Jump to content

Moto Zajednica

NSU maxi 175 pomoc

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

kad se havlite  ajde i ja da  se pohvalim danas  sam naso  vlasinka pazario sam jednog letos kao  za delove medjutim nisma  ga rasturio  jer mu vrlo malo  fali da  bude kopletan skroz originalan ( u voznom sanju  je  ) inace ovaj moj  u kome je gremlin je costum tip koji mi  ga je predao dao mi neke paire od najga sa pricaom  da je matori tezak i da nemoze  sa njim nista da se dogovori pronadjem tel i pozovom coveka on  je iz  Odzaka, a covek nezna  nista  vec  25  god  o tom motoru  jer  tada mu je nestao bilo mu je  bas drago  sto sam se javio  i sredicu papire samo me zamolio  da  mu ponesem  sliku  da  ga vidi

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 763 postova

mislis da ne  bi trebao  da  diram paljenje  dok ovo ne sredim sa karburatoram

Nema dileme  sredjuj prvo karb.  evo ti prva pomoc za prelivanje.  Skini iglu plovka i pogledaj onu ,,pecurku,, dole  obicno je nagrizena korozijom vode. Stavi je u manju busilicu ( obavezno da ne baca) i ispoliraj finom smirglom, nadji malo paste za slajfovanje ventila i uslajfuj u sic lonceta. Pazi da nije mnogo gruba pasta da ne ostanes bez sica, pazljivo. Onda bi tebalo da bude dobro.  pogledacu ti za drugi plovak popodne.

• Svrati ponekad, 198 postova

Verovatno laksi.

Zvao sam malopre onu firmu motobajk,rekli su mi da sam dobio veleprodaju i da pozovem sutra maloprodaju.Rekli su mi da nemaju paljenje od 80w vec samo od 50w i da je negde oko 3500-4000 dinara.Bogdane,imate li neki popust kod njih koji bi mogli da iskoristimo?

Isao sam na onaj link koji ste postavili,vdeo sam kako je uradjeno,ja sam to dosta komplikovanije zamislio.

Na istom mestu pise da tomosovo elektronsko paljenje ima regulaciju pretpaljenja.

hvala  puno bogdane samo mi  reci jel  znas ono  sto  sam pitao gramza plovka 7 ili  11 ? koji od  ta  dva

E vidi ovako . Prvo skapirao sam da ti imas karb  BING 2/22/26    e pa on ima drugaciji pak od onog kog sam ti opisao kako da popravis iglicu. To je karb 2/24/28 za  NSU 250, davno bese  zaboravio.Ti imas iglicu koja ima siljak na vrhu i zatvaradovod goriva na poklopcu plovka. On koristi plovak od 7 g sigurno, onaj drugi (2/24/28) ima plovak od 11 g. Probaj da popravis to tako  da stavis iglu u busilicu i ,,zasiljis,, vrh ponovo prateci stari ugao koristeci neki finiji brusni kamen, ako nemas moze i parce cigle pa vidi hoce li da dihtuje. Ako ne uspes probacu ja da ti uradim jer sam nasao na tavanu jedan nekompletan takav karb i dobar pollovak od 7g. Ako tvoj plovak nije probusen i on je dobar , a ako hoces poslacu ti ovaj moj da probas.  Uvezi karburatora od motokultivatora IMT506 cuo sam se sa tipom koji vozi 175 sa tim karburatorom. On kaze da mu super radi, grlo mu je uze za 2 milimetra pa je obrusioprirubnicu. ALI! taj karb je od 18 milimetara tako da sa njim sigurno slabije ide.  Nego rece da imas manual za 250, cije je izdanje jer rece da je na engleskom?

• U prolazu, 56 postova

da  na  engleskom  je manual okaci  cu  ga  negde  pa  cu  da  ti posaljem link pdf format

da  upavu  si sa iglom  karb BING   2/22/27 main jet:85, idle jet 35, needle jet 2.66, needle 2nd groove from top, idle screw 1.5 turns open

a  sto se tice plovka nije  bas  sjajan nesto kalaisan gore  takva  je od kada sam  ga kupio verovatno krpljen

e  da ipaiasam  te  da nemas  ovu plastiku  32 br  na slici

post-2332-12878992340616_thumb.gif

Nisam je sreo    ako natrcim na nju javicu.  E da setih se neceg.  Na kraju Bulevara (mali mokri lug) sam letos video nesto posebno, to je neko dvoriste  sa kucom malo ispod puta s desne strane u pravcu izlaska ix bgd-a, a u dvoristu!! Dva fiata 500 i jos par olupina a u jednoj prikolici lezi neki NSU bez tockova, neobican ,doradjivan u trkackom maniru. Otvorena kapija , nema nikog u dvoristu, pridjem da pogledam i zablentavim se par minuta i tek ukapiram da pored mene stoji tip i na moje izvinjenje sto sam tako usao i pitanje o cemu se radi  pocne nesto da bulazni , pola ga nisam razumeo, tip nije bas sasvim svoj. Posle sam ukapirao da je to 125 FOX  oko koga se neko bas potrudio. Vredi ici pogledati.  Pozdrav.

post-2020-12878992341318_thumb.jpg

• U prolazu, 56 postova

Isao sam na onaj link koji ste postavili,vdeo sam kako je uradjeno,ja sam to dosta komplikovanije zamislio.

Na istom mestu pise da tomosovo elektronsko paljenje ima regulaciju pretpaljenja.

djole  pise da  ima  stim sto je ono  paljenje na  6v  

ovo o kome smo mi pricali apn6 80  w ima u bg kosta 8600 din pitao sam  za  regulaciju paljena nema nema ni platine nego neku  sivu kutijicu  koja je ujedno i  stablizator  napona  i jos  samo treba spljna  bobina koja je  900 din tajvanska ili iskrina koja je  1400 din

• U prolazu, 56 postova

joj ne  ubacuj sad tave  price  :) prvo  da sredim ovog pa  da prevedem  onaj  drugu  pa  dok njega  sredim da izgleda kao ovaj  gore

nego sta  si nasao jos od  delova ?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

djole  pise da  ima  stim sto je ono  paljenje na  6v 

ovo o kome smo mi pricali apn6 80  w ima u bg kosta 8600 din pitao sam  za  regulaciju paljena nema nema ni platine nego neku  sivu kutijicu  koja je ujedno i  stablizator  napona  i jos  samo treba spljna  bobina koja je  900 din tajvanska ili iskrina koja je  1400 din

e prvo ti sredi karburator pa tek onda cackaj paljenje ,,kakav ti ja auspluh na tom nsu u

Ma video sam kao je uradjeno,nisam odusevljen.Ako bih stavljao paljenje sa platinama iskoristi bih ono od CTX-a 80W s' tim sto bih koristio NSU-ov breg paljenja i regulator pretpaljenja.To ti je najbolja moguca kombinacija jer dobijes istu krivu paljenja,a mnogo bolju varnicu.

Ima i varijanta da se iskoristi alternator od kola,ali ti onda treba i akumulator.Moze i alternator od MZ-a ili Jawe,ali ovo je najbolja varijanta.

Ma video sam kao je uradjeno,nisam odusevljen.Ako bih stavljao paljenje sa platinama iskoristi bih ono od CTX-a 80W s' tim sto bih koristio NSU-ov breg paljenja i regulator pretpaljenja.To ti je najbolja moguca kombinacija jer dobijes istu krivu paljenja,a mnogo bolju varnicu.

Ima i varijanta da se iskoristi alternator od kola,ali ti onda treba i akumulator.Moze i alternator od MZ-a ili Jawe,ali ovo je najbolja varijanta.

a kako ce se sve to upakovati,,mislim dosta posla,,,,,imas li neki nacrt kako ce to izgledati???

• U prolazu, 56 postova

jel imas  ti  uopste  njegovo pljenje originalno

• U prolazu, 56 postova

Da  nema neko mozda  serevisni knjizicu koja  se  davala  uz NSU maxi  na  srpskom  da je iskeniramo  i lepo slozimo

ja imam  neku  fotoropiranu jedno 10-ta  ruka  tako  da  se pola  ne  vidi ni slika ni teksta 

Nisam je sreo    ako natrcim na nju javicu.  E da setih se neceg.  Na kraju Bulevara (mali mokri lug) sam letos video nesto posebno, to je neko dvoriste  sa kucom malo ispod puta s desne strane u pravcu izlaska ix bgd-a, a u dvoristu!! Dva fiata 500 i jos par olupina a u jednoj prikolici lezi neki NSU bez tockova, neobican ,doradjivan u trkackom maniru. Otvorena kapija , nema nikog u dvoristu, pridjem da pogledam i zablentavim se par minuta i tek ukapiram da pored mene stoji tip i na moje izvinjenje sto sam tako usao i pitanje o cemu se radi  pocne nesto da bulazni , pola ga nisam razumeo, tip nije bas sasvim svoj. Posle sam ukapirao da je to 125 FOX  oko koga se neko bas potrudio. Vredi ici pogledati.  Pozdrav.

to si video kod pedje,,,znam lika,,,,

Nemam originalno paljenje,ali imam delove od njega koji su mi potrebni.Srce od rotora sa bregom i regulator pretpaljenja,mislim da imam i neki stator.Inace imao sam 3-4 paljenja od njega i poklonio sam ih.Ne volim da mucim muku sa reglerima,pootovo ako su stari 50 godina.Nacrt nemam,ali imam ideju u glavi,koju ne bih umeo da izlozim.Nadam se da cu ovih dana da odradim paljenje pa cete da vidite.Otprilike ide ovako:Ploca nakoju ce da se zakace namotaji,srce od rotora koje je obradjeno pri vrhu,na njega ide magnet koji je obradjen da moze da se uklopi na srce,,posle magneta ide jos jedna ploca koja je fixna,na nju se kace platine i eventualno kondenazator,na onosrce od rotora se kaci breg i regulaor i sve to sa platinom je sa spoljne strane magneta na onoj ploci koja bi nekako bila pricvrcena za blok.To mu je to u grubomne umem bas najbolje da objasnim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja