Jump to content

Moto Zajednica

Moj udes: ako se tako može nazvati...

Recommended Posts

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

Nisam hteo da pišem o ovome, dugo me je držalo pod jakim utiscima, ali evo sad da bacim sve na &quot;papir&quot;, no i dalje mi se želudac okreće kad o tome mislim. Bio je oktobar u Novom Sadu, lepo vreme popodne oko pola tri. Ja odlučio da idem do karibika na Bulevaru da pojedem picu. Kretao sam se Temerinskom ulicom i preko puta Uspenske crkve, ispred radijator hotela (tzv hotel centar) se odigralo sve. Bilo je crveno na raskrsnici, automobila puno do prošlog semafora, ja ne jurim, idem nekih 30-50kmh, planiram u Jvrejsku da skrenem. 30m od pešačkog nešto izleće između automobila, pas, udara u mene po boku i ja ga kačim levom nogom. Baca me iz balansa, ja ispravljam motor uspostavljam kontrolu, tražim unretrovizoru šta sam udario, pritom ne znam ni sam da li prolazim kroz crveno ili zeleno, ali definitivno, ne skrećem u Jevrejsku (zbog trake sam morao desno) produžavam pravo zbog kontrolisanja motora, a i šoka, jer to nije bio pas, nego neka osoba. Parkiram se sav u šoku ispred New Norka. Kod Pošte na putu pred skretanje u Železničku stoji policajac na skuteru, ja mu signaliziram rukom na to što se desilo, on ne konta i ja u delirijumu krećem pešaka nazad, zaboravljam ključeve i kacigu koju sam skinuo, pa se vraćam po njih, pa mi ispadaju ključevi, pa rukavice. Znači prebledeo sam jer sam udario nekog. Kada sam stigao video sam da sam zapravo udario neku devojčicu, tj ona mene... Kolena klecaju, ruke trnu. Nije mi svejedno. Plače, krvari joj zglob i kreče na jakom bosanskom naglasku da se dere na mene, zašto je nisam video. Pritom su tu bile tri žene i jedan od obezbeđenja iz hotela. U čuđunju je gledam, i jedna od žena mi odmah priskače i odvodi sa strane i kaže da se ne brinem da je sve videla, pozvala hitnu, hitna saobraćajnu i da je dobro što sam stao. Devojčica je iz Trebinja na ekskurziji u Novom Sadu, 4-5 razred, odvojila se od grupe i prelazila ulicu van prešačkog između automobila, pa je valjda mislila da u toj traci ne voze. Ubrzo je stigao jedan saobraćajac na skuteru pa odmah zatim i onaj što sam mu javljao da se nešto desilo, a on bio iskulirao. Uzeli su moju izjavu i od te žene. Na mojoj strani je žena kaže, šta god to značilo. Policajci korektni, kažu mi da odem da kupim nešto da popijem i pojedem, jer izgledam očajno. Utom dolaze i saobraćajci u džipu. Malo nadrndaniji. Ova žena mi ostavlja broj za svaki slučaj i odlazi. Kaže ako me za išta budu teretili da je zovem. Jedan saobraćajac, koji nije znao šta se desilo, se dere gde su tragovi kočenja, objašnjavam mu ja, on ne konta, pa onda i ova dvojica sa skuterima, pa shvati da je ona zapravo mene udarila po boku. Pa je tražio da slika gde sam pao i oštećenje na motoru. Pa kad je video da nije ništa je iskulirao. Duvao, vadili mi krv. Uzeo br od jednog saobraćajca i otišao po motor jer su oni morali na pedijatriju po izjavu male. Kažu mi da se ne brinem, da znaju da nisam kriv. Uveče ga zovem da vidim da li je teža povreda ili ne, kaže da nije, raskrvarila je nogu pri padu da se ne brinem. Što znači nisu teže telesne povrede, a svi znamo šta to znači. I sad čekam poziv za sud da vidim šta će biti. Eto... Sent from my Galaxy Nexus<br /><br />

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.

To su mi najodvratniji ucesnici u saobracaju, umislili su da su bogom zasticeni i da mogu da prelaze gde im padne na pamet, cast izuzecima.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kolko ja vidim, ti si vozio u svojoj traci. Devojčica bez mozga u glavi - misleći da je najpametnija - kreće da prelazi ulicu van pešačkog prelaza ( na opšte zgražavanje prisutnog građanstva ), udara u teba sa boka i ugrožava te. Na sreću uspeo si da se zadržiš i nepadneš. Sud će valjda kazniti devojčicu kako treba pa da nauči šta je pešački prelaz, čemu služi semafor i slično.

P.S. Za onu grdobu od hotela - ja sam čuo da je to da je zovu " Zatvor " - jer je cela zgrada u rešetkama !

hotelcentar2-800x600.jpg

• Podržavam 1

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Bas sam se iscimao da razumem sta si napisao, menjaj taj Nexus.

Imali ste oboje srece tako da nemas sta da brines.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

Desila ti se takozvana sreća u nesreći da se nikom nije ništa ozbiljnije nije desilo.Sam sebe da častiš što si prošao bez posledica.

Da, hotel nosi epitet najružnija građevina u Novom Sadu.<br />Devojčica je maloletnica i kako mi policajac reče, teretiće se nastavnica vodič puta. Drugarica koja radi pripravnički u sudu mi je rekla da je jako bitno što sam se raspitivao za nju, jer može biti olakšavajuća okolnost ako me kazne, a i prvi mi je prekršaj. <br />Na prvi pogled sam se zapanjio, reko, ma za šta bre da me kazne. Kaže on pa znaš naš sistem, nemoj ništa da te čudi. Ja nazovem onog saobraćajca i pitam ga kako mi stoje stvari, kaže on sve ok. Ja reko, znam ja da vi znate da nisam kriv, da imam svedoka koji podržava moju priču, ali isto tako znam da su pešaci, jbeni pešaci i šta mogu da očekujem. Nazvao je sudiju, pa mi je rekao da neće biti problema, samo ću se formalno pojaviti da dam izjavu. Negde krajem novembra me je ponovo zvao, kaže sudiji nije jasno kako nisi pao, pa ću morati ponovo da tu slikam motor, jer sam prvi put slikao samo tablicu i nalepnoci, jer sam kontao da nema smisla ako već nisi pao. I Tako ja otišao do njih slikali i kaže opet da ne brinem, mada mi nije jasno kako sudija nije mogao da skonta, al dobro... <br /><br />Sent from my Galaxy Nexus<br />

Desila ti se takozvana sreća u nesreći da se nikom nije ništa ozbiljnije nije desilo.Sam sebe da častiš što si prošao bez posledica.

Da sam išao brže ne bih je udario, da sam išao sporije pokupio bih je prednjim delom e tu bi bilo belaja.

Znači ne da nisam imao vremena da odreagujem, nego stvarno sam mislio da je pas. Mene je noga razvaljivala tu oko kolena, kaže policajac, hoćeš hitnu da zovemo, ja reko, boli me noga kao da sam se sudario sa nekim na fudbalu ili basketu, bre nisam je slomio, a i mislim da je ovaj bol totalno na poslednjem mestu u mojoj glavi.

Sent from my Galaxy Nexus

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Pa kaži da nisi pao jer si išao veoma sporo, da je njen udarac bio nagao ali male snage pa si uspeo uz nadljudski napor da se održiš na motoru kako ne bi TI ugrozio još nekoga u saobraćaju jer je ona već ugrozila tebe. Insistiraj da ti u svakoj rečenici bude "ona je mene ugrozila" "ja sam vodio računa o propisima" "uspeo sam da JA ne ugrozim nikoga kad je ona ugrozila mene"...

Kretenka baaa >:(

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Nije dete kreten nego uciteljica(profesorka)koja ju je pustila sama da seta i prelazi ulicu u gradu gde se verovatno nalazi prvi put i koji je Las Vegas za Trebinje. >:( Ja bi nju tuzio za ugrozavanje dva zivota(bajkera i ucenice) jer nije radila ono sto joj je duznost.

• Podržavam 3

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLR 650 C

Ne ocajavaj. Imas svedoka na svojoj strani i ispostovao si sve propise. Dete nije teze povredjeno sto znaci da te nece goniti krivicno niti voditi protiv tebe postupak pa neces imati problema ako plairas negde da putujes. Buduci da je dete iz provincije izgubljeno u drugom gradu izletelo da ga neko zgazi, za to ce da odgovara uciteljica.

Nece tebe ni teretiti ni za sta. Ne brini i nek te ne grize savest , nista nisi ti skrivio. Znam kako je gadno u tom kraju proci motorm u jednom komadu.

• Zainteresovan, 725 postova
  • Motocikl: Strom 650

Nije dete kreten nego uciteljica(profesorka)koja ju je pustila sama da seta i prelazi ulicu u gradu gde se verovatno nalazi prvi put i koji je Las Vegas za Trebinje. >:( Ja bi nju tuzio za ugrozavanje dva zivota(bajkera i ucenice) jer nije radila ono sto joj je duznost.

Učiteljicu samo interesuje koliko je dobra evra po detetu koje vodi na ekskurziju!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

posto sam ja u slicnoj situaciji, tj. na sudjenju, iako nisam kriv na terenu, ocekujem da i mene kazne. Jer u saobracaju pesaci su ugrozena vrsta, a svako ko upravlja vozilom u saobracaju, mora to da postuje. ti cim si vozio motor, koje moze biti potencijalno oruzje, drzava trazi od tebe da shodno tome i upravljas njime. Znam da si postovao propise, ali se brzina kretanja regulise shodno situaciji u saobracaju, a ne prema ogranicenju. vrlo verovatno da ce te teretiti, jer upravo zbog guzve si morao ici sporije....

p.s. ne zaboravi da sam na tvojoj strani, ali recimo da sagledavam situaciju iz drugog ugla. Ocekuj najgore, pa ak bude manje od tog onda ok.

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

vrlo verovatno da ce te teretiti, jer upravo zbog guzve si morao ici sporije....

Devojcica je udarila njega, ne on nju. Brzina ovde nije od presudnog znacaja. Isto bi bilo i da je isao 10km/h :neznam:

Pri vestacenju saobracajnih nezgoda se obavezno racuna i brzina pri kojoj bi nezgoda mogla da se izbegne. Koja bi to bila brzina motora? I da je stajao devojcica bi se isto zakucala u njega i pala sa verovatno istim posledicama.

Mislim da je ovde jedino pitanje da li ce i sudija da vidi da se ovako desila nezgoda. Tu je presudan uvidjaj koji su panduri uradili.

Verujem da ce sve biti OK :takoje:

• BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Ја сам имао летос несрећу,налетео на неке рупе на путу.Да скратим причу и ако нисам крив,имам сведоке од тога је један полицајац,у извештају или ти увиђају ја сам возио како они то кажу не прилагођеном брзином.Сад чекам суђење па ћу видети шта ћу даље.

Сва срећа у твом случају што нико није озбиљно повређен 0takoje.gif.

И ако нам је такав закон верујем да ће све бити ОК

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kako god da bude na sudu, budi uporan da si ti mogao biti oštećen , jer nisi ti nju udario, već se ona provlačila između vozila i udarila u tebe sa boka. Isto tako je mogla da udari u neki automobil ili gradski bus. Jesu pešaci zaštićeni, ali im to nedaje za pravo da naskaču na vozila !

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Jednom prilikom cale slepao drugara. Za vucu su koristili propisno obelezenu sajlu.

Isli su jako sporo (u saobracajnoj guzvi), u tom trenutku devojcica pretrcava ulicu van pesackog prelaza, htela da protrci izmedju caletovih kola i kola koja vuce. Nije videla sajlu (ako je bila obelezena propisno), saplete se i pukne glavom o asfalt... Imala je neke lakse povrede, nista strasno... Ali najvaznije od svega je to da cale nije bio kriv, vec ta mala. Mislim da nemas razloga za brigu :takoje:

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Trebalo bi da ne snosiš nikakve posledice..ali ovde je svašta moguće tako da moraš dobro svoju odbranu da spremiš..možda si trebao i ti da imaš papir o povredi noge..tako potvđuješ priču bočnog udara devojčice..

Naravno i još neki nalaz gde od tad imaš noćne more, nesanicu i stalo istu sliku pred očima..

Prikupi i na vreme sve podatke od svedoka..a ne samo broj moba koji se može promeniti-izgubiti..

Kopiju zapisnika ne bi smetalo da imaš..

Ali da si samo predhodne noći cirkao..i na uviđaju imao nešto malo alkohola..to bi već bila druga priča..

dobro je da sa završilo bez većih posledica..

p.s. verujem da bi dete čulo glasan auspuh..a da se tvoj čuje kao fen :jee:

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Cinjenica je da se svaki pojedinac u saobracaju ponasa kao da je sam samcijat u saobracaju,cast izuzecima.Recimo Automobilisti ne vide motorase,pesaci pretrcavaju gde god im se prohte,ne daju se zmigavci.Recimo sta me izuzetno nervira u NS to je kad vozim bicikl,redovno pesaci idu po biciklistickoj stazi a imaju svoju stazu.A tamo na toj raskrsnici kod pozorista i na sledecoj kod futoske pijace je Istambul.Ne znam sta da ti kazem,zeznuta je situacija,ali nadam se da ce se sve dobro zavrsiti po tebe.

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

Sram te bilo, zašto nisi pao sa motora, nego se tu *určiš i balansiraš.....balansero.

"Pešaci su glupi, pešaci su spori- zato ih obori"

• Podržavam 1

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Problem sa decom kao pesacima je sto ih roditelji lose vaspitavaju i daju los primer. Malo ko kulturno saceka zeleno svetlo za pesake na semaforu, vec ljudi gledaju dal kola nailaze, pa pretrcavaju ulicu. A uglavnom to svi rade i kad su sa decom. Normalno je da posle ta deca to isto rade i kad su sama... :neznam:

• Drug član, 384 postova

Baš tako saobraćajna kultura ravna nuli. Edukacija ozbiljna nepostoji ni u školama a ni od strane roditelja. A sreće si imao i ti i ono dete. Po svemu što si napisao ako je tako (a nesumljam), nećeš imati neki problem. Bogu se pomoli, sveću zapali za zdravlje oboma i teraj dalje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja