Alexa90 11582 Napisano Avgust 28, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja da ne zuji i ne trese, vozio Dunlop gume više od 40.000km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Avgust 28, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zna zna....zato sad vozi Pirelli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11582 Napisano Avgust 28, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Treba sve probati, MCG 30.000, Dunlop 40.000, sad ćemo da vidimo šta veli Pirelli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Avgust 28, 2018 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nemo' neko da je dir'o u Dunlop da ne biH bilo problema... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Septembar 28, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, ne rade mi migavci, ni na tabli ne svetle. U zicama nema struje, osigurac ispravan, svetla mi rade. Sta moze da bude problem, a da ja mogu da pogledam? Strucnog majstora u okolini nemam. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Septembar 28, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Skini plastiku na kormanu, 3 srafa je drze. Videces instalaciju, trebalo bi da imas dzek sa leve strane preko kojeg se napajaju prekidaci.....vidi da kojim slucajem nije usla voda....korozija....los kontakt i tako to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Septembar 30, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam automat migavaca i u tim zicama ima struje kad ukljucim levi ili desni migavac, kad iskljucim migavce onda nema. Verovatno je on crko. Hvala Satelis na brzom odg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Septembar 30, 2018 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu..... kad bi imali el semu, bilo bi mnogo lakse videti kako radi jer imas razlicite sisteme. Na prvu gledano, vrlo moguce da je crko automat migavca jer dobija + sa prekidaca ali ne salje nazad ka istom (prekidac je aktivator i razdelnik leva-desna strana) tako da zameni autmat drugim pa probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chure 0 Napisano Octobar 1, 2018 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kula Motocikl: Malaguti Spidermax Prijavi odgovor kao problematičan U pitanju je bio automat, nasao sam neki drugi istih vrednosti i opet rade migavci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zucchero 0 Napisano Decembar 1, 2018 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koja je razlika izmedju GT 500cc i RS 500cc, primijetio sam da je u maski skutera(GT mi je ljepsi), ali sigurno postoji jos nesto? Koliko je realno da se plati SpyderMax 500cc, s obzirom da "nema dosta" neke tehnologije? Koji je ovako skuter od 500cc najbolji za trgovat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujke1 192 Napisano Decembar 1, 2018 https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Zontes 350E Prijavi odgovor kao problematičan Maska napred kao i pozadi ti se razlikuje sa sve svetlosnom grupom pozadi. U RS ti je ugrađen novi agregat kao kod X10 npr... sa dve svećice i malo jači, ujedno i drugi prenos tj duži kajš i druge rolnice. Na RS su ispravljene i sve manje mane jer se pojedini delovi razlikuju, doduše samo nekolicina. To da je GT lepši je već individualno mada si ti prvi od koga to čujem doduše... To da nema dosta tehnologije ne znam na šta ciljaš i čemu se nadaš? Spider ti ima aluminijumski ram ima dupli trougao na viljušci, ima zaključavanje kormana u obe strane, podešavanje visine kormana kao i naslona za leđa vozača... to ti je već nešto što velika većina skutera nema a da ne pominjem udobnost, 16" točkove, pritljazni prostor... Realno mu manjka samo ABS. E sad ako si ti mislio na kontrolu proklizavanja, merače pritiska u gumama, povezivanja sa mobilnim, led osvetljenje i signalizaciju, beskontaktne ključeve i drugo to je već ozbiljan novac i godište skutera. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducati411973 0 Napisano Mart 21, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Malaguti Spider Max 500 RS ,Kawasaki zx 6 R ,Yamaha genessis Prijavi odgovor kao problematičan Imam Spidermaxa 2008 god iz Beograda sam ,iteresuje me koji je majstor najbolje upoznat sa ovim skuterom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Mart 21, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Sve propuruke za našeg kolegu Satelisa...promuvaj se malo po teh.kutku - ne možeš a da ga ne primetiš Moj Spidermax ne zna za drugog majstora 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 21, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad se upravo krcka jedan, jedan kojeg je radio Rade Kocka..... ako i kad stignem pisem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 21, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da prozborim koju na tu temu, nesto preko 17K na satu.... Motor sa malom km a velikim mukama, sta se desava? Desava se da tesko pali, trza, ima knedlu, gasi se, radi normalno al retko, cudan zvuk iz samog motora, cudan zvuk iz CVT-a. Radjen, cackan, otvaran ali problem i dalje prisutan, zna biti nezgodno i to vrlo nezgodno kad se ugasi di ne treba. Vrapci na grani znaju, da svi Master agregati (bez obzira pod kojim su brendom) ne trpe los napon u instalaciji. Cim je napon nizi, ceo motor pocne da brljavi sa svim i svacim. ovde je Varta akumulator, nije srecno resenje ali za sada je dobar Upalio motor da proverim punjenje kad ono medjutim, radi i zvuci cudno, gasi se cim se pusti gas..... hhhmmm punjenje ipak izmerih i odlicno je sto znaci da nije do napona....vozi dalje. na red dolaze svecice Lulice labave no to je sredjeno, da se videti da su svecke poprilicno garave, crne sto znaci da je u cilindru prebogata smesa. Kod ovog modela to moze biti iz vise razloga: - zaprljan f. vazduha - neispravna l. sonda - neispravna dizna - neispravan termostat - neispravan ECU ili ti mapa ubrizgavanja kad je zamenjen f. vazduha ne bi znao reci ali deluje dobar necemo ga menjati, ostaje na motoru (izduvati kompresorom kontra od uvlacenja vazduha) na red dolazi l. sonda sa gornje strane kod usisa otkaciti dzek, potom kljucem 22 odviti sa izd. grane i ona crna garava..... def. pokazatelj da smesa nikako nije dobra sledi provera kako se zagreva sonda, tako voltaza treba da raste od 0.1V do 0.90V u ovom slucaju nije uspela prebaciti 0.20V sto znaci da ne valja Sta to znaci? Znaci da l. sonda salje pogresan signal/ocitavanje ili ti ECU konstantno "vidi" hladan agregat i ako je realno stanje skroz drugacije te iz tog razloga, ECU zadaje bogatu smesu ne bi li se isti brze zagrejao. Otud garave svecke, povecana potrosnja, neispravan rad motora, povecanog nivoa ulja u motoru i td. nabavio sam drugu polovnu sondu (Motoklinika) gde Mile nema pojma da li radi ili ne pre ugradnje valja je proveriti Ova l. sonda radi kako treba, moze se ocistiti navoj pa montirati na izduv....djob dan, vozimo dalje. na red dolazi klapna gasa ili ti TPS TPS se poprilicno tesko skida, em nema prstora prici srafovima em se ne moze mnogo pomeriti jer su sajle prekratke za dizanje u vis a na dole ne moze jer nema gde..... muka ziva skinuti klapnu gasa. TPS ima sraf koji se NIKAD ne dira, fabricki je namesten na tacnu zadatu vrednost koja je izrzena u % otvorenosti leptira usisa. Vremenom tj predjenom km dolazi do zaprljanja klapne sto rezultira prvo pad obrtaja na leru pa potom i gasenje motora. ko ne zna (ima ih mnogo) odmah misli "daj da zavrnem malo ovaj sraf, sta ce mu bude, tako je Mile resio na svom karburatoru" neko ga je bas rastimovao Posto se motor gasio, neko je resio da zavrne sraf ne bi li resio problem....napravio je jos veci ili ti rastelovao TPS i bez dijagnostike se ne moze vratiti na fabricko podesavanje. Gledano u % klapna treba biti otvorena 6.9-7% (nisam 100% siguran) klapna je ociscena (reda radi, treba raditi na svakih 20K) kao i step motor (posebno obratiti panju na njega) proverena dizna, cista ko oko dzek nije slomljen, citav je tj ceo xx puta se desi da slome dzek jer ne znaju da skinu konektor, cupaju dok ne pukne usis se moze spakovati ali ne i montirati, preci na ventile Fabrika kaze da treba biti 0.15mm IN 0.15mm EX Ovde su In otisli na 0.20mm dok su Ex jos malko preko 0.25mm, no spijunko je to doveo u normalu. Vracen poklopac, sraf repera, komplet usis ceo, instalacija iznad usisa, kuciste akumulatora, akumulator sa punjenja namontiran tako da je sleda stanica CVT. dosta prasnjavo, po bocnim stranicama masno Zvuk koji je dolazio iz CVT-a je bio metalni, kao da ima zvoncice unutra koji se jave sa vremena na vreme, majstor ga otvarao vise puta i konstatirao da to tako treba, ti agregati tako rade. promace mu jedna krupna stavka a to je da se umalo nije odvila cent. matica kvacila te je gornji deo kvacila polako pocelo da stize zvono ovi sjajni krugovi/oziljci su u stvari sitni zvoncici cin cin...cin cin al to tako treba Pored toga, podloska koja dodje posle zvona na osovini kvacila ne postoji, majstor je resio da tu ne treba biti te je izmestio da bude posle lezaja, gde vec ima fabricke 2 podloske. Mozda se vodio politikom "od viska glava da boli" te je tu turio...ko ce ga znati kvacilo je celo rastureno i sve upicanjeno kako treba sada je to skroz druga prica, skoro pa ko novo roler kaisa je zamenjen tako da jos malo i moze na zatvaranje o ovoj podlosci je bilo rec Dikili kontakt par puta ne bi li nabio pritisak u sistemu za gorivo, kocnica, start dugme i vramm upali al se ugasi, ajd opet - opet isto i tako u krug.... nemam ga na leru. Pali, daj i drzi mali gas, radi ali dolazi drugaciji zvuk, negde nesto falsira, gledam sa svih strana, sve na svom mestu, neki gremlin me hebe izgleda. povucem crevo ibera, kad eto ga zec, pobegao iz svoje rupe Tu je otvor velicine palca na ruci, moz'te misliti kakvo je sve smece motor uvlacio u sebe koje je dobijao od zadnjeg tocka, posto je tocak odmah iza..... tuga, sta drugo reci. Namesteno crevo ibera, pali makinu i ovoga puta nema gasenja, upali na cvrgu te pustam u rad do ukljucenja ventilatora. Obrtaji sevrldaju, rad nije ravnomeran (1 cilindar i ne moze imati bas ravnomeran rad, druga prica nastaje kad su 4 u nizu), dobar odziv na gas ima. Posto se ukljucio ventilator, resio sam da sraf koji se ne dira na TPS odvijem toliko da obrtaji padnu na 1.4Krpm potom zavijem ne bi li podigao na 1.5Krpm dok su mu realnih oko 1.65Krpm. Jbg nemam dijagnostiku za njega te ga ne mogu namestiti na fabricki zadane procente, iskljucivo sam se oslanjao na zvuk samog motora...... to je to, gasi pa namigeri pritisak u gumama pre probe. Prednja bese podosta napumpana, zadnja taman, kaciga na glavu, kres i odo. ...... kako dobro ide, povlaci kao blesav, sve je na njemu fabricko, prezadovoljan...... To bi bilo to, toliko od mene na tu temu, sledi potraga za dijagnostikom jer sam resen da stvar bude do kraja odradjena kako treba (% TPS-a) bez obzira sto pali-radi fenomenalno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducati411973 0 Napisano Mart 21, 2019 (promenjeno) U prolazu, 5 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Malaguti Spider Max 500 RS ,Kawasaki zx 6 R ,Yamaha genessis Prijavi odgovor kao problematičan Kad mene mozes da primis na lecenje delovi krajem meseca dolaze Promenio Mart 22, 2019 član alexanto nema potrebe citirati 1. post iznad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2060 Napisano Mart 22, 2019 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo jednu stvar nevezano za poprvaku, vec za ucestvovanje na forumu. Ne citira se post iznad, ako se njemu obracate, a posebno kad je dugacak i pun slika. A moze i ispravka da se napravi kako bi se skratio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Mart 22, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Obrisan citat. Upravo tako: Totalno je nepotrebno citirati prvi post iznad vaseg. Zasto bi pobogu forumasi isti post citali dva puta za redom. Nepotrebno zauzimanje prostora na serveru. Ti Dare, davno sam ti rekao: Idi leci se covece, imas malu decu... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 22, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Ducati411973 Kad ti stignu delovi javi se pa ce vidim sta te muci. Malaguta je blesava skroz, sad ujedno videh da sam dvaput ubacio istu sliku..... ispravljeno. Jest da je gabaritno velik, tezak al povozan sam tako, jedino sediste malo tvrdo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13054 Napisano Mart 22, 2019 Ne silazi, 7445 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To ti je kad se čovek hvata za sve a ne poznaje. Pogotovo ovi matori nabeđeni majstori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducati411973 0 Napisano Mart 22, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Malaguti Spider Max 500 RS ,Kawasaki zx 6 R ,Yamaha genessis Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Satelis said: @Ducati411973 Kad ti stignu delovi javi se pa ce vidim sta te muci. Malaguta je blesava skroz, sad ujedno videh da sam dvaput ubacio istu sliku..... ispravljeno. Jest da je gabaritno velik, tezak al povozan sam tako, jedino sediste malo tvrdo. Ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 26, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Novo kolo nova sreca, Ljuba ode - dodje Dejan Sta ima na meniju.... pali lampicu od ulja u toku voznje, povremeno pali lampicu od temp. motora, propada integralna kocnica i da se generalno pretrese sve i ako je radjen prosle godine servis kod jednog majstora. Lampica ulja je resena tako sto je zamenjen senzor pritiska ulja, buksna, ulje u motoru i f. ulja. Ne znam ko je sta radio sa integralnom kocnicom, zajeb je napravljen izgleda pri pokusaju zamene tecnosti pa je sistem povukao vazduh i ode mas u propas. Zamenjena je kociona tecnost napred-nazad i sad fercera kocnica ki doksa. pretres moze poceti, svecka kukulelel elektordu izela maca f. vazduha je inace bio zamenjen dupke pun ko oko ocistiti kontakte automata anlasera dosta, bas dosta prasnjavo klapna gasa na ciscenje usled velike garezi motor na leru samo sto se ne ugasi toliko su obrtaji pali da motor radi na 1.1 - 1.2Krpm sto je bas malo vidi se osovina step motora ili ti ovo levo, desno je senzor ugla klapne sivi senzor je od temp. vazduha usisa, klapna sredjena sraf koji se NIKAD ne dira (E4 nasadni torex) lagano preci na ventile i kod ovog pauka je veci zazor od fabr. propisanog TPS ociscen, na oko mi se ucini da je leptir nesto vise otvoren nego sto treba, nista ne diram za sada, ventili prestelovani tako da se moze preci na CVT. - kais odlican, rolnice takodje - klizaci za zamenu - roler kaisa za zamenu - lezaj (6203) u dekli osovine kvacila za zamenu - kvacilo na proveru (sumnjivo mi tu nesto) otvaranje, rekao bi da lamele ne otvara kako treba hmm bas tako, ovo je maksimum koliko se mogu otvoriti evo i zasto, sve 3 lamele su zakucale u osovini ce bidne sredjeno, kao kod zubara nekad sad ostatk druzine podjednak tretman mora dobiti sad je prica skroz drugacija da ne pricam kakv je iglicast lezaj bio, stra da te uvati evo ga lezaj iz dekle CVT komplet sredjen i zatovren, paljenja jos nema jer treba videti sta se desava sa lampicom temp. motora i ako je antifriz prosle godine zamenjen treba rasturiti prednji kraj pre toga staviti akumulator da se krcka na tihoj vatri ne moze se vrsiti pratnja rada agregata sa losim naponom, ne biva nikako da znate srafici u krug ne bi li se moglo necemu prici ima zabica malo za varenje kao i nosac fara i plastike bocne desna strana.... sirena, ispod nje je imobilajzer b. pumpa je po sred srede, da bi se skinula mora se spustiti rezervoar hmm nije vracena gumena zastita dzeka inst. table Posumnjah da mozda sam dzek ne stoji kako treba pa da zato brljave lampice....medjutim nije, dobro je udenut. U razgovoru sa Dejanom, pr. godine je zamenjen antifriz, sipan je neki plave boje, pali lampicu, jest pa nije dobro ozracen i razne peripetije imao sa njim. ajd da vidimo sta se tu zbiva prva sumnja je selna brza spojka koja kad se skine nema vise vracanja kad se menja antifriz obicno se zamene i selne jer zna da procuri nisam merio, iz sistema nije izaslo nesto puno rashladne tecnosti s'obzirom da ima 2 hladnjaka, desni levi gde je ujedno i cep odatle sve krece antifriz koji je izasao iz sistema je zelene boje antifriz koji se nalazi u prelivnoj posudi je plave boje.... aahhhaaaa Sta to govori.... samo jedno, sumnja je otisla u pravcu da na ovom motoru antifriz nije zamenejn. Majstor je izvukao spricem ili ispustio na donjem crevu prelivne posude sav antifriz koji je bio u posudi. Zatim je sipao nov antifriz plave boje misleci da je to-to, to je zamena tj obmana Prosto siznem od ovakvih stvari kad vidim, pa hebem mu misa zar se mora ovako raditi tj varati na sitnim stavrima gde se pritom moze napraviti ozbiljna steta. Bilo kako bilo, sledi ispiranje sistema, dugo traje jer je ulivno grlo hladnjaka uzano i to poprilicno, bukvalno se mora sipati polako inace sve izbaci napolje. sada je u sistemu G12, ozracuje se u 3 tacke, oba hladnjaka i kod glave motora strpljenje, mirna ruka, polako i sve dok ne procuri na desnom hladnjaku to je to, pakuj instalaciju ECU-a, releje, kuciste akumulatora, montage aku jer je i on taman punog kapaciteta (+ pa - klema uvek), nova svecka i nov f. vazduha dikili kontakt i vrammm, upali na cvrgu, radi ko sat, ceka se ukljucenje ventilatora hladnjaka. prati temperaturu, prati creva, sve mora biti vruce tj oba hladnjaka a pre njih razdelnik To je to ventilator se ukljuci bas kad treba. Prilcno brzo je postigao radnu temperaturu sto znaci da je termostat ispravan, otvara kad treba. - U slucaju da neko crevo ili hladnjak nije vruc, znaci da nesto nije u redu, sistem nije dobro ozracen te je ostao vazduh.... ponoviti postupak jer sve mora biti vruce i oba hladnjaka ispunjena sa rashladnom tecnoscu. Jedino sta nije ispravno su sami obrtaji na leru. Na ovom, isto kao na predhodnom je neko cackao sraf koji se ne dira, prvo je imao bas niske obrtaje da bi nakon radova dobio visoke, no sredjeno je tj dovedeni su na normalu. Kako su padali obrtaji usled zaprljanja f. vazduha i klapne gasa, tako je neko pametan zavijao sraf na leptiru gasa kako bi povecao protok vazduha prednja guma dobra, zadnja dopumpana gde je ujedno zamenjeno ulje u reduktoru gradacije 75W90 i ostaje jos da se spakuje prednji kraj nakon varenja plastika i usica Sutra proba, da vidimo sta kaze macan 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 27, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moji, imam utisak da je sve ovo jedan veliki san iz kojeg nikako da se probudim. dodje na red od kolege @kingdrom, Dekijev samo sapuce na satu broji Sta se desava: - gasi se bez obzira dal je vruc ili hladan motor i to u momentu kad predje u ler tj odspoji kvacilo - ako ne upali iz prve, ne moze paliti neko vreme tj mora da odstoji da bi upalio - generalno sve pretresti i zameniti sve tecnosti Napomena: - Na jednom od servisa (valjda kad sledi provera/stelovanje ventila) uspeli su da zajebu motor tj sjebali su neki ventil, iskrivili, vadili motor napolje i to je sredjeno. kao i uvek krecem od akumulatora al da bi dosao do njega mora se nesto ispratiti recimo da desni amortizer "gepeka" ne stoji gde treba, ispao osigurac takodje na istoj strani sraf sedista uhvacen ukrivo i ovde je f. vazduha za zamenu automat anlasera ne stoji na tom mestu + umotan amer. trakom dodjoh do akumulatora kuciste, pinovi, osigurac.... sve Ok - klema poooprilicno star vreme mu je za zamenu aku na lagano formiranje, ovde fali plast. poklopac tako da sutra potraga obe lule od svecica labave svecke za zamenu nit mi smrdi nit mirise na red ide TPS potom i ventili da bi se moglo prici klapni, CVT mora dole precvikan donji sraf plasticnog poklopca lezaj dekle za zamenu, uji poprilicno jako roler i klizaci za zamenu hebo mu je dadu al ga je spalio mamamiaaa mamamia skoro nisam video ovoliko rdjave osovine toliko je prasnjavo da se u pozadini vidi usisivac variator i rolnice odlicni Sto se CVT-a tice.... zameniti klizace, roler, lezaj dekle, otvoriti kvacilo i pretresti, obraditi zvono , kais moze jos nekih 5Kkm gurati. idemo na klapnu nekad sad sta ovde imamo zanimljivo, drugacije nego kod predhodnih.... neki car je pokusao da uz pomoc sile nategne pecurku step motora te je istu uspeo da osteti iskreno, nekad se stvarno divim ljudima u njihovim raznim pokusajima necega pritom ovo je ujedno i ECU, mozak svega i taj mozak nov kosta izmedju 600-800eur pa ti brale cackaj, cackaj mecku slobodno ima garezi na ventilima takodje jedan reper drugi reper dal moze proci pitanje je sad prodje nego kako, ne bi smelo sk ce dovedemo u red Ventili prestelovani pa vracen poklpac, klapna ociscena ali ne i vracena, CVT delimicno sredjen tj ostaje kvacilo da se otvori i vidi stanje pa zvono na obradu, pribave potrebni delovi, aku je na pametnom punjacu ....... u glavnom, nastavice se 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 374 Napisano Mart 27, 2019 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Au Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15966 Napisano Mart 28, 2019 Integrisan, 9323 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan idemo dalje, kontorla napona sveze formiranog akumulatora sve vicem oodlicannn 5, rano je za montazu sve lamelice se otvaraju nakon ciscenja, sredjivanja sad kvacilo izgleda ovako spremno za dalje delovanje ili ti obrada nekad bese centrisi Sinisa.... centrisi E ovako, sad cete videti koliko same lamele nisu bile jednake tj 1 od 5 komada u opste nije hvatala zvono kvacila podjednako kad i ostale. 1. 2. 3. 4. 5. druga i treca su skoro podjednake, tu je blizu i cetvrta al zato prva i peta bas razlicite zatim dolazi zvono, ima oziljak gde je "ustinuto" (na dva mesta) tacno kad komparater naidje na mesto gde je oziljak, skala momentalno skace sto znaci da je zvono kvacila dobilo na ovalnosti ne zadugo, dovedeno zvonce u red te se CVT moze polako pakovati pa preci na ladnu sondu dadu mu poljubim dzek je iza creva, nepristupacan sam tako da vidimo sta kaze na merenju odlicno radi, ide do njenog maksimuma kako se hladi tako mora da pada vrednost ka 0V pisao sam ranije, ovako izgleda na osciloskopu njen rad kad je na motoru hladan motor tj pocetak njenog merenja davanje - oduzimanje gasa te se amplituda konstantno menja pa na leru lagano vraca u normalu jedno parce dok je vruca tj dok se sonda ne oladi caskom je vrni nazad, ustrafi za izd. cevku, spakuj usis i turi plasticno poklopce kontakti na automatu anlasera su dobri kao i osigurac od 30A inace ima svoje kuciste od gume di treba biti udenut poklpce plasticno nazalost nisam uspeo naci al zato nove svecke su tu Ako nisi siguran koliko treba stegnuti svecicu (stare je neko stegao ko sivonja pravi), zavi je rukom koliko god mozes jako pa dodaj kljucem jos 90 stepeni ili 12Nm ako imas k. kljuc. antifriz je G12 na slabasnih -8C ....ostaje za sada pali makinu, pustaj da se greje do ukljucenja ventilatora izduv na nesto preko 5Krpm meri punjenje, ler bez potrosaca ler sa potrosacima (ob. svatla) mali gas sa potorsacima Konstatirali smo da sve radi kako treba, punjenje odlicno, super gasi makinu pa ispustaj ulje iz motora, filter, ulje iz reduktora ili ti tecnosti ce dobiti nove. dok se cedi dole.... idemo gore sk si je ovako Sklopljen usis, turene svecke, sklopljen CVT, zam. sve tecnosti sem antifriza, turena nova bakterija i provereno punjenje kao i pritisak u opanci..... za sutra ostaje f. vazduha da se stavi (treba stici iz KV) i proba na drum, da vidimo sta kaze na ladan beton. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...