Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Opet palo dvoumljenje... Koja od ove 2 U smislu odnos cena kvalitet,oprema,udobnost itd.... http://www.motooprema.eu/sr/proizvodi/kacige/integralne/hjc/fs-11_brushstroke http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/189/proizvod_id/324/_/Scorpion-EXO-1000-Integralne Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Januar 31, 2013 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Za ovu HJC ti i na sajtu piše da nema na lageru a verovatno nema ni ove EXO 1000 tako da uzmi koju god hoćeš 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Moj ti je savet da uzmes udobniju. Ja samo kupujem kacigu kod koje pri prvoj probi dobijem osecaj da je pravljena samo za moju glavu. Ako je negde tesna, zulja ili ima lufta odmah je vracam na policu. Nemoj da juris neki brend ako ti njihov kroj kaciga ne odgovara obliku glave. Nije najbitnije da ti kolege zavide na nekom modelu ili marki, vec da se ti osecas u njoj udobno. Probao sam pre neki dan u Louis-u Shark Evoline Series 3, kaciga koja kosta 389,00 € a ja sam se u njoj osecao kao da nije moja. Nemam nameru da kudim Shark, svaka roba ima svoga kupca i kaciga izgleda extra, ali taj model definitivno nije za mene. Meni licno ne odgovara njena tezina, kada dignem bradu i malo nagnem glavu imam osecaj da ce mi glava spasti sa ramena. Sad zamisli da se tako na nekoj duzoj turi borim ceo dan sa njom, neka hvala. Probao sam skoro 200 gr. laksu ROOF BOXER V8 GRAPHIC i osetio taj cudni osecaj " ova je kao stvorena za mene". Nisam imao nameru da kupim kacigu, ali sam na kraju zbog nje odlozio kupovinu nekih drugih stvari, skratio odmor za 2 dana i dao poslednji evric iz dzepa samo da ne idem kuci bez nje. Druga kaciga koju si naveo (EXO-1000 AIR PHANTOM) je 200 gr. laksa od prve, 200 gr. nije bas mala stvar kada moras da je nosis ceo dan. Konacnu odluku ipak moras sam doneti, mi samo mozemo da ti damo savete na sta da obratis paznju pri kupovini. Ti si taj koji ce narednih nekoliko godina da je nosi a ne mi. Srecno pri kupovini, i obavezno javi kojoj nisi mogao da odolis. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Fin tekst covek......i hvala... Pa jeste ja sam se malo zapalio za izgled kacige a vidim da to nije bas toliko bitno... Idem za Bg posle vikenda pa cu skociti do max momenta,guevare i jos neke radnje da pogledam sta ima u ponudi,da isrobam i vidim koja mi daje taj "cudan osecaj"... Valjda cu naci neku dobru,naravno javljam kojoj nisam mogao da odolim Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4975 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Shark Evoline je modularna kaciga i normalno je da je teža. Ona i EXO1000 nisu uopšte isti tip kacige. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Shark Evoline je modularna kaciga i normalno je da je teža. Ona i EXO1000 nisu uopšte isti tip kacige. Nisi me lepo razumeo. Ja sam Shark Evoline 3 uporedjivao sa ROOF BOXER V8 GRAPHIC, ROOF-ova kaciga je takodje modularna a ipak 200 gr. laksa. A EXO1000 je 200 gr. laksa od FS11 Brushstroke, obe su integralne kacige i izmedju njih dve se covek dvoumi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4975 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1878 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Isto je bitno kako je kaciga izbalansirana, nekad se ta težina i ne oseća Za HJC ne znam, ali mi Shark odaje utisak kvalitetne kacige, isto kao i Scorpion Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam ni za jednu,jer je ovo prva ozbiljnija kaciga koju kupujem... Vodim se onom dobrom starom "KOliko para, toliko muzike " Naravno moracu da probam vise modela pa da vidim to sto se tice udobnosti......e sad ne bih bas ni zarad udobnosti da uzmem neku kacigu koja mi se estetski ne dopada pa da licim na klovna Mada,najbitnija mi je sigurnost,udobnost,prakticnost pa tek na kraju izgled... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od kaciga koju trenutno imam je HJC FS 15, najudobnija kaciga koju sam probao, ali je bucna do bola... Vidim da me nisi poslusao za Shark S900C.....prodala se.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od kaciga koju trenutno imam je HJC FS 15, najudobnija kaciga koju sam probao, ali je bucna do bola... Vidim da me nisi poslusao za Shark S900C.....prodala se.... Pogledao sam Spale na kupujem prodajem, i lepa je kaciga ali iskreno hocu novu,najvise iz razloga sto hocu da probam vise modela i vidim koji mi odgovara i zbog velicine... A za HJC sam cuo bas to,da su dosta bucne,i preko 100 kmh samo struji vazduh,mada verovatno je i kod drugih kaciga tako,samo sto je kod HJC-ovih vise izrazeno.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja i opet pisem romane. Jedni prodaju ime, drugi izgled a treci kvalitet dok ne naprave ime, tako da nije najskuplja i 100% najbolja. Takodje ne znaci da je najnoviji model ujedno i najbolji, starima se znaju mane i mozemo da se pomirimo sa njima ako nam nesmetaju, dok kod novih modela tek vreme treba da pokaze nedostatke. Evo jedne stranice gde mozes pogledati rezultate testiranih kaciga. Stranica je na nemackom jeziku, nadam se da link nikom nece smetati. Ako smeta molio bih Admine da ga uklone. http://www.testberic...2726/helme.html U testu se npr. vidi da je Held ST-6 kaciga koja kosta svega 270€ bolje prosla od npr. Schuberth SR1 za koju treba izdvojiti citavih 550€. Takodje je veoma bitno sta vozimo i kako vozimo, ako vozis nekom normalnom prosecnom brzinom sigurno ti nije potrebna kaciga koju koriste kolege na moto-stazama i trkama gde se npr. pada sa 200km/h (osim ako zelis da se pravis vazan). Ako zelis brzu voznju a da bude tiha najbolje je da trazis neku Full-face kacigu, mislim da modularne nisu ni blizu tihe kao Full-face. Ali ako volis laganiju voznju sigurno ces kad-tad pozeleti neku kombinovanu. Ja uglavnom putujem sa suprugom tako da vecinom vozim nekom normalnom prosecnom brzinom, trudimo se da maximalno uzivamo u voznji i razgledanju prirode. Zato sam i trazio modularnu (kombinovanu ili bolje receno univerzalnu) kacigu koju mogu povremeno i da otvorim. Zimi, po kisi ili losem vremenu ne vozim tako da mi i nije bitno dali ta kaciga propusta vodu ili ne, a za povremeno odvrtanje gasa (produvavanje) na Autoputu sigurno mi nece smetati ako je malo bucnija. Ja ti predlazem da prvom proveris na Louis-ovom sajtu koja kaciga tebi odgovara pa posle krenes u potragu i probu. http://www.louis.at/...ect_helmberater Imas na ovoj adresi stranicu gde lepo popunis koju vrstu motora vozis, kojim putevima najvise vozis, kakvu kacigu zelis, po kojim vremenu vozis i sta zelis da kaciga ima od opreme. Kad sve to lepo ispunis dobices spisak kaciga koje tvojim potrebama odgovaraju. Kod preporucenih kaciga imas i komentare drugih korisnika, odaberi onu koja tebi najvise odgovara, koja ti se najvise svidja i koja se uklapa u tvoj budzet. Potrazis je u prodaji, probas i ako osetis da je to prava kaciga za tebe kupuj, sigurno se neces pokajati. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Uzecu iskljucivo Ful face kacigu jer znam da je to najbezbednija kaciga. Moja voznja bice prosecna,znaci lagana voznja eventualno nekad na auto putu neko produvavanje na kratko... Ali hocu kacigu koja je kvalitetna i manje bucna.... Takodje ne nameravam neke duze ture,bar ne prve sezone,mozda kasnije po neka vikend voznjica....tako da ce mi kaciga biti na glavi u neprekidnom trajanju od max 1 h.. Pogledacu ovo na luisovom sajtu,deluje interesantno...Hvala na savetu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan A da i jedno pitanjce... U kojoj prodavnici u Beogradu mogu naci Shoei kacige? Tipa ovako nesto http://www.louis.at/_206512a106f974affca25dc8c6432aba6b/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=215241&anzeige=0&origin=berater_helme Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Januar 31, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od kaciga koju trenutno imam je HJC FS 15, najudobnija kaciga koju sam probao, ali je bucna do bola... Vidim da me nisi poslusao za Shark S900C.....prodala se.... Pogledao sam Spale na kupujem prodajem, i lepa je kaciga ali iskreno hocu novu,najvise iz razloga sto hocu da probam vise modela i vidim koji mi odgovara i zbog velicine... A za HJC sam cuo bas to,da su dosta bucne,i preko 100 kmh samo struji vazduh,mada verovatno je i kod drugih kaciga tako,samo sto je kod HJC-ovih vise izrazeno.... Shark je bila nova. 150 Eura, ja sam se mislio da je uzmem, ali posto trenutno imam 4 komada, da sam je kupio zena bi mogla to da iskoristi i strpa me u ludnicu bez problema... Shoei u Motoland-u, samo je Qwest bila 42000 dinara. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Januar 31, 2013 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno bi ti preporuci Nexx xr1r, mislim da je oko 25k, tri kompozitna, oko 1 kg teska... Bruka za te pare.. Inace je made in Eu i ima sve sertifikat Ja imam crvenu sa slike Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna od kaciga koju trenutno imam je HJC FS 15, najudobnija kaciga koju sam probao, ali je bucna do bola... Vidim da me nisi poslusao za Shark S900C.....prodala se.... Pogledao sam Spale na kupujem prodajem, i lepa je kaciga ali iskreno hocu novu,najvise iz razloga sto hocu da probam vise modela i vidim koji mi odgovara i zbog velicine... A za HJC sam cuo bas to,da su dosta bucne,i preko 100 kmh samo struji vazduh,mada verovatno je i kod drugih kaciga tako,samo sto je kod HJC-ovih vise izrazeno.... Shark je bila nova. 150 Eura, ja sam se mislio da je uzmem, ali posto trenutno imam 4 komada, da sam je kupio zena bi mogla to da iskoristi i strpa me u ludnicu bez problema... Shoei u Motoland-u, samo je Qwest bila 42000 dinara. Znam da je bila nova,nego mislio sam na to zbog probe i velicine... Ma daj,i 4 je mnogo a kamoli 5 Uf 42000,mnogo para... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno bi ti preporuci Nexx xr1r, mislim da je oko 25k, tri kompozitna, oko 1 kg teska... Bruka za te pare.. Inace je made in Eu i ima sve sertifikat Ja imam crvenu sa slike Fino izgleda,al nekako nije za mene Hvala na predlogu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Februar 1, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, pogresio sam, Qwest je bila 52000 no, sada je na popustu "samo" 35000 http://motoland.rs/a...t-airfoil-tc-1/ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Februar 1, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, pogresio sam, Qwest je bila 52000 no, sada je na popustu "samo" 35000 http://motoland.rs/a...t-airfoil-tc-1/ Sto je mnogo,mnogo je...... Mislim da je oko 25000 din sasvim pristojan novac za kacigu....tako da mogu da se isprsim jos za 4000 da uzmem scorpion exo 1000 ako je uopste budem nasao i ako mi bude fino legla A ako ne videcu sta bude na lageru i uzimam u tom opsegu cene.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Februar 9, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena kaciga http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/191/proizvod_id/480/_/Scorpion-EXO-750-700-Integralne Exo 1000 imala samo u xl velicini, a meni odgovara M,ali i 750 je vrh... i rukavice http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/139/proizvod_id/582/_/Rukavice i pojas http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/142/proizvod_id/588/_/Zastitna-oprema Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Februar 9, 2013 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena kaciga http://www.maxmoment...-700-Integralne Exo 1000 imala samo u xl velicini, a meni odgovara M,ali i 750 je vrh... i rukavice http://www.maxmoment.../582/_/Rukavice i pojas http://www.maxmoment...Zastitna-oprema odlicna kaciga Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12978 Napisano Februar 9, 2013 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam )) Fantastican je osecaj kupiti prvu kacigu. Napravio si odlican izbor! Spremaj se, jos malo i krecemo, nemoj da mi vrdas Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola_m88 1 Napisano Februar 9, 2013 U prolazu, 49 postova Lokacija: Jagodina <====> Zemun Motocikl: Honda cbr 600rr Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko iskustva sa iXS kacigama? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Februar 9, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam )) Fantastican je osecaj kupiti prvu kacigu. Napravio si odlican izbor! Spremaj se, jos malo i krecemo, nemoj da mi vrdas Hvala kolega:) Jeste,super je,kaciga je jos lepsa uzivo... Ma ne vrdam,ne brini brate....cim krene bolje vreme i lepsi dani vidimo se,i padaju prve voznjice:)Pozdrav! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Februar 9, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko iskustva sa iXS kacigama? Pogledao i probao par......nisam bas nesto odusevljen,mada to su verovatno sve subjektivni stavovi...A ovo je moj.... Imas i bolje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...