BRAAAAP 7 Napisano Mart 10, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Ovo mi je prvi post. Imam par pitanja u vezi Suzuki drz400sm 05 - xx Dakle,poceo sam da polazem za A2 kategoriju,do 400 kubika,po novom zakonu. I jedini motor koji mi pada na pamet do 400ccm,je drz. (doduse sanjam o ktm 690 seriji smc/smr ali vremenom) Zanima me,prosecan Srbin,prosecnom platom,da li je u mogucnosti da odrzava drz-a (ne posedujem kola,niti mi treba za sad,samo motor zelim),koliko cesto treba da se menja ulje,klip itd. (ne razumem se bas najbolje u motoriku). Da li je tesko naci delove za drz kod nas? Uglavnom,zeleo bi da neko ko je iskusan u vezi sa drzom,podeli sto vise informacija. A da,tip voznje,uglavnom voznja po gradu,ludiranje,zabavljanje,skoro nista off-road,mala putovanja 30-40 km (par puta mesecno) i godisnje nekoliko puta destinacija subotica-beograd. Da li bi mogao da mi posluzi za ovu namenu? Unapred Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 10, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za sve navedeno moze da posluzi, ali ce ti se tih nekoliko Subotica godisnje duboko urezati u dupe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 10, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan mogao bi naravno samo proveri ti koliko to kw ima jer ja mislim da si ti ogranicen kilovatima a ne kubikazom. ZA to sto tebi treba motor je odlican a odrzavanje sve zavisi od stila voznje i od stanja motora u samom startu....mozes 3-4 godine da budes miran uz samo zamenu ulja i stelovanje ventila,a moze da te zadesi i generalna sutradan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 10, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Za delove u Srbiji je problem, jer ga ovde slabo ima. Kad porucim od preko, isto tako ume da se iskoplikuje. Ima sto nekih modela, i trgovci lako pomesaju delove. Odrzavanje kao i kod ostalim motora iz klase, nista posebno. Poprilicno je pouzdan, i nije ga bas lako unistiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 10, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima Kategorija A2 je do 35 kW a fabricki Drz je 33.4 hp (24.9 kW) otprilike,sad zavisi ako bi nasao neki modifikovan ili fabricki,ali pre bi uzeo fabricki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 13, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ili ako imate neki preldog do 45kW, npr xt600x? potrebno mi je jos informacija i oko DRZ ili oko mogucih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Mart 16, 2013 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican motor, kod nas sam vidio par komada od kojih sa ja imao jedan ali nije bio SM. Po gradu letis, tesko da moze ko da te prati izmedu kola. Na otvorenom putna brzine do 120km/h (osim ako ne preradis karburator i usis goriva) moze i brze ali te ubiju vibracije. Kad ga teras moze da trosi i do 10l/100km po gradu. Delovi nisu skupi, zakon je ebay. To nije prof. kros motor da se racunaju radni sati. ako se ne varam jedan englez je proputovao citav istok na njemu uz par dorada. Taj isti motor nosi i par verzija Suzukijevi kvadova. Ako si nizak ili ga zaboravi ili pocni da ucis kako se stoji/vozi motokros Na youtube imas gomilu klipova voznje i prerade DRZ. I za kraj dobar DRZ nije jeftin i preporucujem da ti neko uveze iz inostranstva Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 16, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako si nizak ili ga zaboravi ili pocni da ucis kako se stoji/vozi motokros Na youtube imas gomilu klipova voznje i prerade DRZ. I za kraj dobar DRZ nije jeftin i preporucujem da ti neko uveze iz inostranstva Pozdrav Visok sam 178 cm,valjda je ok visina. Imam iskustva za KTM 250 exc,vozio ga par nedelja,nadam se da u stilu voznje nije neka velika razlika,jer jos drz-a nisam vozio. A za nabavku,planiram da uvezem iz madjarske ili druge zemlje,pronasao dobre primerke za 2200-2600 eura,2005god+ Ali imam jedno pitanje Sta ako uzmem stariji model,npr 00-04 i prepravim ga na SM jer su ti uglavnom E varijante,ali nisam siguran da li moze da se registruje jer nemaju svi zmigavce i retrovizore a ti su uglavnom oko 1600-2000e Ako ne nadjem drz u dobrom stanju po pristupacnijoj ceni,planiram da uzmem neki stariji naked tipa GS 500,gsf 400 bandit,CB 500. Ali otom potom:) drz je #1 na listi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chris95 28 Napisano Mart 17, 2013 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Uzdin Motocikl: Hyosung GTR 250 Prijavi odgovor kao problematičan jel ti se svideo exc 250?ako ti se svideo,sto ne bi to uzeo pa da prepravis u sm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 17, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan jel ti se svideo exc 250?ako ti se svideo,sto ne bi to uzeo pa da prepravis u sm? Svideo mi se,ali je 250 ccm,pre njega nisam vozio veci. Motor je do jaja,vuce,lak je,sve je OK ali odrzavanje,novcanik ce mi zazaliti ako uzmem KTM. To su trkacke masine,sve je to brutalno sto on nudi,ali ja zelim i da malo putujem,a za to ktm te kubikaze nije idealan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 17, 2013 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Tockovi mogu biti skupi, treba da nadjes i gume, disk je drugaciji na sm, distancer za celjust, opruge u viljusci, S ili E model bese dolazi sa nekim drugim karbom... Moj savet ti je da vrebas po oglasima i cekas pravu stvar, kisna sezona jos traje! Naletao sam i ja na lepe primerke iz Madjarske, moras biti strpljiv i obrati paznju cesto nemaju papire i ne mogu se registrovati. Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 18, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan A kakve su situacije sa drugim motorima preko 45 kW jer je A2 ograniceno kW-ima. Imate li neki predlog do 45kw? Ili kako ide fora za blokadom preko 45,citao sam nesto ali ne kontam u poptunosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6391 Napisano Mart 18, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan skoro svi enduro jednocilindrasi su ispod 45 kw, tako da sto se toga tice ne moras da brines, izbor je veliki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Mart 18, 2013 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam zasto ljudi stalno traze savete ovakvog tipa na forumu, ti koliko ja vidim nisi samo ogranicen zakonom/kategorijom a2, vec i novcem koji mozes da izdvojis za motor. Inace i drz400sm i xt660x su dobri na svoj nacin, u stvari ne postoji los motor ili motor koji treba da izbegavas da kupis. Prvo razmisli u kakvom to stanju moze da bude drz sm kada si ga ti nasao za 2000e Evo ovak za 2000-2500 mozes da kupis jedino Hondu fmx 650 Bez skoro 4000e ne razmisljaj o xt660x Takodje potrazi malo nase oglase i vidi koliko se krece drz400sm, ni preko ne bi trebalo da bude mnogo jeftiniji nego ovde. KTM,Husaberg,Husqvarna-to je vec nesto o cemu jos i ne treba da razmisljas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi kolega pokaza drza u oglasima, onaj crni iz obrenovca, prodavao se i prosle godine... nadji ga, pogledaj. Mislim da je bio na mojauto.rs.... sigurno ga i neko da foruma poznaje (mozda rboban?!) Obrati paznju, farban je... Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan Kolega mislim da tebi nesto nije jasno vezano za A2. Nisi ti ogranicen na 45kw ni na 400 kubika. Ti si ogranicen na 35kw i odnos snaga/tezina ne sme da prelazi 0.2. A koliko ja vidim na oglasima DRZ400 ima 36-37kw tako da to svakako ne mozes voziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRAAAAP 7 Napisano Mart 24, 2013 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan skontao sam,ostaje gs500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...