Dzony93 368 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan nisi razumeo sta sam hteo da kazem.... ali evo o5 da vam lepo objasnim sta sma hteo da kzaem, posto gospoda gore tvrdi da skuter nije motor, to bi znacilo da ako za motor treba A kategorija onda skuteri nisu uvrsteni pod tom kategorijom,cak i uopste nisu navedeni u na dozvoli... sto bi onda znacilo da ne treba dozovla.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa i za kombi treba B pa kombi nije auto 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko ako skuter nije motor, to znaci da za njega ne treba dozvola jer nije motor ... stvarno? a za automobil treba dozvola zato sto je automobil motor? jer da automobil nije motor onda ne bi trebala dozvola za njega. to je tvoja logika, skuteri nisu motori. pored toga sto idu kao bicikle i krajnje ponizavajuceg polozaja sedenja za bilo kog muskarca, u voznji skutera nema uzivanja. to su jadne sprave u kojima normalan covek ne moze da uziva, vec samo da se preveze od tacke a do tacke b i da mrzi samog sebe u procesu. zene koje voze skutere podrzavam. muskarce koji voze skuter i tripuju da su bajkeri, nikako. prijatelju ako si ti odmah seo na gixera a nisi sedeo na skuter nemoj da lupas gluposti molim te znaci molim te.... Ponizavajuce da se vozi skuter? ti si izgleda jedan od onih sto kupi R da bi se vozio od kafica do kafica , i da podjebavas nekog ko vozi skuter, Ako je skuter po tebi neudoban ( a svi koji su se vozili na nekom maxiju ce ti reci da je to vise fotelja), dok je na R ko da sedi na obicnoj daski, onda nema sta dalje da se prica... Ne vidim da neko ko vozi skuter ne uziva u voznji, Ne boli ga dupe od duge voznje, zglobovi, ledja, noge, Bolja zastita od vetra . AJDe sad neka se jave kolege skuterasi pa da dopune moje misljenje , da li se osecaju ponizavacjuce dok voze skuter, da li se osecaju kao zene, da li uopste uzivaju kada voze skuter i slicno, cisto da vidimo ko je ovde u zabludi.... A ako ti uzivas na R-u po meni jedino mesto za gde je taj motor je predvidjen je trkacka staza, jer ti motori nisu smisljeni za poziranje i vozenje od jednog do drugog kafica, a bogami nisu i za mirne ture koje rade skuterasi i drugi motoristi sa turing,itd motorima... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan poenta cele price je da skuteri nisu motori. to sto imaju dva tocka i treba A kategorija ne znaci da su motori. kao sto za vozila na 4 tocka treba B kategorija pa opet nisu sva vozila na 4 tocka automobili. skuteri su skuteri. to ti je ova prica, its not a motorcycle its a chopper baby. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan http://en.wikipedia.org/wiki/Scooter_(motorcycle) da izvucem ukratko ,,A scooter is a motorcycle with step-through frame`` Toliko od mene 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 12, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Meni je sedenje na solji uz lezanje na krevetu jedna od omiljenih poza, jos ako imam novine...ihaj, milina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Januar 12, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja се вама скутерашима дивим. Само једном у животу сам сео на скутер (50кубика) и сишао сам после 20метара. Жив ме стра поједе, нисам умео да се снађем. А и угасио ми се два пута пре кретања. Мени се то не свиђа да возим, вама свака част. Свако ужива у ономе што му одговара. Са друге стране, немојте ни смешне ствари да пишете. Ако је скутер мотор(цикл), онда је и мотор скутер?! Па неће баш да буде... Мени лично се не свиђа идеја да седим на хоклици, од 50 или 500кцм, потпуно свеједно. И волим мењач код стопала. И машину међ ногама да ми греје 00. Волим и да подмазујем ланац, а можда си једног дана приуштим и нешто са карданом. Ал ајд немојте више да тролујете - нећу да ме убедите да је мој мотор скутер! Није часна реч! А по тој вашој логици ћу ноћне море да имам - јашем моје магаре преко седам гора и седам мора, погледам доле кад оно - и оно је скутер?!?*#&? Немојте молим вас. Пустте нас да и даље волимо моторе, а ако баш толико маштате да су скутери у ствари мотори - па набавите и ви поштен мотор 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja се вама скутерашима дивим. Само једном у животу сам сео на скутер (50кубика) и сишао сам после 20метара. Жив ме стра поједе, нисам умео да се снађем. А и угасио ми се два пута пре кретања. Мени се то не свиђа да возим, вама свака част. Свако ужива у ономе што му одговара. Са друге стране, немојте ни смешне ствари да пишете. Ако је скутер мотор(цикл), онда је и мотор скутер?! Па неће баш да буде... Мени лично се не свиђа идеја да седим на хоклици, од 50 или 500кцм, потпуно свеједно. И волим мењач код стопала. И машину међ ногама да ми греје 00. Волим и да подмазујем ланац, а можда си једног дана приуштим и нешто са карданом. Ал ајд немојте више да тролујете - нећу да ме убедите да је мој мотор скутер! Није часна реч! А по тој вашој логици ћу ноћне море да имам - јашем моје магаре преко седам гора и седам мора, погледам доле кад оно - и оно је скутер?!?*#&? Немојте молим вас. Пустте нас да и даље волимо моторе, а ако баш толико маштате да су скутери у ствари мотори - па набавите и ви поштен мотор to ti kazem. ja vozim R-a, pretrnuo sam kad sam seo na skuter. zamalo nisam poginuo tri puta sam sa sobom na poligonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam pricao za 50 cc, dok sam bio mladji sam vozio kada sam preso na maxi skutere onda ove od 50 nisam ni umeo vise da vozim, i njih vodim kao bicikla sa pomocnim motorom, ovde raspravu vodim za maxi skutere..a kolega gore kako je uspeo da ti se ugasi skuter ?!?! nema brzine majku mu , nego onda ako hoes lanac da podmazes, da ga uzjases kao veci motor uzmi gp800 haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan kad vozis pravi motor drzis se nogama a upravljas rukama. cime se drzis kad sednes na skuter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Januar 13, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan ja nisam pricao za 50 cc, dok sam bio mladji sam vozio kada sam preso na maxi skutere onda ove od 50 nisam ni umeo vise da vozim, i njih vodim kao bicikla sa pomocnim motorom, ovde raspravu vodim za maxi skutere..a kolega gore kako je uspeo da ti se ugasi skuter ?!?! nema brzine majku mu , nego onda ako hoes lanac da podmazes, da ga uzjases kao veci motor uzmi gp800 haha Аха, а јел ти то сад хоћеш да ми кажеш да је мој мотор макси скутер? Не би реко, не би реко... А скутер ми се само тако угасио... једини аутоматик који сам возио је био пони-експрес, пре 29 година А јесил ти некад возио ове наше скутере са брзинама и грејачима 00? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Archi 37 Napisano Januar 13, 2013 BadBoy, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hyosung GT250 RN Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Januar 13, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku Сеоски поштари су змајеви, прошле зиме се кроз снег вуче аутобус у коме сам био, кад са бочног пута избија поштар... али вози АПН-6! Достављачи по градовима на скутерима су за свако поштовање, људи потежу далеке путеве на скутерима. Није мени питање ко је бајкер а ко није, ја први нисам, ја сам археолог, то ми је занимање Али знам да мој мотор није скутер, па ми није јасно зашто они који возе скутер желе да то постане мотор? И порука за покретача ове теме, perhana: и треба да се плашиш да возиш скутер од 50кцм, купи АПН! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku pa znas kako, mozda nisam bajker. ta titula je vise za one koji se loze na putovanja, klubove i tako dalje.meni to nista ne znaci i ja se ne lozim na to. ja se vise lozim da vozim po stazi onako zbog sebe, i po nekim deonicama po srbiji, opet solo i opet zbog sebe. ali jedno je sigurno, ni jedan skuteras nije bajker i ni jedan skuter nije motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3657 Napisano Januar 13, 2013 Malinar u pokusaju, 1729 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ukratko ako skuter nije motor, to znaci da za njega ne treba dozvola jer nije motor ... to su jadne sprave u kojima normalan covek ne moze da uziva, vec samo da se preveze od tacke a do tacke b i da mrzi samog sebe u procesu. Sad si mi otvorio oči, odoh odmah da razbijem x9 u garaži, jer nisam znao ni da mrzim samog sebe, a kamoli da je to zbog skutera na kome uopšte ne uživam u vožnji, nego se onako pošteno mučim na njemu i samo se frustriram sve više i više. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3657 Napisano Januar 13, 2013 Malinar u pokusaju, 1729 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku pa znas kako, mozda nisam bajker. ta titula je vise za one koji se loze na putovanja, klubove i tako dalje.meni to nista ne znaci i ja se ne lozim na to. ja se vise lozim da vozim po stazi onako zbog sebe, i po nekim deonicama po srbiji, opet solo i opet zbog sebe. ali jedno je sigurno, ni jedan skuteras nije bajker i ni jedan skuter nije motor. Očigledno ne znaš šta znači biti bajker u suštini te reči, to ti nema apsolutno nikakve veze ni sa klubovima, ni sa čoperima, niti sa skuterima. Raspitaj se malo, a zamolio bih vlasnika sajta da banuje sve koji u profilu kao trenutni motor imaju skuter (naravno pod uslovom da si u pravu za izjavu da nijedan skuteraš nije bajker). Nije da je bitno, ali se u ovom slučaju nijedan piše sastavljeno. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku pa znas kako, mozda nisam bajker. ta titula je vise za one koji se loze na putovanja, klubove i tako dalje.meni to nista ne znaci i ja se ne lozim na to. ja se vise lozim da vozim po stazi onako zbog sebe, i po nekim deonicama po srbiji, opet solo i opet zbog sebe. ali jedno je sigurno, ni jedan skuteras nije bajker i ni jedan skuter nije motor. Očigledno ne znaš šta znači biti bajker u suštini te reči, to ti nema apsolutno nikakve veze ni sa klubovima, ni sa čoperima, niti sa skuterima. Raspitaj se malo, a zamolio bih vlasnika sajta da banuje sve koji u profilu kao trenutni motor imaju skuter (naravno pod uslovom da si u pravu za izjavu da nijedan skuteraš nije bajker). Nije da je bitno, ali se u ovom slučaju nijedan piše sastavljeno. Pozdrav! znas kako , meni je dovoljno to sto volim motore i sto volim da vozim, ako me razumes. da ulazim u neku dublju tematiku sta znaci biti bajker necu. poenta je da skuteri nisu su motori, niti bilo ko voli da ih vozi, pa ni 95% vlasnika ih ne voli. ja skuter vidim kao nuzno zlo za grad u najboljem slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da vecita dilema, ko je veci bajker, onaj sa masnom kosom ili onaj sa fila papucama? Inace gexxxxrr, nadji nekog seoskog postara pa mu reci da nije bajker sa svojih 150000 km na trotinetu Skuteri jesu motori, a ti druze nisi bajker kad pravis razliku pa znas kako, mozda nisam bajker. ta titula je vise za one koji se loze na putovanja, klubove i tako dalje.meni to nista ne znaci i ja se ne lozim na to. ja se vise lozim da vozim po stazi onako zbog sebe, i po nekim deonicama po srbiji, opet solo i opet zbog sebe. ali jedno je sigurno, ni jedan skuteras nije bajker i ni jedan skuter nije motor. Očigledno ne znaš šta znači biti bajker u suštini te reči, to ti nema apsolutno nikakve veze ni sa klubovima, ni sa čoperima, niti sa skuterima. Raspitaj se malo, a zamolio bih vlasnika sajta da banuje sve koji u profilu kao trenutni motor imaju skuter (naravno pod uslovom da si u pravu za izjavu da nijedan skuteraš nije bajker). Nije da je bitno, ali se u ovom slučaju nijedan piše sastavljeno. Pozdrav! ne " trenutni motor imaju skuter" skuter nije motor, skuter je tepsija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Januar 13, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Al se primate... ko penzija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1169 Napisano Januar 13, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Kada bi ljudska glupost i sujeta mogla da se meri težinom, zbog pojedinaca ovaj sajt bi bio najteži na svetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3657 Napisano Januar 13, 2013 Malinar u pokusaju, 1729 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Al se primate... ko penzija Vala da znaš, nije da mi nešto smeta konstatacija skuter nije motor, ali mi je smešna izjava "to su jadne sprave u kojima normalan covek ne moze da uziva, vec samo da se preveze od tacke a do tacke b i da mrzi samog sebe u procesu". Pa i da nije motor, ne vidim razlog da mrzim samog sebe Naravoučenije za Perhana - uzmi apn4, nemoj slučajno skuter, jer je on mnogo ozbiljniji motor od bilo kog skutera , a to što na njemu izgledaš kao penzos od 100 ljeta, to nema veze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://en.wikipedia....ter_(motorcycle) da izvucem ukratko ,,A scooter is a motorcycle with step-through frame`` Toliko od mene Bro, step-through ram je OSNOVNA RAZLIKA između motora i skutera ... mislim kapiram ja političku korektnost wikipedije i šta ti ja znam ... Motori vode poreklo od (jelte) bicikle, a bicikli se prave za bate i za seke. Za bate ide ram sa poprečnom šipkom, a za seke bez te poprečne šipike (takozvani step-through ram ) kako bi seke mogle da se voze sa dugačkim suknjama - to mu je funkcija. Tako da motori su dalji razvoj rama "muške" bicikle, a skuteri dalji razvoj rama "ženske" bicikle. Dakle nisu isto, samo imaju (što bi rekla evolucija) istog pretka u prošlosti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3657 Napisano Januar 13, 2013 Malinar u pokusaju, 1729 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan :zvizduk: setih se kralja SCOOTER POWER! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 13, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Idem da je pitam dali mogu da prevedem motor na Tastu haha....svako vadi za sebe relevantne informacije iz teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan :zvizduk: setih se kralja SCOOTER POWER! hahahahhahahaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...