Bugy 87 Napisano Februar 12, 2013 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima imam jedan mali problemcic ca cuvenim honda vfr reglerom,pa me zanima vase misljenje posto sam laik u ovoj oblasti...Motor sam relativno skoro kupio u oktobru 2012 i nisam imao vremena za duze voznje.Jos pocetkom januara sam se bacio na instaliranje pc ventilatora i alu rebara na ovaj regler starije generacije jer zbog vreline samog motora i mesta na kom sa nalazi relativno brzo crkava ...Cackao sam po internetu gledao kako su ostale kolege bajkeri to izveli,i trudio se da i ja to odradim koliko je to god moguce bolje za jednog amatera...Povezao tako sam da se ventilator pali na davanje kontakta i ok radi...Pre par dana sam iskoristio lep dan za jednu malu voznjicu od par km,stigao kuci skinuo sediste i pipnuo regler a on vruc...nije vreo ali vruc..Temperatura napolju je bila oko 10-ak stepeni,stavio sam instrument i izmerio 14.4 v na 1000 obrtaja bez svetla,14 v na 5000 obrtaja bz svetla...13,8 v sa svetlom na 1000 obrtaja...13,6v na 5000 obrtaja...lokalni auto elektricar kaze to je ok...Mene brine konkretno taj vruc regler,stavio sam termo pastu izmedju rama i reglera a alu rebra zalepio silikonom sa reglerom,naravno alu rebra leze na metalnom okviru reglera..Mozda se ja tripujem ali ne bih hteo da me ostavi negde na putu..Dali da krenem u sezonu ovako ili da kontaktiram majstor Josku da rasim problemcic...hvala unapred... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6123 Napisano Februar 12, 2013 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraš Jošku i rešiš problem Regler inače može da "crkne" na dva načina - da ne propušta struju prema akumulatoru, nema punjenja, motorče ide dok ima struje u akumulatoru i zatim stane...Ukupna šteta - novi regler i eventualno novi akumulator. - da propušta skoro sav napon sa alternatora - akumulator se prepunjava i elektrolit vri, napon u instalaciji sa dodavanjem gasa ide i preko 20V (nekad i preko 25V)...prvo crkavaju sijalice instrument table pa sijalice u farovima...na kraju se zapuši CDI i ukupna šteta izađe na nekoliko stotina E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bugy 87 Napisano Februar 12, 2013 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky Prijavi odgovor kao problematičan Hvala majstore ,tako cu i da uradim..Sta je sigurno-sigurno,necu da razmisljam,ovo sokocalo od reglera mi izgleda kao original hondino,ko zna mozda nikad nije ni menjano ...Ce da mi sluzi za rezervu,mada posle majstor Joskinog nema brige godinama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Februar 13, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Regler mora da se greje. To je normalno. Ti parametri koje si izmerio na izlazu iz reglera su ok. Naravno pod uslovom da ti je instrument dobar tj. da nije onaj kineski unimer za 200 dinara sa pijace. Koliko će još raditi to niko ne zna. Za štetu koju može da napravi ti je objasnio Arakis. Možeš da prođeš jeftino, a možeš i da platiš kao Grčka. Ti sad sam proceni šta ćeš da radiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...