zidar 31 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam svima mozda sam pogresio sto postavljam ovakvu temu po pitanju sijalica na koje mi niko nije adekvatno odgovorio ali nema veze jer se nadam da cu u ovom forumu dobiti odgovor.Na mom motoru ( qm 250 ) imam pomocne plasticne farove u kojima su mi vrisnule sijalice 12v 10w ( sa sesirom su i imaju dve diode ili vec kako se to zove ) a u top shop-u sam nasao sijalice 12v 18/18w .Pitanje je da li bih ove od 10w smeo da zamenim sa ovim sijalicama od 18w a da se nista lose-kobno ne desi jer u tom momentu kada rade pomocni farovi rade i zmigavci ( non-stop su ukljuceni ) i pozicija koja je od 5w.Sta mi vi preporucujete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan stavi slobodno,nista ne moze da se desi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 10, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Malo jace ce da svetle i vise zagrevaju kuciste, treba da obratis paznju da ti nesto ne istope. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 10, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan To su plastivni farovi je mislim i mislim da nemaju fokusirana sociva vec su vise za obelezavanje i estetski izgled, ako zelis da dobijes bolje osvetlenje kolovoza mislim da to neces postici a opteretices prekidac i instalaciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 31 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ja ne zelim jaca svetla nego jedino sto za jednu 10w imam dve 18w, ali ako ti kazes da cu tom zamenom opteretiti prekidac, instalaciju i ko zna sta jos, onda mi je bolje da ne cackam mecku.A recite mi kako da sve to rasteretim i sa cime?Mislim, sta da uradim a da to bude onako kako treba, dali ima neko resenje za ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 10, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sacekaj da se javi neko strucniji, a rasterecivanje se radi pomocu relea sto mozes naci i ovde i u googlu... nesto tipa ... povezivanje rele(j)a... povezivanje svetla (farova) itd, izbacice nesto... Cisto da ti bude jasnije rele sluzi kao "jak" prekidac i struja se na njega dovodi sa nekog jakog izvrora (tipa akumulatora ali obavezno preko osiguraca) i sa relea ide na far a prekidac na rucici tada sluzi samo da aktivira relej i ne trpi skoro nikakvo opterecenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 10, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sacekaj da se javi neko strucniji, a rasterecivanje se radi pomocu relea sto mozes naci i ovde i u googlu... nesto tipa ... povezivanje rele(j)a... povezivanje svetla (farova) itd, izbacice nesto... Cisto da ti bude jasnije rele sluzi kao "jak" prekidac i struja se na njega dovodi sa nekog jakog izvrora (tipa akumulatora ali obavezno preko osiguraca) i sa relea ide na far a prekidac na rucici tada sluzi samo da aktivira relej i ne trpi skoro nikakvo opterecenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...