ts-chopper 113 Napisano Mart 19, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Cilindar od 250 ccm - ladno ide na 175 ccm . Ali ako cilindar od 175 ccm busis na 250 ccm , e onda ima problema jer se sa busenjem pomeraju prelivni kanali pa treba stelovanje debljim dihtungom ispod cilindra ! Delom sam odgovorio u temibusenje na 300ccm. Posle premeravanja od pre par dana nisam vise toliko siguran u pouzdanost ovoga. Mozda je hilznovanje bolje resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Mart 29, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev men danas spala korpa kvacila s konusa ja popizdio pa stavio onu drugu masinu da je bas isprobam kak ide hehe ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 30, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan imam jedno pitanje za vas... mom drugu je na MZ 125 pukao onaj deo sto spaja karburator sa cilindrom pa me interesuje da li neko od vas ima taj deo? evo slike da vidite o cemu se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam deo ali mogu da ponudim privremeno resenje,na ovu stranu sto je pukla, na sraf kojim stezete ususnu granu stavite veliku podlosku koja ce da nalegne na ovaj deo koji je ostao i tako stegnite uz predhodno tanko namazan sloj hernetika na dihtungu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan hvala duki tako cemo i uraditi ako ne nadjemo drugi deo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev jedna slicica iz garaže ma spala mi korpa s kvacila sad da opet sfušam to nije problem a opet ce mi provrtit stvarno neznam sta da radim ima tu jos kojekakvi sitnica oko masine koje bi trebalo sredit pa sad struja na mom emzi ja katastrofa imam 3 masine pa cu vjerojatno to sve rastavit i pobirat sve najbolje djelove i sto fali kupit novo i slozit jednu ispravnu vec sam popizdio s ovim popravcima da to vec jednom slozim kak spadaq sve sam se bojo ic na mz skup a saqd se i ovo desilo pa sam sad popizdio nekosta to nist puno para sam zajebancija dok sve to sloziš ma puko sam kad nemaqs para da si kupis posten motor pa se zaj s dreševima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 31, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ih nrma se para!! Pa kad krene pivovarna bice paaaraaaaa !! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma sta me to kosta parsto kuna kazem nije u parama problem nego u zaj oko sastavljanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2692 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Drz se Miha, ne kloni duhom, i sastavi se nekako do skupa, neka ti to bude prioritet Inače svaka čast za kreaitvnost i inovacije na polju tehnike, a i ostalo - piva i igara i biće para! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 5, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev poceo rastavljat masinu imam i sta vidit e da je samo kvacilo vidim da mi klip ima sam 2 karike i fali komadic klipa hehehe a sta cu jos vidit kad masinu otvorim :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 5, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev ima jos hehe s ove druge masine jedva sam skino korpu kvacila aj pomalo vec skupljam nsj ibolje djelove sto imam za buducu masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 9, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev poceo sam sastavljat masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 9, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ti ovo radis, al ona slika sa radapcigerom ??? ??? ???, tako oce da se zezne radilica ! Kad napinjes radapciger, ponekad hoce da se rascveta radilica na kraju gde upire radapciger u nju. Pozeljno je da se tu na kraj zavrne slepa matica sa udubljenjem u centru ( u koje ce upirati radapciger ), moze da se navrne i MZ-ova - ona sto tera obrtomer, al i ona zna da pukne ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 10, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan pa nije valjda radilica toliko mekana da se rascveta ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 10, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan pa nije valjda radilica toliko mekana da se rascveta ??? Nije meka, al oce da se desi , pogotovu ako kvacilo nije nikad skidano, a motor star preko 20 godina. Tu na kraju je tanka zbog navoja, pa bolje spreciti nego leciti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano April 10, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan pa nije valjda radilica toliko mekana da se rascveta ??? To se meni desilo, krenula je da se rascvetava, ali sam na srecu to primetio "na vreme", pa sam skinuo radapciger, i aparatom za varenje "ojacao" malo taj deo, da ne bi pukla do srafa koji steze korpu. Medjutim, malo je deblji deo koji sam vario pa kada sam stegao korpu, otpao je onaj puz sa navrtke koja steze korpu. Trebao sam jos milimetar vise obrusiti, ovako vise nemam obrtomer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 10, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ev sastavio sam ga prije 10 min pali i radi al treba ga jos postelat al to mi se vise neda od 1 h do malo prije sam ga sastavljo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 12, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma opet je i na drugoj korpi sjeban konus pa sam opet moro podmetnuti limic(konzerve piva ) između konusa radilice i konusa korpe ma neznam kolko kosta nova radilica u mađi a el zna netko el se moze kupit kompletna nova masina kolko bi to kostalo ev i danas probna voznjica ai kakva bi to bila voznjica da se nesto ne pokvari stali mi tu na slici i krenuli upalim ja dam gas i pustam kvacilo i emzo krece u rikverc ??? :D :D gledam ja koji kurac opet ja u brzinu kvacilo ono rikverc a narmalno radi sal samo u rikverc nist malo mi nest mrdali po paljenji i kreno o napred al nekuzimo ni ja ni davor koji mu je predpaljenje ok sve na svom mjestu i sad kad sam doso kuci probam ga upalit jos koji puta i jednom je upalio u rikverc ono vidis obrtajka ide unazad koji mu je nemam pojma al ovak super ide i norm radi :roll: :wink: ev i snimke http://tinypic.com/player.php?v=9ggfwk&s=5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano April 12, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Isto se desava i meni. Pogledaj temu rikverc na mz 150 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 12, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan de skuzi ovo malo radi napreed malo nazad gledaj kak ide kazaljka na obrtomjeru u koju starnu heheh neznam koji mu je al motor super radi i u leru a pogotovo u voznji full gas pici ko lud 130po ravnom bez vecih navlacenja http://tinypic.com/player.php?v=29cpb20&s=5 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano April 14, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan aj da se i napravi taj nosac auspuha do sad mi ja bio zicom svezan hehe i da se malo ofarba auspuh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano April 15, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si i ti farbao auspuh u tu vatrostalnu boju kao Picasoo? I mene čeka taj posao jer me nerviraju tačkice od korozije. Jedino neznam da li da ga premažem preko postojećeg sloja ili da ga onim skidolom ogolim do lima? A lepo bi bilo kada ne bih morao da skidam ceo auspuh i granu, već ovako, dok je na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 15, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja prskao preko hroma, samo sam lepo osmirglao i oprao pre farbanja...! Super stoji ne skida se, a ima dobru nijansu crne!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Juce mi opet stigne jedan MZ na popravku - ne radi kvacilo kako treba i lose radi. Rasturim ga i imam sta videti. Prvo sto je kvacilo provrtelo na radilici . Drugo kad sam ga skinuo vidim da izmedju kvacila i zupcanika nedostaje odstojna podloska, kao i elasticna podloska. Kad sam skinuo i zupcanik iza njega dve odstojne podloske. Skinem jednu, vratim zupcanik, a on cese o zupcanik od menjaca ( primarni pogon ). Odmah sam shvatio da je neko nabijao macolom kvacilo, pa je malko uterao i radilicu unutra. Krenem da skidam cilindar, kad karburator nece da sidje ??? Sta je u pitanju - majstori su - posto su verovatno vozili sa razlabavljenim karburatorom probusili i flansu i karburator, pa urezali navoj i tako ga pritegnuli srafom ( kolko to sve dihtuje - sam bog zna ) . Na rezervoaru motor ima nalepnicu moto klub " Envideti bugs " , ne znam odakle su, ovo je drugi MZ sa njihovom nalepnicom koji radim ( a i prvi je imao slicna " majstorska " resenja. Sta da vam kazem . Evo slika pa gledajte : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jos da napomenem da je i semering na radilici montiran naopacke, a pitanje da li ispod njega ima i onaj deflektor lim. Takodje i klipnjaca jako tesko ide ( ko sto rekoh radilica je nabijena ), mada se vidi da je menjana ( nova ). Ostatak slika : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...