Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

pikaso primetio sam da je kod mene isti karburator kao i kod tebe imam problema da mu nastelijem ler.... necee ispod 1800 o/min pocne da se gasi...  :-[ :-[

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ako te navede put u Svilajnac, svrati do majstor Bokilica on je doktor za te stvari...Meni je nastelovao proslog proleca i nisam ga pipnuo, jednako radi i kada je hladno i kada je letos bila ona vrucinstina...

Tako da ti je jedino resenje Bokilic...!

On to radi po sluhu  :D :D

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

xexexe...... cim bude toplije vreme dolazim ja kod bokilica.... dosada sam sa nim poslovao oko svih delova za emzu..  ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Izgleda da ovaj moj sistem paljenja odgovara Plavoj Ptici,oće i kurbla da ostane mrtva dole,ali nema veze rešiću i to kad bude trebalo da se otvara mašina.Imao sam samo neke neozbiljne ponude (kad je bio slupan 250 evra,i neke zamene gde ga ne cene više od 400-450 evra),mislim da ga neću menjati,bar za sad,a mozda i nikad,zavisi kako se ozenim  :D :D :D.

Razmišljam o farbanju,mnogo mi se sviđa kad je MZ crn,mozda je i do mog raspoloženja. :(

A jednom sam tako polomila i .............

da nisi rukometašica pomislio bih da si htela da napišeš nokat :D :D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Izgleda da ovaj moj sistem paljenja odgovara Plavoj Ptici,oće i kurbla da ostane mrtva dole,ali nema veze rešiću i to kad bude trebalo da se otvara mašina.Imao sam samo neke neozbiljne ponude (kad je bio slupan 250 evra,i neke zamene gde ga ne cene više od 400-450 evra),mislim da ga neću menjati,bar za sad,a mozda i nikad,zavisi kako se ozenim  :D :D :D.

Razmišljam o farbanju,mnogo mi se sviđa kad je MZ crn,mozda je i do mog raspoloženja. :(

Gre'ota je skidati onu farbu koja je vec na njemu...Meni licno se ta farba ne svidja, ali moram priznati da mu lepo lezi!

A jednom sam tako polomila i .............

da nisi rukometašica pomislio bih da si htela da napišeš nokat :D :D

Da si video kakva je na terenu, pre bi rekao da ce ona nekom da polomi ne samo nokat, vec nesto krupnije  ;D ;D

Makica je pravi(a) "Lav(ica)" na terenu!!

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: CBR 600F2

Dok sam bio ponosan vlasnik MZ-a palio je na drugu, trecu kurblu bezobzira na vremenske uslove. Samo da je sve nastelovano i ocisceno. Obavezno staviti dodatni filter ispod slavinice i zastititi svecicu tako da voda ne ometa. Prvo paljenja je ugasen kontakt i pod sauhom, jedno-dva kurblanja i onda sa kontaktom pali, a svako sledece niposto sauh inace zamasti svecicu. Ma cvaja je to, moras je znati u dusu  :)

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Hvala Picasoo na komplimentima  :)!

Moja parola na terenu je "Tuci ili ces biti tucen"  :D

Koliko samo emocija ima na terenu ljudi ne bi verovali...u jednom minutu mozes i da places i da se smejes i da urlas na sav glas...stvarno VOLIM rukomet i svaki kontakt,ma sve! Na terenu sve oslobadjam iz sebe,postajem nekako divlja i u nekim situacijama se jedva kontrolisem (mada ponekad nisam uspevala pa sam bila kaznjavana jer sam resavala stvari na grublji nacin  ::) ),ali zato me sve to i ispunjava toliko,a posle treninga ili utakmice sam kao malo dete-opustena i srecna!

@Sale

Farbaj u sta ti je volja ali ne dozvoli da ti trenutno "lose" raspolozenje utice na odluku oko boje!

Ja licno ne volim crnu,monotona mi je,ali sa dobrim sarama,nalepnicama...opako moze da izgleda!

• Zainteresovan, 503 postova

koliki je prosecan vek trajanja jedne svecice na emz,,??? kod mene je jos uvek super bosna 90 a presao sam sa njom oko 2,5oo km...  ;D ;D ;D

Trajanje svjećice najviše ovisi o karburatoru, ako motor dobija previše goriva svjećica se čađi i krepava. Ako dobiva premalo goriva onda se pregrijava... TS je dobro rekao - cvajo voli točno onoliko goriva koliko mu treba, ni manje ni više.

Meni je jedna svjećica trajala 18 000km i prodao sam motor s tom svjećicom, u tom razdoblju sam ju samo jednom očistio.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Hvala Picasoo na komplimentima  :)!

Moja parola na terenu je "Tuci ili ces biti tucen"  :D

Koliko samo emocija ima na terenu ljudi ne bi verovali...u jednom minutu mozes i da places i da se smejes i da urlas na sav glas...stvarno VOLIM rukomet i svaki kontakt,ma sve! Na terenu sve oslobadjam iz sebe,postajem nekako divlja i u nekim situacijama se jedva kontrolisem (mada ponekad nisam uspevala pa sam bila kaznjavana jer sam resavala stvari na grublji nacin   ::) ),ali zato me sve to i ispunjava toliko,a posle treninga ili utakmice sam kao malo dete-opustena i srecna!

Auu Makice! Sa takvom naravi, tesko cemo te udati..... ;D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

To mu je jedna od fabrickih kombinacija. A sta ti kazes za ovu kombinaciju ?

t5pxsl.jpg

2ppbq5f.jpg

smentv.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Savrseno...  Samo mi se ta boja ne svidja.  Inace motor ce da mi farba Darko iz Svilajnca.

Do Soluna sto somuna !

Pa mogo si da nadjes i nesto bliye __

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Šteta je da slike ovako lepog motora stoje u Caffe-u, poješće ih zaborav.  ;)

• Drug član, 1702 postova

Bio sam dans u Ovcar banji u prolazu. E kako je lepo bilo  :) :)  Zapamtio sam svaku krivinu do Novog Sada,vala sam i imao vremena da svaki kamencic zapamtim  :D :D

• Drug član, 1702 postova

...Inace motor ce da mi farba Darko iz Svilajnca.

Znaci vidimo se u Svilajncu!

Sad cu da posaljem delove,a dolazicu po njih verovatno,pa se vidimo...

Sad ne znam u koju boju da farbam motor(fabricke varijante) moj je neki prelazni model 68-69 a nemam pojma kako je bio fabricki. Pa razmisljam da blatobrani i kasete idu u plavo a rezervaoar i far u tu belu..

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

ES veci tj 175 i 250 su bili takvi,znaci samo rezervoari far beli a sve ostalo plavo ukljucujuci i ram,a za 150 i 125 ne znam samo cini mi se da ih nisam vidjao u toj kombinaciji.Vidjao sam crveno sivi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja