Jump to content

Moto Zajednica

MZ Mehanika

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

ma ja to kad radim stanem na kurblu napola  i zasarafim bez problema il ubacim u peti i stisnem zadnju kocnicu

Loša metoda, jer pritom iznimno opretećuješ kompletan mjenjač i lanac.

Tamo u temi sam bio postavio sliku alata koji sam dao napraviti za blokadu klipa, koji osim za to posluži i za podešavanje predpaljenja.

Upravo tako mozes da poje**s menjac...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 503 postova

u manualu pise,da tu maticu koja tera sajlu za obrtaje treba priteci od 80-100 nM.

Je, a sranje je što je ta matica tako izvedena pa ju se ne može zatezati s gedorama, pa ne mogu koristiti moment ključ :(

• Zainteresovan, 503 postova

2 barkocis:

Mislim da je ključ 22 i da, taj šaraf treba poprilično zategnuti.

2 wice:

Nemam duboku gedoru 22, imam 21, imam 16, ali baš 22 nemam :(

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

hm,sad mu nije nista...:(

onda bi bilo najbolje da napravis tu gedoru,razrezi je na pola,obaci parce cevke i opet zavari oba dela i resio si problem :)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

onda bi bilo najbolje da napravis tu gedoru,razrezi je na pola,obaci parce cevke i opet zavari oba dela i resio si problem :)

E, ovo zaista poštujem, to ne radi majstor, radi samo velemajstor!  ;)

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535 Virago

jeste za kljuc 22,ja se zezno,pomeso onaj na onom velikom zubcaniku i ovaj sa radilice.

ovaj mora da nije mogao skinuti,a brusilica mu bila 'pri ruci',da se nemuci covek :)

hm,sad mu nije nista...:(

?? Mislim da nije bas dobra ideja da se razreze gedora??Najbolje je da se pravi cevasti kljuc-ja sam vario nekoliko gedora, doduse manjih velicina i ni jedna nije izdrzala a da ne pukne po varu ili u blizini vara!!

zavisi kako zavaris.ja sam pravio dosta alata i nikada nisam imao problema,pravio sam krive sablon kljuceve za stezanje glave na kecu i vario sam prohrom elektrodom i nije bilo problema,vario sam gedoru 32 pravio sam kljuc za veliku maticu na kinetickom,i to sam vario obicnim co2 aparatom i nije pukla iako se priteze cevkom od 1m duzine,tako da ova obicna 22 nece sigurno puci na 100nm koliko se steze korpa,pa cak iako se zavari obicnom elektrodom,a radi sigurnosti zavari prohrom ili utp elektrodom i nema problema

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

zavisi kako zavaris.ja sam pravio dosta alata i nikada nisam imao problema,pravio sam krive sablon kljuceve za stezanje glave na kecu i vario sam prohrom elektrodom i nije bilo problema,vario sam gedoru 32 pravio sam kljuc za veliku maticu na kinetickom,i to sam vario obicnim co2 aparatom i nije pukla iako se priteze cevkom od 1m duzine,tako da ova obicna 22 nece sigurno puci na 100nm koliko se steze korpa,pa cak iako se zavari obicnom elektrodom,a radi sigurnosti zavari prohrom ili utp elektrodom i nema problema

Dobro je da neko medju nama zna nesto o elektrodama. Desi mi se ponekad ,da ne mogu nesto zavariti kod kuce jer nemam odgovarajucu elektrodu, pa tada obicno odem do druga, i resim stvari CO2 aparatom. Sada znam koga da pitam za savet  ;D

:D

za kljuceve i alate najbolje su zilave elektrode,prohrom ili utp elektrode koje mozes variti obicnim aparatom i odlicno se razlivaju,mada za alat imaju i elektrode za varenje alatnog celika neznam tacno oznaku ali imaju plavi plast

:D

za kljuceve i alate najbolje su zilave elektrode,prohrom ili utp elektrode koje mozes variti obicnim aparatom i odlicno se razlivaju,mada za alat imaju i elektrode za varenje alatnog celika neznam tacno oznaku ali imaju plavi plast

...u tom grmu lezi zec. Ja sam gedore vario obicnim "svajs" aparatom (220-380 v) tako da su mi konstantno pucale ili po varu il odmah pored a koristio sam obicne elektrode one slovenacke!

• Zainteresovan, 599 postova

ev mog problema izgleda da mi zbog ovog kvacilo dobro ne odvaja

iSQyS_kvaciloee1.th.jpg

kolke su one dvije polutke sigurno zbog njih nemogu dobro nastelat kvac odnest cu to tokaru da mi ih navari i obradi

• Drug član, 1702 postova

evo imam gomilu pitanja pa da pocnem

Prvo jel ima neko manual za ts 150 i sta inace mislite o masini za isti

2. jel se moze ubaciti 5-a brzina i jel pase mozda od etz-a 125/150 menjac

3.jesu klipovi i radilice isti kao i kod etz-a i jel moze 12v struja isto od etz-a

4.sta mislite o nekoj ovakvoj preradi kako vam se svidja

th_92600_getaq5_122_654lo.jpg                                   

i ako neko zna od cega je taj rezervoar

mozda bi nesto slicno pravio

e da i ako imate slika slicnih prerada ubacujte

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Ja sam ga imao dosta dugo,zahvalna masina kao i svaki MZ.Mada mislim da je 250 mnogo bolji.Menjac nema potrebe za 5-om,jer taj njegov menjac je nunistiv,ide kao u puter i nema snage za 5-u,bar je tako kod mene bilo.Potrosnja ista kao kod 250,registracija tu negde,udobniji za vozaca nego ETZ 250,struja me zajebavala-resenje magnetno paljenje.Zadnja guma 18 tako da ide u cetvrtoj priblizno kao TS 250 u petoj,kod koga je 16.Ovo je rezervoar od CZ 175,takav sam i ja stavljao.Prednji blatobran je od TS-a 250.Ima "pun" ram ali od nekog presovanog lima pa mi se to i nije bas svidjalo.Mada je zgodan za izbacivanje komandi.Evo i moje bivse makine.

post-2200-12878995527438_thumb.jpg

• Drug član, 1702 postova

hvala na dosadasnjim odgovorima i ja sam primetio da menjac odlicno ide na jednom kog sam gledao al motor mi deluje nekako dosta manji od etz-a il mi se mozda cini

2 MZ RIDER jel imas taj manual u nekom el. obliku

jel znate i neke teh podatke o njemu snaga itd... na netu nista ne mogu da nadjem

• Svrati ponekad, 238 postova

imam nekoliko manuela i na raznim jezicima ;D ;D ;D

imam i fabricku knjizicu koja dolazi uz motor ;D

videcu da nadjem na engleskom manuel ako ne nadjem onda cu skenirati moju knjizicu

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

imam nekoliko manuela i na raznim jezicima ;D ;D ;D

imam i fabricku knjizicu koja dolazi uz motor ;D

videcu da nadjem na engleskom manuel ako ne nadjem onda cu skenirati moju knjizicu

Pre bilo kakvog posla pogledajte MZ Manuali, topic o manualima, Quantislw ih je nesebično ustupio a sem materijala koji je dat u topic-u raspolaže i novim koji će dostaviti čim i to skenira.

Posao pripreme ovog materijala je ogroman a ono što je Svakak okačio je sveobuhvatno pa svima savetujem da pogledaju i skinu šta ima jer ima sve.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja