Jump to content

Moto Zajednica

Z 750 nece da upali pomagajte

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

Skinem akumulator da dopunim i prilikom vracanja verovatno pobrkam kleme, vratim posle sve kako treba i nista se ne desava, nema struje... Izguglam da je mozda crkao glavni osigurac taj od 30a, sto je bilo i tačno, nađem gde je i zamenim. Vratim sve kao sto je trebalo kresnem ga i sve je ok, radi, posto je vec bio mrak i hladno za voznju parkiram ga.

Sutradan da ga upalim nece, mislim akumulator vrisnuo, što se i potvrdilo kad sam ga izmerio. Privezem ja drugi dobar akumulator dobije on struju i da ga zaverglam ono nece da upali. Proverio sam osigurače svi su dobri, motor ima struju. Zna li neko šta moze da je problem???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 7 postova

Ne vergla, krene pa se kao čuje relej... mislim da je mozda on ali nisam siguran i ne znam ni kako bih mogao to da proverim. Buni me to sto je upalio onda 0stabre.gif

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

Pa kad das kontakt i upale se sve lampice a pri startovanju se zagase onda to izgleda kao da akumul ne moze da izbaci dovoljno da zavergla. Da ga nisi sprzio tada. Treba da ima 12,5v najmanje, dok miruje a dal smes da probas da zaverglas sa ukljucenim punjacem, pa ako ne zavergla onda trazi nesto drugo,

Ja sam na nekom speedfight skuteru imao slican problem. Pri alnasovanju u momentu mi crkao regler i to tako da je stalno praznio akumulator i crkavao glavni osigurac cim vratim akum nazad a normalno napajao agregat,14,5v al tek kad upali, tako da sam vozio dva meseca bez akumulatora dok nisam zamenio regler.Samo sam koristio da upalim i odma skinem klemu.

Mozda i tebi odmah isprazni cim zakacis kleme?

• U prolazu, 7 postova

Imao sam i ja takav problem na TZR 125cc nije mi valjao regler, nije dopunjavao akumulator. Palio sam ga na gurku i s vremena na vreme stavio na punjač da ga dopunim. Nocu samo po gradu vozikao :) U ovom slučaju imam struje kad dam kontakt i ne pada mi napon, merio sam voltažu to je ok. Hvala ti u svakom slučaju.

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Bice da ti nije dobar i taj drugi akumulator. Probaj da prespojis sa necega, pa ces da vidis. Regler ne bi trebao da smeta prilikom paljenja. On hoce da ne puni ili da mnogo puni, ali to se tek tokom voznje primeti

• U prolazu, 7 postova

U pravu si regler nema tu veze, 0takoje.gif siguran sam da je on dobar i mislim da se ne pita nista u ovom slučaju... nego sumnjam u relej ono što od plusa sa akumulatora dolazi, samo ne bih bas da ga naručujem ako nisam 100% siguran. Prespojio sam ja odmah da probam na siguran akumulator.

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL

Ako sumnjas na relej a vrlo je moguce pokusaj da ga premostis odnosno izbacis iz kruga tako da odmah sa akuma dobijas plus direkt na anlaser [ako je moguce] i ako pocne verglati onda znas da je on crko.

A mozes i da proveris dal ti je masa odnosno - pol u redu tako sto uzmes jedan od produznih kablova za palenje auta i stavis jednu stezaljku na - pol od akuma a drugi kraj kabla zakacis negde na masu i tako ces eliminisati postojeci kabal od mase i uvideti dali ima razlike u anlasovanju.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Probaj sa drugim tj trecim akumulatorom koji znas da je 101% dobar, ne znam kako je izvedeno sto se tice kompa motora dal je tu nesto moglo da vrisne ili ko zna gde pa da ti je ispraznilo prvi akumulator preko noci, jer si rekao da si ga napunio do kraja...

Jel imas xenon? Ako imas otkaci balaste i probaj opet sa dobrim aku. (ako radi baci balaste a i xenon :)

• Gasim po kucama...povoljno, 161 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR1100,Yamaha Thunderace 1000

Mora da upali na kablove.Moj slucaj:

Crko mi aku.na mom motoru zzr 1100,spojim ga na nov aku ali sa cbr-a 600,nema sanse da upali.Povezao sam ga na auto kablovima,auto na 4 soma obrtaja,upalio na pomisao.Fora je u naponu,svaki motor trazi odredjenu udarnu snagu akomulatora,kod mene a verovatno i kod tebe je ona dosta velika.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja