Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Ma hteo sam ove bocne kofere sto pravim za Falkonca,aluminijumski su,ali izgleda da nece to da im se desi vec ce da radi jedan crni mat sprej i to im je to,nije mi bitno kako izgleda vec mi je bitno da funkcionise.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ovi moji su insistirali na peskiranju mada za aluminijum stvarno neznam. Obično to rade u kompletu, jedan peskira a drugi plastificira, ti samo preuzmeš gde si odneo.

Cena je oko 5 ili 8 evra po kvadratu pa sad koliku površinu pogodite za kofere.

Važno je da treba da naglasiš sve delove koje treba da zaštiti od plastike npr. kopče, jer je sloj u odnosu na farbu debeo pa može da pravi probleme.

Znaci plastifikacija je najbolja za tako neku stvar koja ce da se grebe sigurno posto i ove male kofere sam sto puta zakacio dok izlazim iz garaze,sto od vrata,sto od bicikle,kolica,gajbe i sl...I kada ne budu na motoru tek tada nece da se pazi na njih.

Definitivno cu plastificirati ali kada budem farbao kompletan motor pa cu i to ljudski da sredim,ovako sam nasao crni mat sprej za 200 din ;D

Slike cu postaviti uskoro,mada vec ima tema negde gde je neko dobio istu ideju,samo sto su placeni malo skuplje,ja sam ove platio nesto smesno,da li po 200 ili 300 din ne mogu da se setim jer sam ih uzeo odavno za ETZ ali se ispostavilo da mi i oni koji su bili na njemu vrse posao.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Duki, a sto ne probas da ih ostavis bez boje, samo da ih malo ispoliras!?

Sa sprejem, bez odgovarajuce podloge samo gubis vreme i pare (200 dinara je 200 dinara-jedna dopuna...) mnogo se lako skida sa aluminijuma ja prob'o par puta!

Moze i to Miso ali opet veliki posao,ostalo je dosta rupica od nitni jer sam poskidao sve nepotrebno sa njih i sada su ekstra lagani,pa bi trebalo nove nitne upresovati i polirati dok se sve ne sjedini.

Evo slika,samo sam ih stavio"onako"da im nadjem poziciju,inace ih kacim na fabricki nosac i lako mogu da vratim originalne.Moram i parce alu lima da isecem kako bih pokrpio dno,inace to je nesto vojno od veze,oznaka im je ITC-10 pa ko je bio vezista sigurno zna o cemu je rec.

post-2200-12879057241147_thumb.jpg

post-2200-12879057241947_thumb.jpg

I ja bih mozda menjao boju ali je ogroman posao ceo motor rasturiti,ofarbati i sve ponovo sklopiti,a ne bih da radim nesto polovicno.

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

I ja bih mozda menjao boju ali je ogroman posao ceo motor rasturiti,ofarbati i sve ponovo sklopiti,a ne bih da radim nesto polovicno.

Znam, ali moras da priznas da bi mu leglo jedno "umivanje"  ;)

Moguće je da bi se boja primila jer ide preko SNB boje koja je ko zna od čega.

Sa šlema nisam uspeo da je skinem, siguran sam da ni ova nije drugačija.

Sada me zvao covek po imenu Janko iz N Sada,vozi MZ 250 i cuo je za nase okupljanje pa je nekako dobavio moj broj da me pita kada je sledeci skup,dosao bi sa drustvom,uputio sam ga na MZ Svet i obecao sam mu da cu ga obavestiti o sledecem okupljanju,bogami ovo postaje sve ozbiljnije.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Kakva je priprema materijala za plastifikaciju,jel mora da se potpuno odstrani stara farba ili...

Priprema je odstranjivanje stare boje (peskarenjem ili hemijom ili guljenjem.Odmah ti preporucujem da farbas bojom ali sa pripremom prajmera za farbanje plastike.Ako dodje do bilo kakvog ostecenja, lako mozes zafarbati.Jos jedna stvar, pecenje plastifikacije ide na oko 180C.

Sada me zvao covek po imenu Janko iz N Sada,vozi MZ 250 i cuo je za nase okupljanje pa je nekako dobavio moj broj da me pita kada je sledeci skup,dosao bi sa drustvom,uputio sam ga na MZ Svet i obecao sam mu da cu ga obavestiti o sledecem okupljanju,bogami ovo postaje sve ozbiljnije.

Sjajno! :)

Čim prođe Nova Godina možemo da otvorimo temu, biće dosta posla.

Floyde, kači neke slike da vidimo dokle si stigao, da ne zabušavaš mnogo, eto ide skup... :D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mislim da znam coveka, i da sam mu radio motor ( i dobro se napatio ) .

• Drug član, 1702 postova

Bice slika,samo jos kad bi poceo da radim nesto,kad god odlucim da radim nesto na motoru,iskrsne nesto drugo...  >:(  Valjda cu krajem decembra imati vremena konacno,a i para...

Lale,ko je taj covek,mozda ga znam i ja?

Janko vozi MZ preradjen u coper,sinoc smo se culi opet,ima malo problema oko registracije na forumu ali se nadam da ce uskoro da dodje kod nas.

Flojde pogledaj na nekom vojnom otpadu,a pogledacu i ja ako budem isao na isti,ja sam ove uzeo odavno.

Janko vozi MZ preradjen u coper,sinoc smo se culi opet,ima malo problema oko registracije na forumu ali se nadam da ce uskoro da dodje kod nas.

Sada bi sve trebalo da radi... ??? ??? ???

Ako ne uspe, otvorićemo nalog direktno i poslati mu šifru.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Predlog u vezi Floyda i njegovog drugara:

Prosle nedelje obavestio me je drugar iz "Copera Srbija" da si bio na njihovom okupljanju. Odavno znam da ste vas dvojca ljudi koji su prisutni na svakom skupu u Srbiji.Zeleo bi da vas primer iznesem i da ga pohvalim jer takav entuzijazam se retko srece. Uvek kratki sa lovom, na motoricu koji se jedva moze nazvati tako i na kome je svaki put ekspedicija u ne poznato na kome osim vas dvojce ima alata skoro za svoju tezinu. Sa skromnom opremom vozite po svakom vremenu.Ja sam bio fasciniran kada sam vas video u Ovcar Banji.Svima sam pricao o vama i dobio potvrde da ste svuda vidjeni.Jos da dodam da na povratku donesete i malog psa sa sobom!

Zelim vam u sledecoj godini da sve ovo ponovite ali sa MZ-om !!!!

Morao sam ovo da napisem i da vam,  na neki nacin, odam priznanje za vas entuzijazam. Nadam se da mogu ovo reci ispred imena i ostalih clanova podforuma.

Momci ziveli i presli jos mnogo kilometara na dva tocka a da oni nose znak MZ-a n!!!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja