predsednik mcg 16 Napisano April 24, 2013 U prolazu, 54 postova Lokacija: loznica,srbija Motocikl: suzuki v strom 650 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Brate kreativni,jel se vidimo u subotu u B.crkvi i v strom susretu?Bilo bi lepo cuti pricu iz prve ruke dok je jos vruca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano April 24, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost ne iako sam bio jedan od zagovornika ovog susreta... Ja vikendom radim posto sam muzicar a sad mi je sezona u jeku tako da se mora zaraditi za hleb i neka buduca putovanja. Lep provod zelim i popijte koju i za mene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Pa da pocnem... Dan NULTI! Ovo je bio dan kad je trebalo stici iz Beograda do Malage, veoma naporan ali nije zasluzio naziv Prvi dan pa sam ga nazvao nultim jer je manje vise bio nula! 9.aprila u ponoc smo Boris i ja kenuli autom do Budimpeste, svratili smo na Palic po Arpada. U Budimpesti smo bili oko 5 ujutru. Dosle su i ostale kolege, saputnici na ovoj turi, kad smo se svi sakupili seli smo u kombi koji nas je vozio do Bratislave... Boris je citav put prespavao, ja sam mu bas zavideo jer iako sam imao previse naporan period iza sebe i bio potpuno neispavan jednostavno nisam uspeo da zaspim... zamagljena stakla na kombiju me podsecaju na uzasno hladno vreme koje nas je ispratilo... U Bratislavu smo stigli oko 8 pravo na cekiranje na aerodromu, let je bio zakazan u 9:30, iz meni nepoznatih razloga smo poleteli oko 11, stigli smo u Malagu u 14:30h, izasli smo sa aerodroma i seli na taxi koji nas je vozio do hotela Tryp Guadalmar Malaga u kome smo proveli prvu i poslednju noc. u hotel smo stigli oko 16h. Prvo sto smo ugledali je bio bazen i ljudi koji se kupaju u njemu, divan suncan dan a mi iscedjeni kao limun... Ok, sad idemo da ostavimo stvari u sobu, odemo do kamiona po motore koji je u blizini i kad ih parkiramo na parking hotela pravac bazen da odagnamo bol,od proteklih 16 sati putovanja! To je bio plan ali... pre odlaska po motore rashladili smo se Sangrijom koja se ovde pije umesto vode, popio sam hektolitar za nedelju dana... odlazimo peske do kamiona posto nam navigacija govori da imamo 10 min hoda do tamo a vozac kamiona svakako nije znao da nam da adresu pa smo mu trazili koordinate sa navigacije... nalazimo kamion posle 15 hodanja po suncu, prosao je 31 sat otjkad sam ustao iz kreveta, iliti juce u 8 medjutim... vozac koji je dovezao kamion dan ranije i trebao da nadje rampu za istovar motora posto nema istu na svom kamionu a trebao je da je ima po prvobitnom dogovoru, ne govori nijedan jezik osim madjarskog tako da je cekao nas da smislimo resenje! Zabrinuti pogledi ispred kamiona uz pitanje sta sad?! Obzirom da smo bili u industrijskoj zoni, krenuli smo od skladista do skladista trazeci resenje. Bio sam zaprepascen kad sam shvatio da apsolutno NIKO ne govori engleski jezik, NI REC! Sat vremena smo tako tumarali dok nismo ugledali viljuskar i pomislili da je problem resen... ali avaj, posle objasnjavanja rukama i nogama smo shvatili da ne mozemo nista uraditi s viljuskarom posto su motori duplo duzi od euro palete koja staje na viljuskar... seo sam na ivicnjak i zapalio cigaretu, prvi put posle 3 meseca apstinencije, uvukao oogroman dim i shvatio da je onaj bazen u hotelu sve dalje i dalje i da od te zamisli nece biti nista. Odjednom je pored mene prosao kamioncic koji je na svom zadnjem delu imao rampu, trcanje za njim i mahanje rukama, video nas je i stao, engleski naravno ne govori... Neki klinac koji radi u obliznjem skladistu nam je doneo tablet na kome smo nakucali na engleskom da trebamo spustiti motore njegovom rampom posto nemamo drugo resenje i da cemo mu platiti 100 eura za to, preveli to na spanski, on se nasmejao i rekao da se vraca za pola sata samo da istovari robu koju je imao u kamionu. Dosao je posle tacno pola sata i poceo je, najzad, istovar motora... napokon su motori bili na asfaltu, osedlasmo ih i pravac hotel, dupli Jack i vecera... Hrana iz snova, voce, povrce, sirevi, masline i prsuta (Iberijska) naaajbolji na svetu, vina takodje! Posle prejedanja i flase vina pravac soba na prepakiranje stvari, tusiranje i spavanje posle tacno 40 sati! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Dan prvi, 11.april. Dogovoreno je ustajanje u 8, dorucak od 8:30 - 9:00 osedlavanje konjica i polazak u osvajanje Andaluzije. Verovatno od uzbudjenja od prestojeceg, ustao sam u 7, pogledao kroz prozor i odusevio se prizorom pa uzeh aparat da isti zabelezim. Svanuce u Malagi... Boris je spavao kao zaklan... Dorucak nije bio nista manje obilan od vecere svedski sto takodje, kafica i pripreme za pokret. Tacno u 9 je trebao stici motor za kolegu Tonija iz Budimpeste koji je isti iznajmio u Malagi. On je kupio novi model BMW GS 1200 koji je stigao nedelju dana pre polaska i ustanovljeno je da ima gresku u softveru pa je ostao u servisu. Inace ukupno nas je bilo 11 na 8 motora. Stigao GS za Tonija... motor je bio 2010 god i prilicno ruiniranog izgleda od silnih padova koje je preziveo, sa sva tri kofera cena rentiranja za 6 dana bila je 700 eura, tehnicki je bio korektan, gume, kocnice u odlicnom stanju. usledilo je pakovanje prtljaga i pokret napravio sam prigodan filmic snimljen GoPro kamerom ali youtube kaze da ce se uploadovati jos 400 min. tako da cu video postaviti verovatno sutra a sad se vracam na slike. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Odmah po izlasku iz Malage krenuo je predivan vijugav put ali posle visemesecne zimske apstinencije cinilo nam se da smo na tudjim motorima , ja sam pre puta stavio nove gume na svoj motor koje nisam imao prilike da uvozam tako da sam bio dodatno oprezan ali sa svakim kilometrom raslo je i samopouzdanje a priroda je fascinantna na svakom kilometru tako da sam se jednostavno posle sat vremena prepustio i jednostavno uzivao! Ono sto mi je ostalo urezano u secanju je da Andaluzija predivno mirise, smenjuju se beskrajna polja masline i lavande i ne zna se koja lepse mirisu! Prva pauza za kafu i osvezenje posle oko 150 km predivnog puta. Nastavljamo dalje prema sneznim vrhovima Siera Nevade koji se nalaze na oko 2300m nadmorske visine. Od pocetnih 25 stepeni dosli smo na 10 stepeni kad smo sledeci put napravili pauzu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Usledilo je spustanje u toplije krajeve uzanim vijugavim putem, cinilo mi se da je sa svakim kilometrom temperatura rasla za par stepeni. Priroda predivna a i asfalt je sve bolji. Posle stotinak kilometara voznje stizemo u gradic koji se zove Guadix. Specifican je po tome sto su kuce ukopane u brdasca tako da umesto klasnicnih krovova imaju travnate povrsine na vrhu iz kojih vire beli dimnjaci, fascinantno! nakon obilaska ovog gradica krecemo na krajnje odrediste za taj dan, Granadu, posle predjenih oko 340 km parkiramo se ispred hotela i smestamo... Hoteli su tokom citave ture bili vrhunski kao i hrana koju, iako je to obicaj na forumu, nisam slikao jer mi je bilo nekako neprijatno da nosim aparat u restoran i slikam sadrzaj tanjira! Prvi dan je bio iznad svih ocekivanja! Obilna vecera, vino i spavanjac.... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Maj 7, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Eh ta Andaluzija. Jednog dana ću i ja do tamo, jednog dana.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Maj 7, 2013 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pratim i budim uspomene... fotke kao razglednice, divno. Početak putopisa obećava, čekam nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 7, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se izborim sa uploadom videa koji evo traje citav dan, da zaokruzim prvi dan u celosti i nastavljam dalje! Hvala na podrsci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerry 205 17 Napisano Maj 7, 2013 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za dan prvi, nadam se da uzivanje raste iz dana u dan. Pratimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Evo i videa snimljenog prvog dana. Nema muzicke podloge jer sam jednom uploadovao video citav dan a youtube nije hteo da ga emituje zbog autorskih prava za muziku. Ako ne volite zvuk motora pomesan sa sumom vetra onda iskljucite ton i birajte sebi opustajucu muziku i uzivajte u predivnom pejzazu i putevima! Ne zaboravite da ukljucite HD i ne dajte da vas iznervira malo sporiji tempo u pocetku zbog opijenosti okolinom, zimske apstinencije i novih guma. Jos jednom UZIVAJTE a ja nastavljam putopis, ovo je tek prvi dan! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Dan drugi, 12.april. Za drugi dan je planiran obilazak Alhambre, crvene tvrdjave koja je zidana 400 godina i pravo je remek delo. Ulaznice se rezervisu i po 6 meseci unapred, mi smo to uradili mesec dana ranije pa nismo uspeli da dobijemo ulaz pre 13h sto nam je promenilo planove za taj dan posto smo hteli da odmah ujutru obidjemo Alhambru i sednemo na svoje konjice kako bi jahali po Andaluziji. Idemo da podignemo ulaznice u Alhambri pa onda obilazak Granade kad smo vec tu do 13h. Pogled na konjice sa terase hotelske sobe... Ispred Alhambre ljudi iz celog sveta strpljivo cekaju svoj red da vide tu atrakciju... kafic ispred tvrdjave u predivnoj prirodi sve u znaku sangrije kupujemo ulaznice cija je cena 14,30 eur ako nekoga zanima i odlazimo minibusom do centra Granade da ubijemo vreme do 13h. Granada je grad predivne arhitekture i ostavio je snazan utisak na mene! grafiti... arhitektura... neko je zaradjivao dnevnicu tog dana... duz ulica drvored, pomorandzi... u svakoj zgradi prelepi atrium... gradske trznice pune carobnog voca prelepog izgleda i ukusa! skitnica ima i ovde... jedan od 1.324.156 sladoleda koje je Boris pojeo za nedelju dana Tapas bar sa cudnim nazivom na savakom trgu bezbroj motora, svi voze motore i skutere, cak i ispred pesackog prelaza postoji obelezeni deo gde staju motori, pre automobila naravno... postarski ko se jednom napije... inace Granadu sam doziveo i kao grad muzike, na svakkom cosku ulicni sviraci, graditelji violina i gitara, muzicke skole, akademije, iza svakog ugla se cuje muzika, prelepo! u prilog tome postavljam video koji samo sto se nije uploadovao... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
v-shomy 17 Napisano Maj 8, 2013 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl1000k8 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lep ambijent,egzotičan,koji dodatno ulepšavate motorima,Posebna draž je da je sve novo i neznaš kakav te biser čeka iza krivine u vidu neke prirodne lepote ili simpatičnog mesta.Extra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Evo i videa... Obratite paznju na prvi deo gde sviraju dve gitare, u pozadini se cuje jos jedan instrument koga na trgu nema... Elem, iza ugla oko 50 metara udaljen, covek svira kontrapuknt gitaristima na melodici! sledi nastavak putopisa, izvestaj iz Alhambre odakle imam preko 700 fotografija za koje ce mi trebati malo vremena da napravim izbor na tridesetak i uploadujem ih 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan ALHAMBRA ili crvena tvrdjava, nazvana po boji gline kojom je gradjena. Zidali je Mavari, muslimani iz Afrike koji su osvajali jug Spanije, po onome sto sam tamo saznao a sto se bas i ne poklapa sa wikipediom, zidana je 400 godina, zapoceta je krajem 11. veka. U svakom slucaju je impresivna i ostavlja bez daha, nemoguce je napraviti sliku cele tvrdjave spolja jer je toliko velika da ne postoji mesto sa kojih se vidi cela! Evo nekih delova spoljasnosti. priroda oko same tvrdjave je tek prica za sebe malo glupiranja tokom setnje bastom... na ulazu u unutrasnjost obavezno iskljucivanje blica, zamena objektiva, ko ima a unutra... milion detalja, ornametnika koja ostavlja bez daha na svakom koraku... malo krupnog plana... pogled na Granadu sa tvrdjave i jos malo svega i svacega... arena je isto cudo za sebe, kad stojis tacno na sred arene i govoris tiho, sve odzvanja kao da si ukljucen na razglas... ima jos puuno lepih fotografija ali nista ne moze preneti taj osecaj koji me prozimao dok sam bio tamo... Par fotografija, tzv. making off 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Red je da zavrsim ovaj dan. Presli smo oko 150 km, preedivnih puteva, trenutno uploadujem video koji ce biti 5 puta kraci nego video od prvog dana posto traje citavu vecnost! A dotle evo jedine fotografije sa puta tog dana, tj. sa pauze kad sam otkrio Monster Rehab, energetsko pice sa ukusom limunade od 0,5l, zvuci bezveze ali je prava osvazavajuca bomba na koju sam se navukao i pio na svakoj pumpi. Ah tocio sam gorivo iskljucivo na Repsol pumpama i pio Monster... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predsednik mcg 16 Napisano Maj 8, 2013 U prolazu, 54 postova Lokacija: loznica,srbija Motocikl: suzuki v strom 650 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Znaci brate bilo vam je truba ,peglanje pa neke rusevine od zgrada,priroda u milion boja,okruzenje,vreme...bas bedak.Nama je ovde bilo extra imali smo tri izbora farma,veliki brat ili implementacija briselskog sporazuma,sta ces bolje,jel da? Sala mala,naravno,bratu vredi ovo putovanje svaku kintu i nervozu u minibusu i frka oko istovara motora,prava mala slatka avantura.Bilo bi sterilno da je bas sve ok. Svakako da se ceka nastavak a ja ti brisem minus zbog izostanka sa v-stromskog susreta(bilo nam je skroz o.k.)kad nam ovako lepo prenosis svoje utiske i do m..... fotke . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Znaci brate bilo vam je truba ,peglanje pa neke rusevine od zgrada,priroda u milion boja,okruzenje,vreme...bas bedak.Nama je ovde bilo extra imali smo tri izbora farma,veliki brat ili implementacija briselskog sporazuma,sta ces bolje,jel da? Slatko me nasmeja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 8, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Evo i kratkog video izvestaja sa drugog dana. Jos uvek imam isti osmeh na licu kad se setim krivina kao sto je ova na 5:20 a bilo ih je onoliko! Malo smo se uvozali pa je sve to puno tecnije. Sto se tice zvuka vaze iste instrukcije kao na prvom klipu a sto se tice slike, samo HD i UZIVAJ! Pozdrav do sledeceg dana! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sparki 4 Napisano Maj 9, 2013 U prolazu, 10 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: "Buduci" Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od zanimljivijih putopisa. Jedva cekam nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od zanimljivijih putopisa. Jedva cekam nastavak. Pri kraju su pripreme fotografija i videa za treci dan, sve sam neodlucniji koju sliku izbaciti i koje delove videa iseci jer su putevi i pejzazi sve lepsi i neverovatniji! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Maj 9, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma super je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Maj 9, 2013 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Dan treci Antequera - Arcos de la Frontera Antequera, jos jedan bajkoviti Andaluzijski gradic. Posle dorucka i pakovanja prtljaga krenuli smo u obilazak grada pa onda dalje ka krajnjem cilju tog dana gradicu Arcos de le Frontera. Parkirali smo se na malom trgu kod katedrale. pogled neverice, ima li kraja ovoj lepoti? bajkeri fotografi pogled na noviji deo grada u stvari na donji grad... malo osvezenja interesantni detalji, umetnicki takoreci odavde smo se uputili ka stenama El Torcala, cudnovate krecnjacke stene koje izgledaju kao da ih je neki umetnik poredjao, nastavak sledi... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 10, 2013 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Baš dobro tebi ide ovaj "online" putopis,samo tako nastavi. :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...