Andjel 2 Napisano Jul 30, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako taj motor je stajao dugo u garazi,cale ga nije vozio a ja sam bio mng mali i moj cale je sad sklopio masinu,bio mu je zapusen auspuh,i instalacija pobrkana,ja lepo upalio auspuh,a cale spojio instalaciju nasao sam na internetu ovu instalaciju 12v i to je to povezano a i ovde mi je neko dao i povezana je dbr,jednom mu se pregrejala bobina i mislio sam da je ona ali ovde su mi obijasnili da nije to,karburator je bio i pre ociscen ali je on sam dizao turazu,i nemoguce je nastelovati ga,sajla za gas nekad koci,podmazacu je sutra kako ste mi rekli,ii desava se da kad se upali i radi par sekundi i samo kao da nema gorivo a napunio sam rezervoar,ugasi se. i kroz ono crevo od rezervoara do karburatora,pravi mehurice. jel moze ovde snimak da se okaci?? proverio sam oba sibera rade,i ima gumicu onaj od sauha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 30, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 - tak godina sam imao ČZ 350 . Nju sam vozio sa Dellorto karburatorom, al sam hteo taj karb da stavim na drugi motor, pa sam jednom prilikom u Mađarskoj kupio potpuno nov karburator za ČZ ( Jikov ). Stavim taj Jikov na ČZ, pustim gorivo da vidim dal plovak zatvara i ostavim motor da stoji nekih 7 godina ( imao sam drugi motor za vožnju, a ova ČZ - mi stajala kao rezervni motor. Nakon tih 7 godina rešim da opet malo vozim ČZ - a, stavim nov akumulator, jedva upalim motor i on nikako da radi lepo. Rasturim karburator i imam šta da vidim - od onog jednog puštanja goriva u njega, gorivo je isparilo, al u karburatoru đubreta kolko hoćeš i sve to zapeklo. Čistio sam ga kako sam znao i umeo, al džaba. Na kraju sam morao da mu skinem plombe sa kanala za vazduh ( u fabrici se izbuše kanali za vazduh, za ler gas , saug, pa kad se to završi onda se rupe blombiraju na krajevima) i da onda te kanale pročačkam licnom od sajle - bili su potpuno začepljeni i iz njih je izašla gomila đubreta. Pošto je i tvoj motor dugo stajao - pretpostavljam da je i kod tebe nešto slično u pitanju. Jesi li proverio kakva ti je gumica na klipu za saug - i da li je uopšte imaš ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Jul 30, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam,dobra je kao nova Moj cale je sve to lepo kompresorom izduvao i sve je bilo ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 31, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan To sto dize obrtaje znaci da ima manje benzina u smesi...ili je nesto u karburatoru zapuseno ili u rezervoaru pa ne prolazi dovoljno goriva...Skini crevo sa karburatora i pusti da tece benzin i ako na pocetku tece dobro a posle sve manje i manje onda je problem u rezervoaru tj. odusak na cepu rezervoara.U svakom slucaju isperi rezervaor i skini cep pa vidi kako ce se ponasati...Ako i posle ovoga bude isto onda je problem karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Jul 31, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste bio mu je prljav rezervoar i ispran je sad i bio je zapusen moj cale je uspeo kompresorom da otpusi,ali sad kao da slabije prima gas i gasi se radi 2,3 do 10 sekundi i ugasi se I hvala za ovo ljudi E da zamalo da zaboravim i dali ima neke veze ako je auspuh zapusen s tim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Jul 31, 2014 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Jeste bio mu je prljav rezervoar i ispran je sad i bio je zapusen moj cale je uspeo kompresorom da otpusi,ali sad kao da slabije prima gas i gasi se radi 2,3 do 10 sekundi i ugasi se I hvala za ovo ljudi E da zamalo da zaboravim i dali ima neke veze ako je auspuh zapusen s tim ? Ako dolaziš na Gitarijadu, javi se da se upoznamo i popričamo,i da ti poklonim obaveznu literaturu : štampani manual na srpskom za MZ ETZ 250. Đenka Zaječar 063 408424 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Jul 31, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nzm mozda svratim,nemam dozvolu pa nmg da dodjem kolima ili motorom imam ja neku knjigu za MZ stampanu nije u boji ali je ok imam da pitam jos kad verglas kao da puca dim a nece da upali ono pfff,jel to platine jebavaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Jul 31, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Proveri platine obavezno... A to sto teze prima gas i sto se gasi je verovatno zato sto sad dobija vise goriva...Kada je sve ocisceno onda gorivo prolazi bez problema i sad treba nastelovati karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Avgust 2, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ali nzm koliki treba da bude razmak izmedju platina kako da ih podesim?? na koliko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Avgust 3, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Platine treba da budu nastelovane tako da bacaju varnici kada je klip 2.5 mm pre gornje mrtve tacke.Najbolje je kada su nastelovane na 2.7 mm,tako kazu iskusniji a i kod mene se tako najbolje pokazalo... Skines sediste,rezevoar,desnu deklu i svecicu i onda krenes polako...Posto tebi motor pali znaci da su platine u najgorem slucaju vrlo malo rastelovane ali sad to proveris i onda si miran cele godine... Za samo stelovanje platina ti je potrebno od alata sledece:subler,ravan srafciger i kljuc 13. Akumulator treba da bude pun i pozeljno je da imas punjac za svaki slucaj. Prvo stavis subler kroz otvor za svecicu i kljucem 13 polako okrecen onaj sraf dole na rotoru i kada klip dodje do vrha vidis koliko ti subler okazuje...Treba da bude nesto oko 30.7 mm i to znaci da je klip u gornjom mrtvoj tacki i na to dodas 2.5 mm i dobijes 33.2 mm,tada platine treba da bacaju varnicu.Subler ne pokaze uvek isto,zavisi pos kojim uglom ga stavis...U svakom slucaju koliko ti pokaze na to dodas 2.5 mm.. Ali za pocetak samo proveri kada platine bacaju varnicu,mozda ti je paljenje u redu...Stavis subler i drzis ga jednom rukom a drugom das kontakt i kljucem polako okreces sraf i kada cujes da je skljocnulo,to znaci da to trenutak kada se platine otvaraju i bacaju varnicu i onda pogledas koliko ti subler pokazuje.Ako ti pokazuje oko 33.2 ili 33.5 onda nista ne diras.. Postoje jos nacina za stelovanje platina,mozes i pomocu sijalice ili unimera da proveris i nastelujes platine ali mzoda ti je ovo najlakse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Septembar 7, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jos nisam resio problem sa mojim Mz-om i dalje nesto ne valja,i dali ima neki majstor za Mz u okolini Negotin-a,Bora,Zajecara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Septembar 7, 2014 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan U Negotinu : majstor Boce ! dugogodisnji moj saradnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Septembar 8, 2014 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan A imas li neki broj od njega? posto imam neki problem s mz-om i nzm sta da mu radim,ili ako znas gde zivi u negotinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mz 150 etz 0 Napisano Decembar 9, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam mz etz 150,1989 godiste.I jel mi moze neko od vas sve objasnit o tome jel moze struja od tomosa i sta mi sve treba sta sve trebam pocupat i di tocno ide sve i tako to. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 9, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da li ti stvarno misliš da inžinjeri koji su konstruisali i napravili tvoj motor - nemaju pojma ni o čemu, pa ćeš sad ti jednostavno da " počupaš " fabričku struju i da rešiš sve probleme ugrađivanjem struje od Tomosa ? I još da ti sve to neko objasni ovako - na daljinski ? Idi kod majstora koji je učio školu za to - il se mani motora pa vozi bicikl. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Decembar 9, 2014 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lepo ne dirati originalnu struju ! Jos bi bilo lepo predstaviti se , kao novi , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Decembar 9, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Da li ti stvarno misliš da inžinjeri koji su konstruisali i napravili tvoj motor - nemaju pojma ni o čemu, pa ćeš sad ti jednostavno da " počupaš " fabričku struju i da rešiš sve probleme ugrađivanjem struje od Tomosa ? I još da ti sve to neko objasni ovako - na daljinski ? Idi kod majstora koji je učio školu za to - il se mani motora pa vozi bicikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_juga 27 Napisano Decembar 9, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Kawasaki KLE 500 :) ETZ 125 ;P Prijavi odgovor kao problematičan Da li ti stvarno misliš da inžinjeri koji su konstruisali i napravili tvoj motor - nemaju pojma ni o čemu, pa ćeš sad ti jednostavno da " počupaš " fabričku struju i da rešiš sve probleme ugrađivanjem struje od Tomosa ? I još da ti sve to neko objasni ovako - na daljinski ? Idi kod majstora koji je učio školu za to - il se mani motora pa vozi bicikl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Maj 21, 2015 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi,moj Mz ETZ 250 sto je dizao turazu sam,pise tu starije poruke,Ee danas je upaljen ponovo ali isto kao i pre,samo sto je sad blokirao,karike otisle u Kur.c Klip isto,radilica... I sad mora generalna nesto ga samlelo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Jul 10, 2015 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako se povezuje obrtomer,gde idu koje zice?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 10, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako se povezuje obrtomer,gde idu koje zice?? Žice iz obrtomera spajaš zajedno sa žicama koje idu u kilometar sat na one dve sijalice koje su sa strane - tako da kad upališ svetla - da ti radi osvetljenje u KM satu i obrtomeru ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shandoo 14 Napisano Jul 12, 2015 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Voždovac, Beograd Motocikl: Suzuki SV 1000 S Prijavi odgovor kao problematičan Komparator i polovina napona napajanja. Odlično, odlično, odlično Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Jul 31, 2015 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav ljudi,ponovo imam problem na mom mz-jcu radio sam mu generalnu i bukvalno sve novo radilica,klip,lageri,semeninzi... i sad nece da pali,baca varnicu,dobija benzinali kao da nekako ima slabu kompresiju,pa da vas pitam sta moze biti?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Avgust 2, 2015 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala veljko,kompresija je 4,a stublina nije prosirena,kad se vergla polako cuje se negde kako sisti vazduh,na cilindar ali nmg da pronadjem gde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andjel 2 Napisano Avgust 2, 2015 U prolazu, 47 postova Lokacija: Negotin Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija je dobra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...