Jump to content

Moto Zajednica

Voznja izmedju linija - statistika i zakon.

Recommended Posts

• BadBoy, 139 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250 RN

Mislim da je nas Saobracajni fax najgori na svetu, a da posle samo debile zaposljavaju da prave zakone i puteve. Bez velike diskusije, svaki zakon je los, a nama se ovde samo plasiraju nova pravila...1staa.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ○○○○○○○○○○, 213 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 Ф

Da mi je znati kojom kamerom je snimao ovaj snimak?! :)

ovog Mike9mm i onog sa zutim CB1000 R je pun Youtube mislim da se na par video klipova vidi i kamera

http://www.youtube.c...h?v=9gquurRQkhs

Ne fali nista ni tehnoloskom faxu ali da bi znao kako umesiti i ispeci dobar lebac moras ga bar par puta i praviti inace za to samo diploma ne pomaze pa da je i doktorska, kao i da bi nekom prodavao pamet o gradskoj voznji motocikla bilo bi pozeljno, ako vec ne voze motocikle, da su bar probali motorom kroz te najvece gradske guzve, a od ovih koje vidjamo po tv-ejima bar pola ni bicikl nisu savladali ipak ne smeta im da uzimaju debelu lovu za precizno propisivanje kako motocikliste "sankcionisati" i za sta sve!?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Da mi je znati kojom kamerom je snimao ovaj snimak?! :)

GoPro, zakacena na "bradu" kacige.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Ovaj lik sto vozi ovako je budala treba neko da ga pusti preko haube da se opameti ocigledno misli da moze najopustenije da se izdkava po saobracaju ovako. debil.

• Podržavam 5

• Zvrk, 411 postova
  • Motocikl: ER-6F 2012

Ovaj lik sto vozi ovako je budala treba neko da ga pusti preko haube da se opameti ocigledno misli da moze najopustenije da se izdkava po saobracaju ovako. debil.

0takoje.gif

• Svrati ponekad, 112 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS

slayem se ya njega ali kad bi svi obracali paynju ko motociklisti mnogo manje udesa bi bilo. kad vozis motor mora da imas oci i na ledja. :(

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Ja od kad sam skinuo retrovizore postao sam mnogo oprezniji haha nije losa stvar pogled preko ramena!

Не бих се сложио да је то по закону... Ем што је јако нездраво... :zvizduk:

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: v-strom 1000

Bas me zanima kako ce milicajac da dokaze da si gazio liniu :D .Jednostavno mu kazes da si prvi stao na semafor a da ti se auto nalepio. :takoje:

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Bas me zanima kako ce milicajac da dokaze da si gazio liniu :D .Jednostavno mu kazes da si prvi stao na semafor a da ti se auto nalepio. :takoje:

Ma kako da ne! Sigurno će to da ti prođe kod sudije za prekršaje!1lol.gif

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

I to što kažeš ...

Ima razlike između "neko mi izleteo" i "u nekog sam uleteo" :takoje:

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Ja se na semaforu uvek provlacim izmedju automobila, dok pri voznji izbegavam belu liniju jer par puta mi se desilo da zamalo zaginem. Naravno razlog za to je stednja migavca kod vozaca automobila. A i prednost mog motora je sto i ako me ne vide vozaci bar me cuju :moto3:

Realno, svi se provlačimo na semaforu. :takoje:

E sad, meni je zeznuto da vozim po beloj liniji ismeđu dve kolone koje se kreću, a gde automobili nasumično menjaju trake :ups: ... lakše mi da ih sredim na semaforu :jee:

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

E sad, meni je zeznuto da vozim po beloj liniji ismeđu dve kolone koje se kreću, a gde automobili nasumično menjaju trake :ups: ... lakše mi da ih sredim na semaforu :jee:

Sustina je (kao i uvijek) da se vozi svoja voznja.

Nije u redu hrabriti druge da se provlace, ako im to stvara nelagodu ili strah.

Ali nije u redu ni propovjedati kako je nesto opasno zbog svoje frke/nekompetentosti.

Ja licno smatram da dok god ne ugrozim druge*, moralno se ne osjecam krivim za bilo kakvu akciju koju motorom izvedem.

Provlacenje je alfa i omega voznje motora. Ono je upravo generator onog osjecaja slobode o kojem svi palamude na svim kontinentima i jezicima.

Ipak, sretnem ponekad i ovoj mojoj tepsiji od zemlje, gdje je provlacenje legalno, kolegu kako uredno ceka na kraju kolone na motoru od 20K eura u supergoretex odijelu od bar 10 dio toga.

Zar mu nije bolje u autu kad kisa pada?

*(tu spada i dusevna bol)

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Isto kao sto "dokaze" da si prosao kroz crveno, pricao na mobilni i svasta nesto!

Nadam se da ce od ovoga biti kao sa pojasevima, mesec dana kaznjavaju sve, a posle ako se bas seti :)

Sustina je (kao i uvijek) da se vozi svoja voznja.

Nije u redu hrabriti druge da se provlace, ako im to stvara nelagodu ili strah.

Ali nije u redu ni propovjedati kako je nesto opasno zbog svoje frke/nekompetentosti.

Ja licno smatram da dok god ne ugrozim druge*, moralno se ne osjecam krivim za bilo kakvu akciju koju motorom izvedem.

Provlacenje je alfa i omega voznje motora. Ono je upravo generator onog osjecaja slobode o kojem svi palamude na svim kontinentima i jezicima.

Ipak, sretnem ponekad i ovoj mojoj tepsiji od zemlje, gdje je provlacenje legalno, kolegu kako uredno ceka na kraju kolone na motoru od 20K eura u supergoretex odijelu od bar 10 dio toga.

Zar mu nije bolje u autu kad kisa pada?

*(tu spada i dusevna bol)

Upravo to.

Treba voziti svoju vožnju i voziti tako da se osećaš komotno. Sve drugo mož da bude zeznuto. Ja se npr. ne vozim između kolona , ali se provučem kada kolone stanu na crveno svetlo. Neko ostane na kraju kolone na semaforu, a neko na semafor stigne prvi.

Ne ugrožavanje drugih je naravno jedan od prioriteta. :takoje:

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Треба узети у обзир и то да нашим путевима линије изгледају дословно овако (тј. путеви) __________-^-__________

Где треба да је линија, ту има један да кажем гребен. :)

Не кажем свуда, али већина путева где сам прошао средина пута је знатно узвишена у односу на онај део куда пролазе точкови шлепера. 1jee1.gif

U Kaliforniji je Kancelarija za bezbednost saobraćaja izdala Opšte uputstvo o vožnji između kolona. Možda bude kod nas za 20-30 godina.

Message to other road users:

...

5) Never drive while distracted

....

:lol:

U Kaliforniji je Kancelarija za bezbednost saobraćaja izdala Opšte uputstvo o vožnji između kolona. Možda bude kod nas za 20-30 godina.

LKod nas je slicna stvar, samo sto je zovu "kodeks".

Zakonom nije zabranjeno, a kodex postoji da se to malo dotjera za ove sto nisu sigurni sta i kako.

Interesantan je magicni broj 10, u CA mph, a u NL km/h. :D

Ja obicno idem oko 40-50 i vrlo rijetko se moram sklanjati.

• Ko zna šta, 68 postova

Jeste ali dok nepostanu ljubomorni :moto3:

Ja sam ovo doživeo tj video prošle godine na karaburmi.

lik sa eskortom iseče lika na skuteru, pretpostavljam da je prvo bio incident negde na kružnom toku kod bogoslovije, koji se samo nastavio u D.S.

Iseče ga lik sa eskortom i zakoči, lik sa skuterom krene da ga obilazi i ovaj mu otvori vrata. Srećom je lik na skuteru izbegao vrata, za dlaku izbegao udar u autobus i zapalio dalje, dok se kreten u eskortu zbunio i upalio ponovo auto, ovaj je bio već daleko.

Ali je bilo bukvalno kao u filmu a ja u prvom redu sedim u kolima, gledam i ne verujem šta se dogodilo.

Zato sam i otvorio temu nikad sa desne strane koja je par postova iznad.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja