milan9123 0 Napisano Januar 23, 2013 U prolazu, 6 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KAWASAKI KLE 500 brmmmmm :D Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Zadesio me jedan "problem" dok sam se vracao sa voznje,pa reko da vidim de neko nije cuo ili mu se desilo isto .. Ne vozim nesto dugo,moze se reci cak da sam tek poceo svoju moto-karijeru Vozim kawasaki-ja KLE500 (nov model) i zadesilo me cudo ali dok sam stajao (nikako u voznji). Dok smo se devojka i ja namestali za pokret,prilikom pritiska na kontakt (da bi upalio motor) zacuo se "pucanj" (slicnom kad bi neko crevo spalo usred velikog pritiska) i beli dim mi je izasao iz dela "hladnjaka" (Nije hladnjak,nego iz kontrolne table,viljuske prednjeg tocka,odatle si "digao" dim ,poenta je taj deo motora)... Ja u cudu (posto je motor radio perfektno,nznm sta mu je (a nisam ni neki veliki majstor ). Sacekao sam 10ak minuta i upalio,sve je bilo bez greske radio je ko sat. Naravno posto sam nov u ovome nisam vozio niti brzo (cak sam vozio sporo za svaki slucaj,bojao sam se da mi ne odkazu kocnice ili sl. ,sta ja znam)... dosao sam do kuce,i brat i ja smo ga rastavili (nadajuci se da je neko crevo ili neki kabal ili sta god) -> Naravno nismo nista nasli... o.O ...Nisam bio kod majstora jer mi je to bila poslednja voznja pred zatvaranje moto-sezone ... pa reko da se javim na forumu,mozda ima neko neko "resenje" ili jednostavno ako mu se desilo da mi kaze sta to bi Hvala i POZZ !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Vidi sa majstor Bokilicem sa foruma, taj zna gde djavo spava, a kamoli neki tamo beli dim Salu na stranu, imao sam slicnu situaciju sa jednim skuterom na vodeno hladjenje, sad ne znam kakvo je hladjenje na KLE-u, pretpostavljavam da nije uljara. Naime, meni je tad pukao dihtung glave, i kroz bocu i hladnjak tom prilikom izbacio vodu i dim... E sad, cisto sumnjam da to moze da se desi na tako ozbiljnom motoru, narocito u leru. Ali za svaki slucaj, obrati paznju na temperaturu, nivo vode u boci i dim iz auspuha, da ne pobeli... Uglavnom, pazljivo sa motorom dok ne vidi neko ko se razume o cemu je rec, mene ne shvataj ozbiljno jer sam po pitanju mehanike apsolutni dundjer, samo kazem da sam imao slicno iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Posto je u trenutku pritiska na dugme za paljenje pretpostavljam da ima veze sa strujom, ali da je negde nesto izgorelo (tipa osigurac ili neka zica) posle toga nesto ne bi radilo. Meni to deluje kao da se ricimo neki sprej (wd, kontakt) nakupio u bravi ili negde pa sagoreo, a koliko je to moguce ne znam, sacekaj majstora pa javi sta je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljuban 5 Napisano Januar 27, 2013 U prolazu, 63 postova Lokacija: Blok 33 Motocikl: PIaggio NRG Prijavi odgovor kao problematičan Znacajno bi pomoglo kada bi znao na sta je mirisalo. Ja sam imao problem sa zapaljenom zicom. Nije se culo pucanje ali zica kako je gorela tako se napravio kao balonce koje je moglo da pukne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzems 0 Napisano Januar 30, 2013 U prolazu, 23 postova Lokacija: trstenik Motocikl: kawasaki zx9 Prijavi odgovor kao problematičan meni je olabila izduvna grana na jednom cilindru i kad ga malo bolje turnem izbaci oblacak dima kod sata proveri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan9123 0 Napisano Februar 2, 2013 U prolazu, 6 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KAWASAKI KLE 500 brmmmmm :D Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene Motor sam ostavio kod majstora,na par dana -> nije mu nista ... Sta se dogodilo-niko ne zna.... Zice,osiguraci sve je citavo,nista izgoreno ili otopljeno i sl. ,antifriza imam,dolazi do hladnjaka- sve je OK ... @ dzems - Pitao sam majstora,kaze da je to problem stalno bi izbacivao dim,meni se to jednom dogodilo ,majstor je ostavio motor da radi 2,3 sata i normalno se ponasao .... tako da za sada ostaje da se ceka leto pa na voznju Hvala svima na pomoci ! Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan 2-3 sata u mestu? Jel to dobro za motor? Ma to ti iyleteo vrabac koji sleteo da se ugreje na granama)))) milsim izduvnim.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Februar 5, 2013 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Milane, prvo da ti skrenem pažnju na jednu stvar: kada putuješ sa suvozačem/suvozačicom uvek prvo upali motor pa onda neka se popne, bezbednosti radi. možda ne bi bilo loše da prvom prilikom napraviš krug od bar 50ak i više kilometara u cugu, da vidiš kako će se ponašati. posle stani i skini oklope da vidiš da li ima nekih promena na instalacijama i drugim mestima. ako nema ostavi ga da malo iskulira i da se ohladi pa ga upali opet. ako sve bude ok, vrati plastike i teraj dalje. tako bih ja uradio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Mart 3, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Znaci sad je sve u redu, nego imenjace jesam li to dobro procitao ili si "zatvorio" moto sezou 23 januara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan9123 0 Napisano Mart 11, 2013 U prolazu, 6 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KAWASAKI KLE 500 brmmmmm :D Prijavi odgovor kao problematičan Znaci sad je sve u redu, nego imenjace jesam li to dobro procitao ili si "zatvorio" moto sezou 23 januara? Neeeeee -> da je to istina Uhhhh pa ne bi ja ovde kuckao ... Tad mi palo na pamet da predstavim svoj problem ovde ... A da li je sve OK videcemo za nekih 2,3,4,5,6,7 nedelja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...