Archi 37 Napisano Februar 3, 2013 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav dobro ljudi! Malo pretrazivajuci po forumu i gledajuci ovaj GPS kutak, stekao sam utisak da uglavnom koristite prave gps uredjaje za navigaciju, a da samo neki od njih podrzavalju snimanje predjenih ruta. Posto nemam takav uredljaj, a imam prilicno dobar smartphone, potrazio sam po Google Play-u aplikaciju i naisao na My Tracks. Vrlo jednostavna aplikacija sa tri tab-a, ali ispostavilo se bas ono sto mi treba. Naime, aplikacija belezi ceo put i iscrtava ga na mapi, belezi prosecnu i max brzinu, visinu terena, predjeni put i sl. Pored toga, ima odlicne opcije za deljenje informacija sa drugima, a takodje ima neograniceni broj cuvanja ruta. Sta mislite da izmapiramo sa ovim cudom dobre destinacije za voznju po Srbiji? Eh da, jos jedna mnooooogooo dobra opcija jeste da savucanu rutu pustite preko google eartha i tako pogledate kuda se sve ide i kako se vozilo. Sta mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Februar 3, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Odlican programcic, koristim ga vec neko vreme kao podrsku glavnom GPS uredjaju. Problem sa ovakvim programima je kompatibilnost sa Google Earth koji nece da cita GPX ili KML zapis bas od svakog programa. Sa My Tracjks programom provereno radi. Takodje vrlo cesto koristim mali programcic Gdesam koji GPS koordinate prebacuje u clipboard za dalje koriscenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Februar 3, 2013 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Odlican programcic, koristim ga vec neko vreme kao podrsku glavnom GPS uredjaju. Problem sa ovakvim programima je kompatibilnost sa Google Earth koji nece da cita GPX ili KML zapis bas od svakog programa. Sa My Tracjks programom provereno radi. Takodje vrlo cesto koristim mali programcic Gdesam koji GPS koordinate prebacuje u clipboard za dalje koriscenje. Aham, pa odlicno, znaci ipak je proveren? Meni je ovo mnogo dobra fora, pogotovu ako bi mogao da ucitam tudje rute, posto sam zelen sa samo 6 meseci iskustva voznje motora. Jedini put koji znam, a da je ok za voznju jeste od B. Kose do Avale tj tornja. Cini mi se da ovde mozes da ucitas tudju rutu pa da picis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Februar 3, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan E ne moze. Za to ti vec treba namenski GPS uredjaj sa softverom koji to podrzava. Do duse, kad si vec na Androidu verovatno tu mogucnost imaju kupovni programi kao recimo iGo Primo za Android. A i on to moze tek posle malo modovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Februar 3, 2013 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan E ne moze. Za to ti vec treba namenski GPS uredjaj sa softverom koji to podrzava. Do duse, kad si vec na Androidu verovatno tu mogucnost imaju kupovni programi kao recimo iGo Primo za Android. A i on to moze tek posle malo modovanja Evo ja sam sada uspeo da ovu moju malu ruticu exportujem na karticu i da je ponovo ucitam nazad. Mozda mozemo tako ? Put za Dunav.gpx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...