maksimovic v2 5 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: knicanin Motocikl: sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi (i drugarice)! evo ovako: Ugradio sam na motoru koso termometar pa me interesuje jedno:poznato mi je da je radna temperatura motora 90 C (ispravite me ako gresim)...tako vozim ja i pratim kazaljku.. sad kad ga vozim normalno ne prelazi temepratura 80C kad ga przim dodje do 90C. Pitanje je za koje vreme je odprilike potrebno da se vozi motor da razvije temepraturu , radnu ?i da li mora konstantnu temeraturu da drzi?Pre sam imao samo indikatorsku lampicu za pregrejavanje pa i nije me interesovalo nije kuvao nikad ne daj boze , zato ovo pitam iz ciste neke tehnicke kulture i ucenja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15777 Napisano Mart 14, 2013 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Normalno je da temperatura varira i zavisi od nacina voznje i vremenskih prilika,tebe malo buni termometar jer ga nisi imao i odvlaci paznju,samo opusteno ja ugradio lampicu za pritisak ulja a ona prosijava na leru (zbog davaca) pa se istripovao i vise gledao u nju nego put,sada si me podsetio da je imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maksimovic v2 5 Napisano Mart 14, 2013 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: knicanin Motocikl: sv650 Prijavi odgovor kao problematičan znaci u pravu ispadoh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 170 Napisano Mart 14, 2013 Svrati ponekad, 486 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Radnu temp. motora propisuje proizvodjac i obicno je od 90-95 stepeni, termo prekidac ukljucuje na 100-105, na 115 vec pocinje da izbacuje tecnost ! Radnu temp. odredjuje termostat i ako je ispravan postize temp. i na leru, doduse treba mu malo vise vremena. Stetno je voziti pothladjen motor ! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 274 Napisano Mart 14, 2013 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam vi pricate o temparaturi rashladne tecnosti, antifriza/vode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maksimovic v2 5 Napisano Mart 16, 2013 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: knicanin Motocikl: sv650 Prijavi odgovor kao problematičan da o temperaturi rashladne tecnosti pricamo , termio senzor e nalazi u cevi od hladnjaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanV 27 Napisano Mart 23, 2021 U prolazu, 29 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750, Honda VFR 750, Yamaha XJ6, Honda CBR 600, Kawasaki Z1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jel normalno da radna temperatura ovih dana bude 68-70°C pri vožnji na 4-5000 obrtaja? Čak ni nakon pola sata - 45 minuta vožnje se ne diže iznad toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13901 Napisano Mart 24, 2021 Integrisan, 7669 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...