Guliver 809 Napisano Septembar 16, 2014 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam par nedoumica u vezi MZ 125 i 150. Da li im isto koštaju tegistracije ili 150 košta kao i 250? Drugo, prepravka 125 na 150 (to valjda može) šta treba mijenjati, šta bi se time realno dobilo po pitanju vožnje i potrošnje i da li tako prepravljen motor zahtijeva promjene u saobraćajnoj dozvoli? Volio bih da mi neko upućen to pojasni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 16, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje je da nema potrebe bilo šta prepravljati kada već postoji 125 i 150 pa možeš da izabereš koji ti treba. U registraciju se ne razumem ali mislim da razlika nije značajna jer je za MZ-a ionako sve jeftino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 16, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imam par nedoumica u vezi MZ 125 i 150. Da li im isto koštaju tegistracije ili 150 košta kao i 250? Drugo, prepravka 125 na 150 (to valjda može) šta treba mijenjati, šta bi se time realno dobilo po pitanju vožnje i potrošnje i da li tako prepravljen motor zahtijeva promjene u saobraćajnoj dozvoli? Volio bih da mi neko upućen to pojasni. Registracija za 125 i 150 je skoro ista ( oko 6000 dinara ), a za 250 oko 8.000 din , a ako se prvi put registruju + još oko 4.000 dinara za tablicu i saobraćajnu. Da prepraviš 125 na 150 ccm, treba ti drugi cilindar, klip, glava i karburator. Realno, dobije se jedna konjska snaga više što nije mnogo, ali se dosta oseti ako se dvoje voze na motoru ili na uzbrdici. Po zakonu bi te promene trebalo upisati u saobraćajnu, ali pošto su spolja svi delovi identični - niko nemože da primeti da je nešto menjano - osim ako se baš razume u MZ, pa da potraži fabričke oznake na delovima ( mislim da se spolja nevide, jedino možda oznake na karburatoru / 125 ima karburator 22, a 150 - 24 ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 16, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh da si iz Ugljevika, Kako je sa cenama registracije tu kod tebe - to neznam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 17, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti link za kalkulator cene registracije.On nije tačan u dinar ali ti daje veoma približnu cenu registracije. Što se tice cene izmedju 125 i 150 nebi trebala da bude ista jer je 125 u nižoj klasi a 150 u klasi sa 250 ali na krajnju cenu utiću godišta proizvodnje i koliko kilovata ima motocikl. U ove dve pomenute klase razlike u cenama su minimalne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 809 Napisano Septembar 17, 2014 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje je da nema potrebe bilo šta prepravljati kada već postoji 125 i 150 pa možeš da izabereš koji ti treba. U registraciju se ne razumem ali mislim da razlika nije značajna jer je za MZ-a ionako sve jeftino. Tražim ovde kod mene u BiH nekog TS-a 250 ali je veliki problem naći ga sa regularnim papirima. U ovako lošoj ponudi ne bih bježao ni od ovih manjih ali me interesovalo kako stvari stoje sa njima, šta je bolji izbor 125 ili 150 i ova prepravka na 150 ako bih našao nekog 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Septembar 21, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo da se javim da sam ponovo na istom mestu u MZ Svetu (posle par meseci kupovine novog racunara ponovo sam sa vama ) obilazio sam vas sa drugih mesta ( tudjih kompijutera i telefona ali nije to isto ) jos jednom veliki pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Septembar 21, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ma, ti si stalno tu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Septembar 22, 2014 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje je da nema potrebe bilo šta prepravljati kada već postoji 125 i 150 pa možeš da izabereš koji ti treba. U registraciju se ne razumem ali mislim da razlika nije značajna jer je za MZ-a ionako sve jeftino. Tražim ovde kod mene u BiH nekog TS-a 250 ali je veliki problem naći ga sa regularnim papirima. U ovako lošoj ponudi ne bih bježao ni od ovih manjih ali me interesovalo kako stvari stoje sa njima, šta je bolji izbor 125 ili 150 i ova prepravka na 150 ako bih našao nekog 125. Moze prepravka sa 125 na 150 , moze cak i busenjem cilindra ali ne bih to preporucio jer se pomera faza preliva kanala . Bolje staviti bas cilindar 150-ice . Karburator naravno takodje zameniti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Septembar 25, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Danas imam slobodan dan i taman da prekontrolisem motor pred put.Pre par dana sam kupio i opremu a posto je ovih dana malo hladnije,da vidim kako ce mi biti u toku voznje. Upalim motor,odradi malo u mestu,koji krug po dvoristu i onda voznja.Sve je bilo u redu,kao i svaki put.Napravim jedan malo veci krug i polako kuci i jedno 2 km pre kuce motor ne prima gas i ugasi se.Nista stanem pored puta,proverim kontakte,sve je u redu,goriva ima,skinem crevo,tece,nema sta.Na kontakt par kurblanja i upali nekako ali cim mu pinem gas ugasi se.Dam mu sauh pa par kurblanja na prazno,vratim sauh pa na kurblu i upali ali cim treba da krene pocinje da se gasi i tako je upalio par puta sa davanjem i vracanjem sauha i posle se opet gasio. Nema sta drugo,nadjem kamen pored puta i lagano po loncetu karburatora a posto mi je crevo providno vidi se gorivo i kako lupkam tako odlazi u karburator.Aha znaci to je,cuknem jos koji put pa na kurblu i upali.Sitnica ali je samo bez panike i sve se resi i naravno mora i alat,u ovo slucaju moze i kamen.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Septembar 27, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite da li je ovaj primerak preziveo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Septembar 27, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan МЗ је то. Не бих се изненадио да је упалио на прву после обичног метлања... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 8, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Gazda,popih pivo, pare su na šanku.Vidim ,nikog nema.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 9, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bi,želeo bi ..jedan `vaki.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Octobar 9, 2014 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ima zanimljivih resenja mada ima nekih delova sto bi izbacio sve stvar ukusa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 9, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kao na primer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milorad2012 5 Napisano Octobar 11, 2014 U prolazu, 62 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: mz etz 251 Prijavi odgovor kao problematičan Dali ovako izgleda rjesenje paljena na etz modelima bez platinskih dugmadi ? http://www.powerdynamo.biz/deu/systems/7332/sysview2.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Octobar 11, 2014 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Да, то је једно од сијасет. Није фабричко. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 13, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ode prikolica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 13, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Dali ovako izgleda rjesenje paljena na etz modelima bez platinskih dugmadi ? http://www.powerdyna...32/sysview2.jpg Mislim da je to paljenje i namotaji za struju, predpostavljam da je cena veoma visoka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 13, 2014 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ode prikolica. Ajd, neka je sa srećom. Želeo si je,Imao si je ,probao si je,hvala Bogu, prodao si je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Octobar 13, 2014 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Dali ovako izgleda rjesenje paljena na etz modelima bez platinskih dugmadi ? http://www.powerdyna...32/sysview2.jpg Mislim da je to paljenje i namotaji za struju, predpostavljam da je cena veoma visoka. Moze to a moze i ovo , samo mnogo jeftinije : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Octobar 13, 2014 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan ovo mi je brat od ujaka isto probao pa batalio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Octobar 14, 2014 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta je bilo, zadovoljio sam dušu i neka sad malo drugi uživaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Octobar 15, 2014 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan Dosta je bilo, zadovoljio sam dušu i neka sad malo drugi uživaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...