Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav svima

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Ne znam odakle da počnem... 'Ajmo redom.

Imam 35 god, iz Beograda sam, po struci sam arhitekta informacionih sistema.

Od klinca se ložim na motore ali nikada nisam bio u prilici da se zaista posvetim toj svojoj želji.

Imam A kategoriju i vozio sam nekoliko motora od svog najboljeg druga koji mi je davao da koristim njegove, ali nikada nisam imao svoj.

Imao sam prilike da vozim motor po Šri Lanci gde sam živeo nekih pola godine i gde sam morao da naučim mnogo toga vezano za samu tehniku vožnje (i to po uslovima nešto malo gorim nego u Srbiji po pitanju puteva i saobraćaja ;)

Najzad sam u prilici da kupim motor i stoga sam odllučio da je vreme da prestanem da budem samouk i da se priključim ovoj zajednici.

Bio bih zahvalan ako bi me posavetovali neki iskusni bikeri povodom izbora motora za potrebe koje imam a one su:

Vožnja po gradu, jednostavno parkiranje, kraća putovanja sa ženom (do 100km)

Trenutno mi je ideja da kupim neki polovni naked model u okolini 600cc npr, Hornet, Bandit, ...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10 R

Veliki pozdrav ION 1zdravo.gif. Dobar ti je izbor mada i jamaha tdm moze dobro da te posluzi. Ne zaboravi ni hondu varadero0takoje.gif. Ja sam pristalica supersport varijanti. Trazio sam strpljivo oko 6 meseci motor a onda je ipak on nasao mene. Tako se nadam da ce i kod tebe biti. U svakom slucaju srecna kupovina1moto3.gif.

• Podržavam 1

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000,honda Transalp 600

dobro dosao druze :zdravo: Sto se tice motora ja bi ti preporucio da uzmes neku hondu Transalp ili africu twin ili sto kolega pre mene reko Varadero jako su udobni za putovanja a i za grad nisu losi.Ja imam Hondu Transalp i prezadovoljan sam sa njim,putujem na posao svaki dan sa motorom a i idem na kraca putovanja od par hiljada vozim se i neumorim se na njemu.Tvoje je da odlucis nase je da damo savet,sve najbolje u kupovini i zelim ti puno lepih kilometara.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 925 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Pozdrav IT kolega,

Koliko si visok?

Ja sam sa slicnim zeljama kao ti, a posto sam 192cm 120kg - spisak motora koji mogu da kupim sa mojim budzetom a da mi odgovaraju je veoma mali.

Na kraju sam se odlucio za Hondu Transalp

• Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav IT kolega,

Koliko si visok?

Ja sam sa slicnim zeljama kao ti, a posto sam 192cm 120kg - spisak motora koji mogu da kupim sa mojim budzetom a da mi odgovaraju je veoma mali.

Na kraju sam se odlucio za Hondu Transalp

Pozdrav chovek,

Pazi tu smo po dimenzijama, 187cm 120kg

Razmishljao sam i ja o Transalp-u ali pravo da ti kazem, koliko sam gledao nisam ih tako lako nalazio.

Evo vec idem po oglasima i Horneta i Bandita ima.

Naleteo sam na ove likove (ryumotors) i mislio sam kod njih da odem za pochetak. Jel imate nekog da mi preporuchite?

• U prolazu, 0 postova

dobro dosao druze :zdravo: Sto se tice motora ja bi ti preporucio da uzmes neku hondu Transalp ili africu twin ili sto kolega pre mene reko Varadero jako su udobni za putovanja a i za grad nisu losi.Ja imam Hondu Transalp i prezadovoljan sam sa njim,putujem na posao svaki dan sa motorom a i idem na kraca putovanja od par hiljada vozim se i neumorim se na njemu.Tvoje je da odlucis nase je da damo savet,sve najbolje u kupovini i zelim ti puno lepih kilometara.

Puno hvala na savetu. I jesam mislio na Transalp ali sam u nekoj prichi da mushkarac u zivotu neke stvari treba da zasluzi. Prvi sat, prvu ribu, prvi auto. Nisam vozio jedno 8 meseci i evo sad gledam motore i svestan sam da malo toga zaista znam, osim mozda malo tehnike voznje. Kapiram da cu za godinu dve stici do transalpa ili nekog u toj kategoriji ali prvo bih ove sa pomocnim tochkicima da se malo nauchim bolje i da neke stvari zaista saznam.

Jos jednom puno hvala na savetu :D

• Zainteresovan, 925 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

I ja sam nesto slicno mislio, posto 20+ godina nisam vozio motor i tada je bio MZ150.

U nedelju sam seo na Transalpa i kao da ga vozim oduvek, bas se lako vozi.

A Bandit i Hornet mi ne izgledaju kao motori sa pomocnim tockicima :)

• Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova

I ja sam nesto slicno mislio, posto 20+ godina nisam vozio motor i tada je bio MZ150.

U nedelju sam seo na Transalpa i kao da ga vozim oduvek, bas se lako vozi.

A Bandit i Hornet mi ne izgledaju kao motori sa pomocnim tockicima :)

Naravno. Shalio sam se za pomocne :D, ali gledajuci na statiskiku preprodaje, stekao sam utisak da ih je mnogo lakshe prodati posle u slucaju da mi ne odgovaraju.

Gledao sam sad i neku Kawu ZR7 ili ZR9 chak i ona mi deluje interesantno.

Problem je shto zaista nemam pojma nishta o odrzvanaju: cena delova, cena servisa, ... sve to treba da nauchim.

Ako naleti fini Transalp uzeo bih ga, naravano ali u fazonu sam da uzmem motor na kome cu prvenstevno nauciti o svim ostalim aspektima pored voznje.

• Drug član, 836 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

pozdrav, dobro nam dosao, sto se motora tice sve zavisi od tvoje konstitucije ako si visok moze da se desi da ce bandit ili hornet da ti budu niski, a ako si nizak moze trandza da ti bude visoka. Najednostavnije resenje je da sednes na svaki koji ti se dopadne i probas, a pod obavezno moras i zenu da vodis jer ako se njoj ne dopadne nema nista od putovanja a svaka voznja ce biti uz gunjdjanje :) jer ako kupis motor samo za sebe mozes da prodjes ko tip sa reklame za suzu :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja