Jump to content

Moto Zajednica

qingqi

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

stavio sam nov karburator sa novim saugom.nov cdi nova svecica nova vakum slavina na rezervorau. i pored toga svega ujutro tesko pali.to je lupanje po kurbli 100 puta da bi upalio.vise ne znam sta da mu promenim ili uradim da bio normalan.procito sam more foruma ali nisam naso nesto sto bi pomoglo.zato trazim pomoc.inace to je qingqi 50 ccm 4t.ako neko ima iskustva sa takvim slucajem.hvala i pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

da mislim da znas da eksperimentises sa karburatorom i dotokom goriva predlozio bih ti da izmeris kompresiju.

oko 5 bari je malo za njega.

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Probaj da ti nasteluju paljenje, karb pa ces sam videti, kazem ti kao drugu.Ovo je samo moj predlog a ti sam odluci.

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Tom sauhu struja netreba za paljenje,tacnije tek kad se upali motor i dodje struja do sauha on pocinje da se zagreva i spusta iglicu zatvarajuci dovod goriva i tako iskljucuje sauh.Nisi nam rekao kako pali i ide kada je vruc.A to sto nepali hladan moze biti svasta al navescu par mogucnosti pa proveri.Prvo proveri kompresiju,da li su ventili nastelovani kako treba i da nije neki izgoreo,svecicu sto si stavio novu nemora da znaci i da je i dobra,ako si imao vode i mulja u rezervoaru mozda je vec stigla i u novi karb pa bi ga valjalo ocistiti i nastelovati kako treba,moze a vuce fals vazduh na prirubnici ili crevu od karba do filtera vazduha,da se okrenuo magnet i jos sto sta ali dosta ti je za pocetak proveri prvo ovo sto sam naveo pa ako nije nista od toga trazicemo dalje.

• U prolazu, 6 postova

nasao sam da su izgorele zice sa senzora na magnetu.provuko sam nove.i opet daje iste znake.ima varnicu ali ne pali.a sad cu da pregledam i ostalo sto mi je predlozeno.samo me interesuje da li je moguce da crkne taj senzor ili cdi zbog kratkog spoja?hvala za dosadnjsu pomoc.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

u pitanju je skuter ili motor? Proveri da li si dobro povezao vakum crevo, od vakum ventila do mesta odakle uzima signal (usisno grlo, karurator, razna su konstrukciona rešenja) Trebalo bi proveriti ventile, za svaki slučaj. Kako je palio, radio, pre zamene delova koje si naveo?

• U prolazu, 6 postova

to je skuter.palijo i isao normalno.zena ga je vozila dva i po meseca na posao svaki dan.ali eto zadnja dva meseca zeza.promenjena i usisna grana karburator svecica.ja sad najvise sumnjam na cdi ili senzor zbog gorenja tih zica.palenje nije dirano nije skidan magnet ili sta drugo.ima varnicu na svecici.sipao sam benzin u stublinu i tako nece da upali.sto vise gledam to mi je manje jasno sta se desava.sad vise nece uopste da upali.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Kakva je svećica, posle toliko kurblanja, suva ili mokra? Ako je suva, verovatno da ne dobija gorivo, probaj sa zavrtanjem šrafa za ler gas da pojačaš inicijalno punjenje. Šraf za vazduh odvrni za početak 1-1.25 kruga od potpuno zavrnutog pa vidi da li daje znake života. Kad upali, sačekaj da se dobro zagreje pa podesi smešu goriva. Ima varnicu, ostalo kažeš nije dirano, morao bi da upali na čvoku, osim ako nisi pomešao neka creva ili nešto nisi dobro spojio. Ne vidim razlog drugi, osim karburatora, da ne pali redovno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja