Jump to content

Moto Zajednica

Sta uraditi ako pukne sajla kvacila?

Recommended Posts

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Ne Mohikanac, o tome je bas bila tema jer sam ja rekao i naveo nekoliko razloga zasto ne treba gasiti motor dok je u pokretu, a kvacilo nije u funkciji. Jos sam ti nekoliko puta rekao da pazljivo procitas sta sam napisao, a mogao si da obratis paznju i na ime teme

Sto se poslednjeg pitanja tice rado cu odgovoriti i to i zasto se kod nas kompresiji pripisuje ta zasluga, ali kad otvoris novu temu za to. Za sada je dovoljan odgovor za to "zavisi".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ne Mohikanac, o tome je bas bila tema jer sam ja rekao i naveo nekoliko razloga zasto ne treba gasiti motor dok je u pokretu, a kvacilo nije u funkciji. Jos sam ti nekoliko puta rekao da pazljivo procitas sta sam napisao, a mogao si da obratis paznju i na ime teme

Sto se poslednjeg pitanja tice rado cu odgovoriti i to i zasto se kod nas kompresiji pripisuje ta zasluga, ali kad otvoris novu temu za to. Za sada je dovoljan odgovor za to "zavisi".

Nije dovoljan odgovor zavisi......jer celo vreme izbegavas odgovor,mada si pre koje strane rekao da motor bez varnice pruza daleko veci otpor nego kad ostane bez goriva,ne bas tim recima ali u tom smislu.....a odvracas temu sa toga pricajuci o nekim glupostima,mene samo to interesuje....a ostale stvari(zaklucavanje volana,bez brave,dzombe,lager trke...)znam i bez tebe a i vise od tebe sigurno.....

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

E sad meni nije jasno nesto,hocete da kazete da motor sa jednim cilindrom pravi vecu blokadu tocka od motora sa cetiri cilindra? :stabre:

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Pa vama dvojici stvarno nije dosadno! :lol: :lol: :lol:

Pa moras nekako ubijes vreme po ovom snegu ;)

Ne Mohikanac, o tome je bas bila tema jer sam ja rekao i naveo nekoliko razloga zasto ne treba gasiti motor dok je u pokretu, a kvacilo nije u funkciji. Jos sam ti nekoliko puta rekao da pazljivo procitas sta sam napisao, a mogao si da obratis paznju i na ime temeSto se poslednjeg pitanja tice rado cu odgovoriti i to i zasto se kod nas kompresiji pripisuje ta zasluga, ali kad otvoris novu temu za to. Za sada je dovoljan odgovor za to "zavisi".
Nije dovoljan odgovor zavisi......jer celo vreme izbegavas odgovor,mada si pre koje strane rekao da motor bez varnice pruza daleko veci otpor nego kad ostane bez goriva,ne bas tim recima ali u tom smislu.....a odvracas temu sa toga pricajuci o nekim glupostima,mene samo to interesuje....a ostale stvari(zaklucavanje volana,bez brave,dzombe,lager trke...)znam i bez tebe a i vise od tebe sigurno.....

:takoje:

E sad meni nije jasno nesto,hocete da kazete da motor sa jednim cilindrom pravi vecu blokadu tocka od motora sa cetiri cilindra? :stabre:

Da pod uslovom da su iste kubikaze, u principu lici na onu pricu o 4 pruta kako ih sve zjedno tesko slomiti a jedan po jedan lakse

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Da..

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Jasno,ako su iste kubikaze! :takoje: Meni se desavalo i na cz175 sport i na gpz900 r da ostanem bez goriva i nista posebno,nema blokada tocka!Motor pocne da stuca i usporava i to je to!Jedino je zajebano naci gorivo u toj situaciji.Drugih problema nisam imao u tim slucajevima.Motoru nikad nisam gasio paljenje u toku voznje(nema razloga).Sajla mi je pucala na cz175 sport,ali kod nje to nije problem posto ima polu automatski menjac pa se odvezes gde hoces lako.E, ovo o cemu vodite debatu stvarno ne kapiram ali ajde sad :stabre:

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Tražim

Ajd ako može jedno pojašnjenje za nas koji ne znamo sve. Međugas. Vozači kamiona su mi objašnjavali da se koristi zbog nepostojanja sinhrona na menjaču, po sistemu kvačilo, iz brzine, gas, kvačilo, u brzinu.

Pošto je na motoru menjač sekvencijalan, odnosno od druge naviše nema lera, kako se na motoru koristi (daje ili kakogod) međugas? I uopšte, koja je to tehnika za vožnju bez kvačila?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: hooooonnddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nema medju gasa, samo treba upoznati mašinu i po osećaju prepoznati broj obrtaja motora, kada pritisnuti polugu menjača. U više brzine je lakše može već od dve -tri hiljade pa na više, dok u niže brzine treba sačekati da se smanji brzina odnosno broj obrtaja na ispod pet hiljada. Naravno zavisi od motora koji se vozi. Poenta je ne držati menjač napetim bilo gasom-ubrzavanjem, bilo naglim puštanjem gasa i usporavanjem. U principu kod svih menjača se ovako mogu menjati brzine bez kvačila stim da na kolima i kamionima treba malo više iskustva i tteba među gasom pogoditi broj obrtaja pogonske osovine u menjaču ali o tome drugom prilikom.

I obavezno imati kabel kod sebe!:Joska:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Nosis rezernu koju mozes da stavis u dzep...

Ima dosta ljudi koji prave sajle, zovnes i kazes da hoces sajlu za kvacilo motora koja ima samo sa jedne strane za kacenje. Ako se desi da pukne zakacis je za polugu kvacila i kroz bulzir provuces do rucke. A burence koje ide u rucku moze da ti napravi bilo koji strugar. Burence ima navoj u sebi provuces sajlu, zategnes je safon, gurnes u rucku i vozis ko covek.

I to sve kosta 300din.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja