badzabajker 108 Napisano Mart 8, 2013 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan otisli su mi namotaji na R1 2003 ( dioda ), interesuju me vasa iskustva u vezi premotavanja, koliko je to trajno ili je bolje resenje juriti polovan namotaj za koji tek ne znas sta je, a nov je verovatno skup ... Ako ima neko neki nov neka ponudi pa da vidimo ... Pozdrav i hvala 063/828-122 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6366 Napisano Mart 8, 2013 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Problem sa R1 tih godišta je često crkavanje namotaja statora alternatora i crkavanje reglera a uzrok je jednim delom greška u konstrukciji a drugim delom način vožnje. Drugim rečima, manje točkiraj pa će ti namotaji duže trajati Motanje statora je između 60 i 80E, za cenu novog ne znam, probaj na Ebay da ga nađeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvele 1389 953 Napisano Mart 8, 2013 Bad Boy, 171 postova Lokacija: Banat :) Motocikl: Zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druze,evo na oglasima sam slucajno naleteo na jedan namotaj,ali je od modela iz 2005god.Pa vidi ako ti odgovara , Tekst koji želiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1047 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Problem sa R1 tih godišta je često crkavanje namotaja statora alternatora i crkavanje reglera a uzrok je jednim delom greška u konstrukciji a drugim delom način vožnje. Drugim rečima, manje točkiraj pa će ti namotaji duže trajati Motanje statora je između 60 i 80E, za cenu novog ne znam, probaj na Ebay da ga nađeš. Voleo bih cuti na koji nacin tockiranje utice na namotaje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Не долази довољно уља да хлади намотаје и цврц... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6366 Napisano Mart 8, 2013 Svakom po zasluzi, 12472 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Bobane, znaš da svaki stator alternatora hladi motorno ulje, prolazi kroz one otvore ispod namotaja i zvono - magnet rotora sve to ulje izmeša i tako hladi stator. Sve to lepo radi kada je motor u kakvoj - takvoj horizontali ali kad ga digneš "u vagu" stvari se drastično menjaju Kratkotrajna "vaga" neće praviti probleme ali kad je čovek uporan dese se i ovakve stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1047 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na objasnjenju, o tom segmentu nisam razmisljao... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako Bobane, znaš da svaki stator alternatora hladi motorno ulje, prolazi kroz one otvore ispod namotaja i zvono - magnet rotora sve to ulje izmeša i tako hladi stator. Sve to lepo radi kada je motor u kakvoj - takvoj horizontali ali kad ga digneš "u vagu" stvari se drastično menjaju Kratkotrajna "vaga" neće praviti probleme ali kad je čovek uporan dese se i ovakve stvari. Doktor!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 108 Napisano Mart 8, 2013 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Cvele ne odgovara taj, a sto se tockiranja tice kod mene nije sigurno a ni kod drugara kod kojeg je bio protekle tri godine ... Ne znam da li je bolje juriti nov ili namotavati stari ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 108 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 257 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen drugi namotaj i magnet od predhodnog modela, za sada radi videcemo dokel ce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...