Jump to content

Moto Zajednica

Trogodišnjoj Sofiji Čergić iz Banjaluke neophodna finansijska pomoć

Recommended Posts

  • U prolazu, 2 postova
  • Lokacija: Bijeljina-ČENGIĆ city
  • Motocikl: Aprilia rs125

  Humanitarni broj m-tel 1416 

 

 

Molimo Vas da prosirite akciju I da ako ste u mogucnosti pomognete maloj Sofiji !

 

Trogodišnjoj Sofiji Čergić iz Banjaluke neophodna finansijska pomoć

Kategorija: Humanitarne akcije 

 

 

 

 

Sofija Čergić (3) iz Banjaluke, koja je prije nekoliko mjeseci oboljela od težeg oblika leukemije, hitno mora na transplantaciju koštane srži u Italiju, koja košta oko 130.000 evra!

 

Djevojčica se već dva i po mjeseca nalazi na Odeljenju hematologije u Kliničkom centru Banjaluka, odakle će 21. januara biti prebačena u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta u Beogradu!

 

Sofijin otac Veljko Čergić kaže za Press RS da će beogradski ljekari tom prilikom utvrditi da li djevojčici odgovara koštana srž brata i sestre.

 

- Ako ne bude odgovarala, koštana srž će biti obezbjeđena preko donatora, što ne mijenja iznos troškova transplantacije, koja bi u Padovi trebalo da bude urađena najkasnije krajem februara. Moja kćerka, naime, ima akutnu limfoblasnu leukemiju, koja tek u 20 odsto slučajeva može da se zaliječi terapijom. Upravo zbog toga, ljekari smatraju da je jedini spas za nju transplantacija, što je, s obzirom na Sofijino loše zdravstveno stanje i iscrpljenost organizma, jedina nada za njeno izliječenje. I moja majka je oboljela od leukemije, od koje je, nažalost, preminula, što ukazuje da je na Sofijin slučaj uticaj imala i genetika - kaže Čergić.

 

On dodaje da će ljekari u Beogradu odlučiti da li će Sofija ostati tamo na daljem liječenju ili će biti vraćena u banjalučki Klinički centar

 

- Ako ostane na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta, tamo će joj uraditi pripreme za transplantaciju, što podrazumijeva svođenje njenog imunološkog sistema na nulu. Međutim, pošto je kod Sofije riječ o težem obliku leukemije, predložena je operacija u Italiji, jer se u Beogradu operišu samo blaži slučajevi. Prema procenama naših ljekara, transplantacija bi sa pripremom u Italiji koštala oko 130.000 evra. Još nismo dobili predračun iz Padove, ali bi, takođe prema procjeni ljekara, bilo poželjno da transplantacija bude urađena sredinom, eventualno krajem sledećeg meseca - ističe Čergić.

 

Prema njegovim riječima, Sofiji je bolest dijagnostikovana krajem oktobra prošle godine, kada su joj nabubrili limfni čvorovi, koji su se cedili u plućno krilo

 

- Moja kćerka je zbog ovakve situacije najpre bila smještena na Klinici za plućne bolesti, odakle je premještena na hematologiju. Prvih mesec dana terapije bukvalno je bila borba za život. U tom periodu, Sofija nije ni jela, ni pila. Sada je malo bolje, ali sve je to daleko od dobrog, a moja supruga stalno je sa njom. Dijete je baš izmučeno pa se iskreno nadamo da će uskoro biti stečeni uslovi da može da bude operisana u Italiji.

 

Međutim, problem je što mi živimo veoma skromno, od moje plate, dok je supruga nezaposlena. Imamo još jednog sina od 17 i kćerku od 13 godina. Iz tog razloga zamolio bih sve ljude dobre volje da pomognu, kako bismo sakupili neophodan novac za Sofijinu operaciju i lečenje, jer je to jedini način da se naše dijete izliječi i ostane u životu - kaže Čergić.

Svi koji žele da pomognu da Sofija bude operisana, to mogu da učine uplatom sredstava u :

 

NLB Razvojnoj banci Banjaluka, na broj računa: 

 

5620993000000198, pozivom na broj: 14827161.

 

Devizni racun: BA 395620998110426380

 

  SOFIJA( VELJKO) ČERGIĆ 

 

  SRPSKIH RUDARA 94 

 

  78000 BANJA LUKA 

 

  SWIFT BIC: RAZBBA22

 

  NLB Razvojna banka a,d, Milana Tepića br.4 

 

  78000 Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

 

UNAPRIJED HVALA !  

 

 

 

TEHSAN D.O.O. 

 

BANJA LUKA 78000

 

UL.SR.PILOTA 62. 

 

kont. telefon 051/388-191. 318-585 

 

fax. 051/388-909 

post-21839-0-39282300-1359739992_thumb.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja