da bi mi najviše odgovarali modeli koji prednjom maskom pružaju zaštitu od vetra

-čitajući forum došao sam do zaključka da se ipak držim "imena" proizvođača (Italija/Japan).

-Kako bih ga koristio: vozio bih se sam, po Beogradu, kuća-poso-poso-kuća , u nabavku... ali i iz zadovoljstva bih se stuštio niz drum na vikend ture.

-Gabariti: ja imam 73kg, visina 178cm , tako da tu nema problema – stajem u svaki.

-Novac:do max 2000, mada bih voleo da bude bliže 1500

- Presek trenutne oglasne ponude i mojih navedenih potreba i platežne mogućnosti:

Yamaha Majesty, Honda Pantheon, Honda Foresight, Aprilia Atlantic, Malaguti Madison, Piaggio X9 (mnogi ga hvale, pa ga zato stavljam u spisak, inače mi se na oko ne sviđa, voleo bih da mi neko kaže da li je ono njegovo veliko dupe u stvari prtljažni prostor ?)

 

Na oglasima stvari trenutno stoje ovako:

Navedeni modeli upadaju u moj novčani domašaj uz sledeće uslove: 250ccm, od 15 do 20000km , od 2000. do 2003. godine. Uz svaki oglas po pravilu piše “stanje savršeno, bez ulaganja” , a ja sam veverica, kako da ne.

Da li su za neki od navedenih ovo prevelike kilometraže i da li su godišta prestara (uz pretpostavku da skuteri nisu maltretirani) ?

Koji od navedenih, ako ima takav, troši više od proseka ?  Koji je najekonomičniji ? Da li neki od njih izbegavati zbog servisnih cena ?

 

Nejasnoće:

1.da li neki od gore navedenih modela za koje sam rekao da ih razmatram sa 250ccm, ima snage da me nosi bez posebnog naprezanja otvorenim putem brzinom oko 80km/h ako je model 125 ili 150 ccm ?

Za X9 sam već pročitao da ne može, čini mi se da sam isto pročitao i za Madisona. Lično sumnjam i za ostale ali ipak pitam.

2.po oglasima su česti i modeli od 125 i 150ccm koji su manji, lakši, i čija je prednja maska manja: Aprilia Leonardo, Piagio Fly , Yamaha Majesty 125 , Honda Dylan....

Da li na takvim modelima imam adekvatnu zaštitu od vetra na nogama ( jasno da bih morao da im dodam vetrobran za gornji deo tela) , i da li obzirom da su lakši mogu da me nose otvorenim putem brzinom oko 80km/h bez posebnog naprezanja i značajnog povećanja potrošnje?

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Safety bike, 954 postova
  • Lokacija: Beograd - Cerak
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Aprilia Leonardo je jako dobar izbor.

Jako dobar skuter koji ide jako dobro.

Muljaz sa foruma ga vozi i on najbolje moze da kaze sta taj skuter moze da izdrzi.

 

Ja sam vozio Malaguti Madison RS250. Sa tvojom visinom ces moci samo da se vrhovima prstiju oslanjas na asfalt jer je sediste jako visoko. Svetla su fabricki losa i samo Madison3 ima to reseno.

 

Nexus je skup dosta, dobar jer, cak i pozerski ( sto je dobro ), ali ne znam koliko je on udoban za neke ture koje su po 200-300km zbog polozaja sedenja.

 

Burgman samo 400ccm. Ovaj od 250ccm je trom.

 

Aprilia Atlantic sportcity je mala, ja sam se nekako rveo sa kormanom.

 

X9 je malo ruznjikav na oci, ali to je piaggio i tu nema sta da se prica o kvalitetu.

 

Sve u svemu, ispod 250ccm nemoj ni da gledas.

Razlika u registraciji i potrosnji izmedju 125-250ccm je nikakva, a mnogo dobijas na snazi.

 

Ja sam celu Srbiju prosao sa 250ccm bez da sam se cimao... Mallo se skuter cimao ali to je to, oko 100km/h mozes da se vozis bez da ga teras u iberu.

 

Ja bih gledao sta mi se najvise svidja i jurio bih skuter u dobrom stanju.

 

Skuteri renomiranih proizvodjaca ne mogu biti losi.

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 8 postova

Nisam baš pažljivo čitao :(

Na vrhu ove strane dimac piše:"Moj drug je imao Madisona 125 4t i uspevao je da izbaci sto, jes malo teze ali izbacivao je" ,

zatim zogu u poruci iznad moje: "Moze da se nadje majesty 125 i on jako lepo ide, dvoje vuce 110 bez ikakvih problema",

na prethodnoj stranici član makimoto opisao je Atlantic 250: "pouzdan dobra zastita od vetra, veliki gepek..." , a član Nemanja88 za X9 kaže:"ubija kako ide.Malo se teze manevrise sa njim po gradu,ali je za touring dusu dao..."

 

@.rs

Kažeš visok bi mi bio Madison ? Ja danas prošao pored jednog, zastao , zagledao ga... nije mi izgledao visoko... Ali dobro,

čovek mora da sedne da bi video...Za svetla, kako su loša ? Jel se kvare ili su slaba ?  Šta može da se uradi ? Da se kupe

bolja ?  Super što si vozio Madison 250, kako ide oko 80 ? A kako kada se mora ići mic-po-mic ? Jel ima neke probleme pri upravljanju (širok zaokret na pr.) ?

Jel skup za održavanje ? Jel dobra zaštita od vetra ? Kakvo je sedište ? Jel bole leđa ili noge posle duže vožnje ? Ima li bilo šta negativno ?

 

Jesi li primetio onaj oglas iz Sremske Mitrovice što je ovih dana aktuelan na oglasnim sajtovima: 2002. god. , 1900€ , 19000km  ? Ima i jedan beogradski, 2004. desetak hiljada km, ali je 2500€  :/

 

Član zogu , iznad moje prve poruke kaže: "Kilometrazu nemoj ni da gledas, gledaj u kakvom je stanju skuter, da li je farban i kako, da li je kriv, pogledaj obavezno gume, neka ti pogleda agregat i izmeri kompresiju neki servis"

Ako ja odem u Sremsku Mitrovicu da pogledam pomenutog Malagutija, zna li neko tamo neki servis ?

 

Nexus, Burgman, Beverly, Sportcity, TMax... i drugi koji se ne mogu naći za pare koje imam, mi i nisu u razmatranju.

 

Nadam se da će da se javi pomenuti muljaz pa da da svoje mišljenje o Leonardu 150, jer već neko vreme na oglasima stoji jedan iz Beograda , 2003. god. 10000km , 1700€ , veliki vizir... kao što sam pre rekao, moja nedoumica je da li je donji deo tela zaštićen od vetra na skuterima tog oblika.

 

Mada, iskreno mi se dopada natpis iz tvojeg avatara "Atlantic 500 - vožnja u fotelji" , taj način sedenja bih najradije i ja :)

Šta misliš, jel vredi da tražim Atlantic 250 za novac koji imam ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Skuteras, 3635 postova
  • Lokacija: Ivanjica
  • Motocikl: Suzuki Burgman 250

Moj leonardo je 250 i o njemu mogu da ti kazem sve sto te zanima. Sto se 150ice tice mogu da kazem jedino da lici na ovaj moj. Moj motor je 2000 god. i presao je 52000. Ne fali mu nista i nema nikakvih ulaganja. Kompresija mu je dobra, ne trosi ulje, pali normalno, ide normalno... Od mene dobija najredovnije i najurednije odrzavanje, pa valjda zbog toga i traje. Vidjao sam modele sa 20000km koji su u gorem stanju od mog. Sto se zastite od vetra tice jedino gde malo duva, ali to se primeti tek na duzim turama, to je na cukljevima. Imam veliki vetrobran pa su glava, grudi, ruke... zasticeni maksimalno. Max brzina koju sam ja ostvario je 140, ali to se retko desava. Opusteno putuje sa 100km/h, uz neku prosecnu potrosnju manju od 4 litra. Ubrzava odlicno  (sa malom doradom variomata) Ispod sedista ima ogroman gepek. Moj ima i kofer, tako da sam miran sto se tice stvari. Sediste je udobno i napred i pozadi. Sto se voznih karakteristika tice tu nemam niti jednu zamerku. Imao bih kada bih ga poredio sa nekim maxi skuterima, ali za ovu konstrukciju stvarno nema nista. Ne bih ga bas svrstao u maxi zato sto nije mnogo veci od onih 50ica. Jedino sto ima jacu masinu.  Neko mu zamera zbog malih tockova (12"), ali to je stvar navike. Tvrdim da je za gradsku guzvu mnogo bolji od famoznog beverly-a, mnogo se lakse upravlja. Ovaj moj je na prodaju, ali se ne uklapa u tvoj cenovni rang. Tacnije, jeftiniji je par stotina evra.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Safety bike, 954 postova
  • Lokacija: Beograd - Cerak
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

 

 

@.rs

Kažeš visok bi mi bio Madison ? Ja danas prošao pored jednog, zastao , zagledao ga... nije mi izgledao visoko... Ali dobro,

čovek mora da sedne da bi video...

 

Meni je Madison RS250 bio prvi skuter, malo mi je bio problem da "stajem" na semaforu, malo neiskustvo a malo je stvarno visok. Imas na nekim sajtovima tacno koliko je visoko sediste od zemlje. Mislim da je Madisonu 78cm. Ja sam visok 182cm i oslanjao sam se na pola stopala kada sam zaustavljao skuter. Nemoj me pogresno razumeti, skuter je dobar, ja ti samo navodim sve sto sam primetio. Pogledaj malo slike svih skutera, tacnije odes na google.com otkucas ime motora i gledas slike sa vozacima, tu vidis polozaj sedenja. Na madisonu mozes opusteno da se zavalis, ispruzis noge i da vozis, a u krivinu ulazis kako hoces.

 

Za svetla, kako su loša ? Jel se kvare ili su slaba ?  Šta može da se uradi ? Da se kupe

bolja ? 

 

Na Madisonu imas 2 fara od 35W sijalica H4. Fabricke nista ne svetle, ja sam vozio dosta po Srbiji pa je znao mrak da me hvata, Stavio sam nightbreaker sijalice koje su dosta jace, ali to alternator nije mogao da gura, onda sam stavio ksenone, dobio sam svetlo ali daleko da sam bio zadovoljan.

 

Super što si vozio Madison 250, kako ide oko 80 ? A kako kada se mora ići mic-po-mic ? Jel ima neke probleme pri upravljanju (širok zaokret na pr.) ?

 

Madison je uboban do 100-110km/h. Do te brzine dolazi jako lako, ali to je kod vecine skutera isto. Ono sto njega izdvaja od ostalih, mnogih je sto ne moras da mu zavrnes pun gas kada kreces, jako je precizan kada je gas u pitanju, sto se tice zaokreta to ti je individualno, vozio sam se sa drugarom koji vozi Burgman 650 i koji ga je okretao bolje nego ja madisona. Sve je iskustvo.

Kupis skuter, pocnes da vozis koliko mozes dobro i onda vidis kako si u istim krivinama bolji, brzi. Tako  vidis da napredujes.

 

 

Jel skup za održavanje ? Jel dobra zaštita od vetra ? Kakvo je sedište ? Jel bole leđa ili noge posle duže vožnje ? Ima li bilo šta negativno ?

 

Nije skup za odrzavanje, odlicna je zastita, kako za kolena ( sto je meni jako bitno ) tako i za gornji deo tela. Ja sam prelazio i do 500 km za dan, jesam bio umoran, ali ne slomljen. Sto se tice udobnosti, dok vozis do 110 sve je ok, ipak on ima tockove 13'' i ne mozes ocekivati da bude udoban na vecim brzinama. Ja sam znao da ga vozim 140km/h po 15 minuta i da mu nista ne bude. Evo juce sam se video sa m1los sa foruma, njegov drug je kupio moj skuter i kaze da se samo vozi, da nema problema. Jako je vazno u kakvom je stanju skuter, to moras da pazis.

Stavljanjem custom izduva na skuter ce dobiti vise snage i bice ti izuzetno zivahan na malim obrtajima, sirok je 1m i ne mozes se bas provlaciti svuda.

Negativno za Madison su svetla.

 

Jesi li primetio onaj oglas iz Sremske Mitrovice što je ovih dana aktuelan na oglasnim sajtovima: 2002. god. , 1900€ , 19000km  ? Ima i jedan beogradski, 2004. desetak hiljada km, ali je 2500€  :/

 

Oglase ne gledam, ja sam za mene nasao, javi mi se na pp da ti ostavim podatke ako hoces pa mozemo popricati o svemu. Mogu te i uputiti na neka mesta da gledas skutere. Ja bezim sada, ceka me zena jer moram da idem na pijacu... Idem kolima... Atlantic nema kofer...

 

Nadam se da sam pomogao, ako jos nesto treba javi se.

 

Mada, iskreno mi se dopada natpis iz tvojeg avatara "Atlantic 500 - vožnja u fotelji" , taj način sedenja bih najradije i ja :)

Šta misliš, jel vredi da tražim Atlantic 250 za novac koji imam ?

 

Nemoj da mesas noviji model od mog. Ovaj model kao moj se radio samo u 500cc, sledeci ima 250ccm ali mi se nista ne svidja. Dosta je manji i ja sam se rveo sa kormanom.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja