Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan srecan rodjendan i od mene... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Po Hejnsu, u koga sam počeo nedavno da se kunem, za ETZ 250 pritisci su za solo vožnju, napred 1.5, nazad 1.9, a potpuno natovaren, napred 1.5, nazad 2.5 bar. A što ima knedlu na malim obrtajima? pritiske sam naveo iz originalnog uputstva za mz etz 250, pa naravno da ima knedlu na malim obrtajima(trza)( to nije samo kod tebe problem svima je to isto), njegov najbolji rad je izmedju 3000 o/min i 5500 o/min (na 5500o/min 21ks)... ;D ;D moj nije hteo preko 5000, pa sam ga poslao kod majstora..... : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Februar 21, 2010 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan @DUKI SREEEĆĆAAAAN RROOOOOOĐĐĐEENNNNNNDDDDAAAAAAANNNNN!!!!!!!!! @Sumi Zmaj E, pa dobro. A ja počeo da se brinem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sretan rodjendan prijatelju, mnogo kilometara!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokam 51 Napisano Februar 21, 2010 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Becej Prijavi odgovor kao problematičan Sretan rodjendan i sve naj naj naj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitkama se pridružuje i King sa svojima.Samo napred u nove pobede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno uopšteno pitanje za sve MZ forumaše.Nemojte mi se smejati: Kako voziti MZ 250 ? Kad koristiti prednju,a kad zadnju kočnicu i ostali mali saveti velikih majstora volana? Voleo bih na ovu temu od Vas koji imate dosta kilometara u točkovima da pročitam nešto poučno. Hvala unapred. P.S. Možda bi vredelo otvoriti novu temu i da ljudi pričaju svoja iskustva i zapažanja o vožnji u toj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ja pri vecim brzinama :D koristim samo prednju(uslov da je asvalt suv) a pri manjim brtzinama obe (ali opet vise prednju) bar sam tako ja navikao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan SRECAN RODJENDAN DUKI. ;D ;D ;D Sto se kocnica tice,King,sto ga budes vise vozio,samo ce ti se reci,stvar navike,dali ce biti odnos prednje i zadnje 60/40 ili 70/30,sve zavisi kako od tvog stila voznje,tezine,guma,motora ,puta......vezbati,vezbati i samo vezbati ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 21, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Najbanalnije objasnjenje je: Kocis prednjom i polako dodajes zadnju. Zasto? Kod kocenja , inercija cini da sva tezina, motorcikla i tebe ide na prednji tocak koji preuzima tu tezinu i koci. Posto je motorcikl vozil na samo dva tocka a to znaci, poprilicno ne stabilna naprava, kod kocenja i dejstvovanja sila koje sam ti objasnio moze da se desi, u zavisnosti od polozaja motorcikla, podloge, brzine da zadnji deo krene da napusta osu kretanja i zbog toga treba dozirati zadnju kocnicu koja smiruje zadnji kraj i delimicno rasterecuje silu inercije na prednjem tocku. Kontra efekat mozes dobiti kada predoziras zadnju kocnicu, onda motorcikl pocinje da se naglo zanosi zadnjim delom (neki to zovu "pajkanac", glupo ime ali...).Nije isto da kod naglog kocenja motorcikl i ti zauzimate idealno vertikalan polozaj, obicno se to desava kada ste izbaceni iz te ravnoteze na neku od strana.Mozda ce ti sve ovo zvucati malo ne logicno ali tako je. Isto je kao i kada neko pokusa da ti objasni tehniku izbegavanja prepreke kod pravolinijskog kretanja motorciklom.Primer: Kada ides ka , recimo rupi na putu i hoces da je zaobidjes sa tvoje dene strane, pre nego sto napravis manevar skretanja na desno, sledi mali, vemoma kratak predmanevar skretanja na levo i odmah zatim na desno. Ko se ne slaze sa ovim , neka obrati paznju i proba da izvede ovo sto sam opisao. Mnogi motorciklisti uopste ne koriste zadnju kocnicu objasnjavajuci to da je opasno a to je nonsens i zvuci mi isto tako kao kada roditelji uce decu da NIKAKO na biciklu ne koce prednjim tockom jer mogu da prelete preko volana....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni slikovito objašnjenje i sasvim logično. Hvala,probaću kad krene lepo vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Februar 21, 2010 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kada krene lepo vreme biće organizovana treća škola defanzivne i sigurne vožnje. Prve dve je vodio naš Laza, Evil_Zoo, a sastoji se od teoretske nastave u četvrtak popodne i praktične nastave u subotu na poligonu na Banjici. Svako ko želi da unapredi svoju vožnju motocikla je dobrodošao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Februar 21, 2010 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kingbg: Ako znas engleski i nije ti problem da citas, mogu ti poslati brosuru u pdf formatu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Februar 21, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sa engleskim nisam baš jak,ali mom sokolu je to kao maternji jezik.Razlog više da zajedno učimo.Stoga,Zverinjak šalji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari na cestitkama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Februar 22, 2010 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Duki sretcan rodjendan! King- koci kako oces, ali Nikako ne koci kada gazis bele oznake na asfaltu! ( Zebre, Strelice itd,) Na njima se cesto pada! Kada se spustas niz velike i duge nizbrdcice, najbolje kociti Zadnjom, ako svo vreme koristis prednju, vrlo brzo se usija disk i onda blokira plocice, nema gde da se crate, pa moras da cekas da se dobro ohladi. Pritisak u gumama= pa na svakoj spoljasnoj gumi pise na koliko se naduvava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kica_kingbg 38 Napisano Februar 22, 2010 Zainteresovan, 800 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan To ljudi.Ovo su stvarno pravi,iz iskustva,saveti. @ MZ Nažalost na Tomosakiju sam osetio divlje bacanje kao rezultat blagog kočenja na pešačkom ostrvu ofarbanom belom masnom farbom.Usput i kišica je rominjala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 22, 2010 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bas kao kod kola,kada lagano pritiskas kocnicu koce samo prednji tockovi a posle kod jaceg pritiska krecu i zadnji da koce.Lako proverljivo na ledu,ja proverava,otvarao vrata i gledao,naravno pri malim brzinama.Mnogi se zeznu kod voznje u rikverc po poledici,voznjom unazad i laganim kocenjem dobija se efekat kao kada se povuce rucna kod voznje unapred,tj na prvi dodir pedale kocnice daleko vecom silom koce prednji tockovi.Moze i ovo da pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 23, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ovako je kod mene dok cekam masinu od majstor Bokilic... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Fino Sta si radio sa prednjim tockom,nesto se sija I koji je to motor pored? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 23, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Fino Sta si radio sa prednjim tockom,nesto se sija I koji je to motor pored? pored je etz 250 od jednog drugara... a predni tocak : polirao felnu, osnirglao disk i gavu i prefargbao u sivu... ekstra ispalo ... Ostalo mi jos da jednom prefarbam zadnju viljusku i prednu, i da sve lakiram... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Daj sliku tog tocka,da vidimo lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Februar 23, 2010 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan bez komentara sto jes jes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 23, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kolko mu vremena treba da podmaze toliki lanac ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Juce malko prosteoa bobber-a po Svilajncu ;D Kresnuo na drugu kurblu sa sauhom, mada ce morati na mali tretman kod Bokilica, varira mi ler gas...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...