bivolje3@gmail.com 127 Napisano Jun 6, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Kada je po, bivsoj YU, JAWA i MZ bio san, tadasnjoj omladini, u Grckoj su vitlali japanski motorici i po malo vespe... Cini mi se, da Grci, jednostavno nemaju istancanu ljubav ka MZ=u. Ko zna, da su vozili takve motore, sada bi bili bogatiji za mnogo kilograma ljubavi. A ti,Vujo, kako si Crnca ostavio nezasticenog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Jun 6, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Vi da ste neki drugari mogli ste i da pokrijete coveku motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je po, bivsoj YU, JAWA i MZ bio san, tadasnjoj omladini, u Grckoj su vitlali japanski motorici i po malo vespe... Cini mi se, da Grci, jednostavno nemaju istancanu ljubav ka MZ=u. Ko zna, da su vozili takve motore, sada bi bili bogatiji za mnogo kilograma ljubavi. A ti,Vujo, kako si Crnca ostavio nezasticenog... Mislim da zapazenje nije bas na mestu. Kod nas su jave i Mz motorcikli bile usputne stanice na putu od tomosa do veceg motorcikla.Skoro da ne mozes nabrojati coveka koji je vozio ove dve marke 20 ili 30 god. i da ih nije menjao.Najverovatnije da ih i kod nas nebi bilo da smo imali otvoren carinski rezim. U par navrata su uvezene Laverde i Kawasakiji (Brodokomerc iz Rijeke) u veoma malim kolicinama koje nisu vredne pominjanja za trziste ondasnje YU.Posto smo imali trgovacke relacije sa istocnim zemljama na nivou tante ua kukuriku (milo za gudro, novija interpretacija), imali smo redovne isporuke pomenutih marki. Sa pojavom uvoznih dozvola i zloupotrebom istih, na nasim putevima su poceli dominirati Japanski motorcikli i to samo vecih kubikaza jer je razlika u ceni uvoza malih i velikih kubikaza bila minimalna a i sa malim motorciklom nisi mogao da se puvas kao sa velikim. Grci su bili zemlja otvorenog carinskog rezima i trgovacki okrenuta ka zapadu te je normalno, njihovo trziste bilo puno motorciklima raznih marki.Japanskih najvise jer su bili najjeftiniji. Vozilo koje je cinilo oko 50% voznog parka motorcikala u Grckoj je popularni "Papaki" ili ti u prevodu, patka.To su vozila kao Hoda Cube.Imali su kitove i varijante od 50,70, 80, 110 i da ne nabrajam koje sve.Najrasprostranjenija firma je bila Yamaha jer su delovi bili najpristupacniji, bilo ih je u svakoj radnji po niskim cenama a druga krajnost je Honda koju je drzao Sarakakis i poznat je u Grckoj kao otimac para sto se cena tice. Da se ne lazemo, koliko god ce ovo da para usi nekima, mnogi sa foruma bi rado promenili MZ-a da imaju mogucnosti.Kod mene su pomesane emocije i ta ekonomska strana. Emotivna jer sam presao pola Yu sa MZ-om u vreme kada su motor i voznja bili jedina preokupacija te je ovaj u mom vlasnistvu vise od 15 godina (koliko vas ima toliko godina jedan primrak) a ova druga ekonomska je ,da za godisnje odrzavanje veceg motorcikla moram potrositi cifru koja je adekvatna letovanja moje porodice.Izmedju ove dve krajnosti, stiska se ljubav ali ne dovoljna da istetoviram znak MZ.a Ahil Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Jun 6, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Posteno receno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Jun 6, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve nas muče na ovom forumu,tesne cipelice.Svaka ti je zlatna Zverinjak. Voleo bih da te upoznamo,kad to nismo "sredili" u Kisaču (našom greškom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 6, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @-Zverinjak - potpisujem ovaj tvoj tekst. Jos da napomenem da smo ( dok sam ziveo u Nisu ) znali da sednemo na nase Jawe i MZ-jce i odemo do soluna gde smo kupovali i menjali auspuhe, rezervoare, svetla zmigavce i jos svasta nesto da bi osavremenili nase motore. Za tu priliku smo znali da stavimo na motore rezervoare od Tomosa T 12, pravili sedista od sundjera sperploce i platna, signalizaciju od nekih konzervi, jer sve bi to pobacali u Grckoj kad kupimo nove delove. Upravljace bi pravili od vodovodnih cevi, a u Grckoj kupovali sportske ili enduro. Bila su to lepa vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 6, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem ali nisam nista mudro rekao niti smislio vec samo prepricao pricu koju su neki od nas ziveli a ja zbog mog Grckog porekla,malo bolje znam situaciju u Grckoj iz "tih" vremena. Odlican opis Kingbg , "tesne cipelice". Joj meraka kada se skinu ! Ha-ha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 6, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan @ drumskalisica Zavidim vam na tim iskustvima u tim vremenima,iskreno. Ja sam seo na MZ 1988 god prvi put,ETZ 250ccm......i od tada ....do sada....i u buduce,pored svega ostalog.I sada imam MZ iz 88e,doduse ne taj isti,budi lepa secanja..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 7, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam sada koliko je za utehu ali i oni tako nostalgicno gledaju na "TA" vremena. Mi smo sasvim sigurno jako velike pare ostavljali i pored istorijskih razloga verujem da nas i zbog te trgovine/turizma zaista postuju. Njima nije jasno "zasto ste dozvolili da ekonomski problemi drzave uticu na vas licni standard". Jako lepa konstatacija iz zemlje u kojoj je nastala demokratija, drzava postoji oduvek, nauka je zaceta na ovim prostorima i od strane ovog naroda... Kazu ljudi: "politicari kradu, ne rade, zemlja je u problemima zbog njihove pljacke i lenjosti a onda se od mene ocekuje da ne demonstriram kada mi uzimaju zaradu ili podizu starosnu granicu za penziju." Bas cu da vidim kakve su im takse za registraciju, sigurno moze da se nauci nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, dragi prijatelju ne zelim da ti "kvarim" odmaranje i relaksiranje ali me interesuje zbog cega je ova tema http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=47855.120 zakljucana...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, dragi prijatelju ne zelim da ti "kvarim" odmaranje i relaksiranje ali me interesuje zbog cega je ova tema http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=47855.120 zakljucana...? Pa ispada da je Vuja pustio odredjene ljude da pisu sta hoce,a uskratio mogucnost odgovora na isto.Iskreno ne vidim ni jedan razlog da se tema zakljuca,pogotovo jer je cela prica upravo u okviru MZ Sveta,a ne nesto drugo.Isto tako ne vidim da je neko koristio nesto nedozvoljeno u toj temi,osim misljenja a ona mogu da se razlikuju,pa sto da zajedno ne dodjemo do prave stvari nego da ih ostavljamo nedorecene,a to upravo navlaci oblak sumnje na celu pricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Deki, stvar je van foruma dobila nezeljene razmera.Polako, pocela je da prelazi na forum.Gotovo je sigurno da bi se za dan ili dva zakuvalo lepo i izremetili neki odnosi .Posto Voja nije ovde a ima dovoljno iskustva da oseti da ce sukob eskalirati,zakljucao je temu i dao objasnjenje. Citiram (copy -paste) nekoliko poslednjih redova objasnjena iz kojih se vidi da je tema zakljucana dok se ne vrati a onda ce verovatno nesto preduzeti. Evo citata: "Posto sam ja na ODMORU uradicu ono sto mi je najlakse, ovde mi nerviranje i blacenje ljudi nije potrebno. Zakljucacu temu dok se ne vratim pa za dalje kako se dogovorimo... Sta vam je ljudi? Zdravi, pravi, odrasli i pametni a tako" Ja bih isto zamolio ostale da se strpe do tada i da ne prenose tenzije i na druge teme. Ljudi ,hajde da se druzimo.Sranja su svida oko nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 8, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan @ Zverinjak Znam ja sve,i slazem se da na forumu ne treba biti svadje,sektasenja i kojekakvih decijih gluposti. @ Vuja Tebi direktno zameram sto si mi uskratio mogucnost replike na Motoholikov tekst koji smatram uvredom @ Motoholik Majstore,prvo skoci pa reci hop!Citaj celu Duletovu temu i postove,kao i moj tekst,pa se rukovodi cinjenicama a ne trenutnim emotivnim nabojem isl.I da znas,uvek cu biti uz coveka koji je u problemu,pa makar se svi urotili protiv njega,ako mislim da je u pravu. Da nebih isao u off,premda ga ovde i nema jerbo je caffe otvorern za sve jel,od mene toliko i nemam se nameru nastavljati vise po ovom pitanju,rekao sam sto sam imao.Ostaje mi samo da se nadam da ce cela prica imati happy end a ne raskol,mozda da smo napravili rostilj,doveli Duleta.Bokilica itd,sklopili,pojeli i popili...mozda se i to desi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 8, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan dule je bio,gledao temu pre nego sto je zakljucana,mogao je da odgovori., a i ja cekam imena prezimena tih 5 ljudi koji su prepoznali moj rad,koji su radili 5 god samnom,i poznaju mene i moj alat.. i tako,rostilj moze uvek,ja sam za svaki kompromis i dogovor ali kad ljudi necute,nekriju stvari itd itd,,,i mislim da je dosta vise o tome,moj telefon svi znaju,imaju me i na skajpu pa ko voli nek izvoli... i TACKA.ovo nije mesto za takve razgovore,,,,,,moj broj 063697094 imam vec 10god,i uvek je dostupan, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Jun 8, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan xaxaxa ;D ;D ,a nikako da se zna ko je skidao lamelu?? tj. ko je sakao konus lamele?? ?? ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 8, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan @-Zverinjak - potpisujem ovaj tvoj tekst. Jos da napomenem da smo ( dok sam ziveo u Nisu ) znali da sednemo na nase Jawe i MZ-jce i odemo do soluna gde smo kupovali i menjali auspuhe, rezervoare, svetla zmigavce i jos svasta nesto da bi osavremenili nase motore. Za tu priliku smo znali da stavimo na motore rezervoare od Tomosa T 12, pravili sedista od sundjera sperploce i platna, signalizaciju od nekih konzervi, jer sve bi to pobacali u Grckoj kad kupimo nove delove. Upravljace bi pravili od vodovodnih cevi, a u Grckoj kupovali sportske ili enduro. Bila su to lepa vremena. a segedin,rolo prodavnica iza pijace...davne 90te,, frenki u dim,tucovica.. srecna vremena dok se kupovali oridjinales delovi,i dok je bilo para... u trst po farmerice,stub i prvi video ;D ;D ;D a tv u boji koju godiu ranije doneo cale iz slovenije.. eh srecna vremena,jes da si celu zimu cekao za akumulator,gume polovne,al zivelo se.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan dule je bio,gledao temu pre nego sto je zakljucana,mogao je da odgovori., a i ja cekam imena prezimena tih 5 ljudi koji su prepoznali moj rad,koji su radili 5 god samnom,i poznaju mene i moj alat.. i tako,rostilj moze uvek,ja sam za svaki kompromis i dogovor ali kad ljudi necute,nekriju stvari itd itd,,,i mislim da je dosta vise o tome,moj telefon svi znaju,imaju me i na skajpu pa ko voli nek izvoli... i TACKA.ovo nije mesto za takve razgovore,,,,,,moj broj 063697094 imam vec 10god,i uvek je dostupan, to je bar lako ... zatekao sam tvoju vizit kartu u karteru kad sam hteo ulje da zamenim...sreca te pumpa nije povukla ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan a segedin,rolo prodavnica iza pijace...davne 90te,, frenki u dim,tucovica.. srecna vremena dok se kupovali oridjinales delovi,i dok je bilo para... u trst po farmerice,stub i prvi video ;D ;D ;D a tv u boji koju godiu ranije doneo cale iz slovenije.. eh srecna vremena,jes da si celu zimu cekao za akumulator,gume polovne,al zivelo se.. Malo sam na raniji period mislio, 1970. pa na dalje.Kada su dosle `90-te to je vec bilo moderno doba. Ako nista drugo, manje je se ginuli. Mogao si otici do mora motorciklom bez dozvole jer te niko nije ni zaustavljao.Ovo danas, zaustavljaju me pod punom opremom u urednoj voznji u koloni a okrecu ledja ovim nasim "helsima " na pokradenim "R"-ovima bez opreme, tablice u prekrsajima barem za 6 meseci mardelja. Prepricava se veseo dogadjaj kada policajac prstom pokazuje jednom takvom liku koji sedi na motoru preko puta ulice da dodje do njega.Tip ga pogleda, nasmejase i rece: "Da li si ti normalan?" Udari po gasu i nestade niz ulicu na zadnjem tocku, normalno, bez opreme, tablice, gde da covek kvari imidz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Jun 9, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan A kad si putovao vozom,uvek je bilo društva i nekog zezanja.Muvale se devojke i bilo veselo.Sad kad uđeš u BUS,više od pola mladih (i dosta starijih) ima slušalice u ušima.Kako onda komunicirati, a kamo li nešto ozbiljnije? Mi smo imali I kanal TV-a,kad je došao II to je već bila u povoju demokratija.O III da ne pričam.SAdašnji klinci imaju na raspolaganju šumu od kanala,računar ima skoro svaka kuća.Nemaju potrebe da izlaze napolje i da se druže.Pa imaju Facebook??? Gde su Ćorave bake,trule kobile,žmurke i ostale aktivnosti koje su nama bile svakodnevnica? P.S. Ovo pišem kao roditelj jednog momka od 20 god,koji se uklapa ( na moju veliku žalost) u svoju generaciju-da ne štrči... TUGA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 9, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd i ja neku da prozborim o veselim sedamdesetim! Ta decenuja je bar za mene onak' najbolja. Nekoliko jakih argumenata: Najbolja muzika je tada svirana: Deep Purple, Led Zeppelin, The Doors, Black Sabbath, Bad Company... Kultni filmovi snimljeni: Hair, Tommy, Quadrophony, Apocalypsa.... Islo se de se htelo i moglo. Cesto smo odsedali u gradskom parku pa ono pijuckali i pevusili, doduse malo glasnije, a kada bi se na vidiku ukazao policajac prebacili bi se na revolucionarne i pesme o Titu, tako da nas nebi dirali,ko bre sme da dira nekog ko peva o Titu!? :D Tako smo se izvlacili na druga Tita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Jun 9, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Berba '61. Fenomenalno godište. Od svega po malo zakačio,uživao uz Doorse,Deep purple,Jetro tul.Ali bilo je tu i Fletwood Mack,Qeen.... O Dugmetu i Hajdučkoj česmi ne vredi ni komentarisati.Ma imao si SVE.Ispunjen život.Zujali non stop........ P.S. Pola naziva grupa na Srpskom,pola na Engleskom (po lošem sećanju) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 9, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Da prekinem (na kratko) put u proslost Ovako: Ovo sto se u pomenutoj temi desilo je nevidjen presedan te molim administratore da reaguju na pravi nacin!! Punih 8 (osam) godina se bavim pisanom recju i znam kolika je njena tezina, bez obzira da li je napisana u novinama, na zgradi ili na tarabi-posebno ako se na taj nacin neko optuzuje i to bez valjanih dokaza(na osnovu rekla-kazala)... Sudeci prema ovom dogadjaju, sutra recimo, kada naletim na neki dobar MZ trebalo bi da cutim kao zaliven jer postoji mogucnost da nekom preporucim motor, da ga on kupi da ga vozi pola godine i da me posle prozove kako sam otvarao masinu jer je neko poznao moj rad-idi begaj!! Pisana rec ima veliku tezinu ali sa sobom povlaci i veliku odgovornost-ako neko zeli javno da pljune mora biti spreman i da kasnije to polize ukoliko nije u pravu!! Jos jednom molim administratore da reaguju na ovaj presedan jer od 2007 godine od kada sam na ovom forumu ovako nesto nisam video!! Picasoo MZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo danas mi je dule poslao poruku sa brojem telefona nekoga,,ko je rasturao njegov motor,meni nepoznat broj,niti znam koga da zovem ,a jos uz to otkud znam ko je sa druge strane,dali jeste dali nije rasturao...i sad je kasno za to,prvo mi je rekao da je motor rasturo sta neznam valjda klip i stublinu kod nekog trkaca negde iz tamo uglavnom cinimi se da si mi reko iz injdije ili tamo negde vojvodjanski deo ..,posle mi je rekao da je za svaki slucaj otisao do dekija,pa su skidali klip i stublinu,posle deki sam kaze da je rasturao motor ,dule mi posle kaze da nema poverenja u majstore pa je to kuci rasturao,pa mi sad salje telefon nekog, ko je rasturao motor..koga verovatno nepoznajem,svaka cast coveku.ali ipak ime prezime itd,kad nekog treba da pozoves nije na odmet.a dali je on ili nije uspeo da prepozna original radilicu i turske LEZAJEVE, to je stvar iskustva i posebne tematike oko poznavanja motorcikla mz... dule zaobidji me vise ,,jer vise neznam koje sta je rasturao,ili su vise njih rasturali,oni koji me poznaju par godina predpostavljam,i radili su samnom,ili su nasi vizitku unutra...,itd itd,,niti me vise zanima,vozio si se par meseci,rasturio,vise puta sad me se mani,na nista nepostoji dozivotna garancija,menjac ti crko kriv nisam,zadnji put si vozio motor 83god,,pomrazu i zimi si vozio motor i sad ti klipnjaca ima lufta...pa ulje zna da se zgusne zimi i da uopste ili jako slabo podmazuje mesavinom agregat,proveri,stavi mesavinu u frizider pa cas sam videti,da nepricam u pokretu kolko se hladi velika povrsina rezervoara,a klip i ako je menjan moze samo plus da mu bude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jun 9, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan PICASOO MZ i ostali@ Vuja je lepo zamolio da se saceka dok se ne vrati sa letovanja,zato je jedna tema zakljucana ali polemika je prebacena u ovu temu. Taman smo skrenuli malo temu, ti si je sada "potpalio". Tacno je da ne treba precutavati neke stvari ali ovo sto je se desilo nije crno i belo da bi svi na forumu izneli svoj stav. Ima mnogo ne razjasnjenih stvari i cinjenica koje se precutuju ili skrivaju ili izmisljaju i dok se to ne rascisti izmedju aktera nebi trebalo da se na forumu nasumice i selektivno nagomilavaju cinjenice od kojih polovina ,za sada nije proverljiva i da mi pojedinacno presudjujemo i delimo se na tabore. Da ima zelje, akteri bi se suocili i resili to izmedju sebe a ne ovako ne svesno potpaljuju se strasti na forumu.Ako pazljivije procitas celu temu shvatices da fale segmenti i dok se oni ne rascite, najpametnije bi bilo da sacekamo. Molba,ljudi, ne ulazite u polemiku gde niti ste prozvani, niti ste ucestvovali niti se trazi od vas da iznesete sud. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Jun 9, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan @ SVIMA E pa ovako,cela ova prica je nastala upravo zbog postova u kojima se navodi da je Cika Duletov motor u izvornom fabrickom stanju itd,sa nizom navedenih gluposti u koje ja nisam u samom startu poverovao al ajd..Bokilic se jako zajebao sto je to napisao i to sam mu i rekao preko telefona a on to moze i da potvrdi.Sve bi bilo ok da je receno sta je radjeno i kako ,ali toga nije bilo,svi zanemarujete tu cinjenicu a ona je u ovo slucaju veoma vazna.Polovan motor je macka u dzaku,ko tu moze da garantuje,NIKO,GARANCIJA DO KAPIJE BRE I CAO!!!! TO JE TREBALO RECI ODMAH!!! Isto tako sam i Duletu rekao da je to polovan MZ i da je sve moguce,nema pravila.Mogao je neko sa foruma da kupi moj motor i on da zakuca i da me napljuje ovde za medalju,ali,ja se u startu ogradjujem,uvek kazem sta valja i sta ne valja tako da buduci vlasnik bar donekle moze da zna sta uzima,bez uvaljivanja,bez lazi.Na kraju krajeva mene poznaje mnogo ljudi,ovo mi je samo hobi i bavim se daleko ozbiljnijim stvarima od motocikala isl. Ovaj forum bi u nacelu trebao biti mesto za razmenu iskustava i sticanje nekih novih poznanstava,preko te nase gvozdjurije koju vozimo ma sta to bilo.Cini mi se da postoje ljudi koji svesno unose ,,varnice,, , mozda su zeljni rasplamsavanja ove price,koju treba okoncati sto pre,da se vidi sta je tu istina a sta laz,bez pljuvanja,bez teskih reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...