Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Svaka vam cast na poznavanju oldtimera, bratijo!  ;) U pitanju je BMW R 25/3, 1955. godiste, imao je karburator od nekog NSUa od 175 kubika pa je manje trosio, ali je zato imao i manju maksimalnu brzinu (oko 80 na sat), mada choperica i nije za neko divljanje nego za kuliranje...  8) Plus Tomosovo paljenje od 6 volti - ultra zeznuta voznja nocu.  ;D Kad smo se srodili (citaj: kad sam ga provalio) palio je uvek na prvu kurblu. E, kad se samo setim...  :-\

BMW R-25 je poznat po maloj potrosnji tako da taj karburator ne znaci da je doprineo maloj potrosnji a ako se ne varam brzina od oko 80km/h je priblizno i njegova maksimalna brzina.....tacnije, nesto preko 90.Poznat je i po tome da vidi brdo pre vozaca. Inace, sto se tice estetike , jedan od lepsih modela iz svoga vremena.U to ne racunam prerade.

O ukusima ne treba raspravljati - rece djavo i sede u koprive!  ;D A da je manje trosio - jeste, i da je sporije isao - jeste, nekih 20ak km na sat na pravcu. I sto je meni bilo super nikad nisam uspeo da "udavim" motor, potezao je u cetvrtoj skoro isto kao u prvoj, cak i na uzbrdicama...  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ako ste mislili da budala više nema napravili ste ogromnu grešku.

Evo recimo JA.

Slupao sam auto 16 oktobra. Nađem majstora koji će da vrati SVE u prvobitno stanje. Rok za završetak radova 1. decembar, pare 4.000 evra po sistemu ključ u ruke, sve dobijam za te pare.

Danas, juče  je bio 18 februar i uzeo sam auto. Kako od svog posla nemogu da živim prinuđen sam da taksiram, moj radni dan košta, porez ide, troškovi se slažu. Imam ja kolega u struci da zaprepašćujuće zarađuju ali ovo je moj izbor, jebeš pare, obraz nije na prodaju, radije taksiram ali mirno spavam...

I tako, dam ja čoveku 1. decembra 4.000 evra na reč, bez računa, priznanice, bilo kakog papira...

Danas sam uzeo auto uz pomoć seta pritisaka. Nije imao izbor, morao je da pristane na sve što bih tražio od njega.

I eto, auto je tu, valja, a ja se osećam bedno... Pa zašto su ljudi takvi, zašto bre nemože korektno, što mora da se zna ko je od koga jači da bi relacije postojale, ljudi bili ljudi...?

I još mene grize savest što sam na auto čekao dva i po meseca preko roka, izgubio time oko 2.000 evra i oprostio mu nadoknadu štete jer sam video da se uplašio pa mi ga bilo žao...

Ako vas neko pita da li znate neku budalu odgovorite potvrdno.

Meni tuđa nesreća ne treba a kako ću svoju da podnesem to je već na meni. Ima da dirinčim i dan i noć, da vozim drogirane i pijane, da sastavljam kraj sa krajem trošeći živce i adrenalin.

Pa zar je toliko teško biti čovek? Zašto je važno ko je od koga moćniji, uticajniji, u povoljnijem položaju o merama zaštite sopstvenih interesa...

Glup sam, drugo obrazloženje nemam, i još mi je krivo što nisam na korektan način uspeo da završim posao.

On je sada srećan, skinuo je jednu budalu sa vrata, neće imati problema a nove ''budale'' dolaze, ide posao, slažu se pare na gomilu...

Nenade Vujiću, budalo jedna. :(

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

E, moj Nenade Vujiću,

nije to ništa novo što ti se desilo sa majstorom... i nisi prvi, ni poslednji, a dešavalo se i meni i ljudima u mom okruženju...

RESPEKT

Ključna emocija u odnosima između dve strane. Postoji u ljudi po pravilu i na njoj počiva civilizacija, šta god to značilo. Kada se ne primeti u startu kod nekoga, nalaze se sredstva da se ta emocija proizvede. Makar i animacijom strahopoštovanja!

I uvek je važilo: pokaži majstoru u startu da si ili sam mnooogo loš i lud ili da imaš takve oko sebe, a koji bi bili spremni da za svog drugara učine nešto mnooogo loše i ludo majstoru (i/ili njegovoj bližoj i daljoj familiji, uključivši tu i sitnu decu, stare i nedužne), ako ne ispoštuje dogovor oko roka, cene, nivoa kvaliteta izvedenih radova itsl.

Batina je uvek iz raja izlazila!!!

Iako lično izbegavam nasilje i iz srži ga se gnušam, zbog svoje sigurnosti u poštovanje dogovora sa majstorom, par puta do sada sam bio prinuđen da sa sobom povedem neke mnooogo ružne i jako velike momke. I sve je bilo kako treba.

A ovi, ružni i veliki, nisu ništa radili tom prilikom. Samo su stajali sa strane i na oko bili nezainteresovani. Ali, bili su tu! I to je bilo dovoljno...

Dosta je, bre, bilo šišanja i zavrtanja.

I GOTOVO

...čekao dva i po meseca preko roka, izgubio time oko 2.000 evra...

PS

;D ;D ;D Daj vidi, ako možeš da mi središ, da i ja zaradim neku crkavicu. Ne mora to da bude neka sumanuta kinta, kao što uzimaju te tvoje kolege, sa obrazom ko opanak.  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Ah da,vecita borba,rece mi drugar jednom prilikom da ako mislis da napravis neki posao moras da budes DZUKAC,hhmmm,DZUKELA se radja a ne postaje preko noci.Dzaba batine,kad ti uzme pare,nemozes mu nista,on je vec spreman na to,vazno mu je samo da te odradio,racuna batine ce proci ali lova ostaje, a prosto je neverovatno na kako malim stvarima danas ljudi padaju,u svemu, ne samo u takvim odnosima.

Zajebi ili budi zajeban,je danasnji moto,meni se vise svidja da u tom pogledu budem ,,neprilagodjen,, bar mi ostavlja mogucnost da reagujem i zadovoljim sebe ako me neko zezne,mirne duse i bez kajanja.

Napolju je lepo vreme,odo ja na voznju ;)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ne krivim ja majstore, evo i ovde ih ima među nama ali su to pošteni ljudi koji pošteno rade svoj posao.

Ovaj i nije majstor, njemu je očigledno prevara zanimanje a osnov za tako nešto će naći uvek, popravljajući kola ili bilo šta drugo...

Eto, i ovu sam školu platio.

;D ;D ;D Daj vidi, ako možeš da mi središ, da i ja zaradim neku crkavicu. Ne mora to da bude neka sumanuta kinta, kao što uzimaju te tvoje kolege, sa obrazom ko opanak.  ;D ;D ;D

Sve što se zaradi to je u decembru i za Novu Godinu od toga se posle živi godunu dana. U junu, julu i avgustu većina i ne radi, nemože da se skupi za porez...

Što se tih mojih ''kolega'' tiče i oni su isti kao i taj ''majstor''. Doduše i nisu, majstor je bar dobro uradio kola a onima nijedan posao nemožeš da poveriš a da ga urade kako treba. 99% taksista rade odgovorno ali onaj 1% je takav ološ da ja ne vidim snagu u društvu koja to može da počisti.

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata

Prolem je sto taj 1 posto, bilo koje fele, utamani esnaf. Srdacni su, susretljivi a samo djere gde ce da podvale... Svi smo se pekli na toj vatri, neko vise, neko manje...Nikada musteriji nisam naplatio dolazak, nikada nisam uzeo vise nego sto treba...Valjda su zato i one(musterije) zadovoljne. Ima gamadi ali se ne moze iskoreniti. Volim postenog coveka, majstora, doktora, advokata...Bakalina...Sve jedno, samo neka je obraz cist.

A ja kompletiro magare i probo ga sa onim mojim drugom Saletom alias Lakisom. Ide ko šuntav... Pitajte me da li ću večeras da idem motorom na posao! A nije registrovan... ;D :D

Kaže Sale: Brate, bruka kako ide, a ja ga pržim, prodaj Suzanu za dva soma, pa kupi, lepo, MZ. ;D ;D ;D

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Kaže Sale: Brate, bruka kako ide, a ja ga pržim, prodaj Suzanu za dva soma, pa kupi, lepo, MZ. ;D ;D ;D

xaxaxaxa lepo mu kazes....  ;D ;D , naravno ce da ide kad je to emzo...  :D :D

Ma skoro je pečen.

Danas je samo ulje za agregat i filter ulja platio 20 jura i to nije besneo sa brendiranom robom. A kad je video šta sam sve ja dobio za 50, krstio se. Mogli biste iz zezanja ili bez zezanja da mu ponudite neki MZ na pp, na Lakis. Da mu vratite milo za drago za ono pominjanje krša u Doveo Čika Dule...

Ja sinoć išao na posao i jutros se uspešno vratio. Relacija od nekih 5-6km. Iako u vilama nije bilo dovoljno ulja, lepo je špilovao, nije skakao. Ima knedlu na malim obrtajima, na večim samo navija.

Jutros u povratku svratim do jedne dobro opremljene pumpe u kraju da proverim pritiske u gumama, a ono napred 1, a nazad 1.5 bara. Jel da, to je trebalo da se proveri pre vožnje?  ;D

Super je ta vožnja. KAKVA SLOBODA JEBO TEEEEEEE!!!!!!

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Jutros u povratku svratim do jedne dobro opremljene pumpe u kraju da proverim pritiske u gumama, a ono napred 1, a nazad 1.5 bara. Jel da, to je trebalo da se proveri pre vožnje?  ;D

Super je ta vožnja. KAKVA SLOBODA JEBO TEEEEEEE!!!!!!

xexexexeee.....  ;D ;D ;D ;D ;D ali nemoze bez registracije ja to isprobao dobio kazne u vrednosti registracije,pa posle 3 dana registrovao......  :D :D :D

pritisci u gumama treba da budu prednja 1,5bar zadnja 1,9 bar...  ;) ;)

Po Hejnsu, u koga sam počeo nedavno da se kunem, za ETZ 250 pritisci su za solo vožnju, napred 1.5, nazad 1.9, a potpuno natovaren, napred 1.5, nazad 2.5 bar.

A što ima knedlu na malim obrtajima?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja