Jump to content

Moto Zajednica

Potrošnja struje, dodatni uređaji

Recommended Posts

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Evo sheme kako spojiti releje za svetla.Mozete da dodate i osigurac,njega nisam nacrtao,a teba ga spojiti izmedju + pola akumulatora i releja.

Samo mala dopuna koja je vezana za oznake na releu.Primeticete na releu sledece oznake :

85 >>>>minus ili masa -sa rama ili mashine

86>>>> signal u plusu sa prekidaca-kratko ili dugo

30>>>>glavni plus sa baterije koji morate osigurati osiguracem i to sa po 10 A po vlaknu sijalice

87>>>> izlaz iz relea ka siljalici

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Kako da stavim i osigurac da radi bez kontakta,gde da ga stavim,kako da povezem!?U onom kucistu za osigurace ima nekoliko osiguraca,ima i jedan (mislim) prazan slot i dva slota koja sluze da se drze rezervni osiguraci,kako recimo povezati do,da ne teram bezveze kod majstora,hteo bih to odmah da sredim,ionako nemam majstora blizu a motor mi neregistrovan i polurasturen (sredjujem sve sto ne valjda i planiram farbanje) pa moram sam da se snadjem!?

Pozdrav 8)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Kako da stavim i osigurac da radi bez kontakta,gde da ga stavim,kako da povezem!?U onom kucistu za osigurace ima nekoliko osiguraca,ima i jedan (mislim) prazan slot i dva slota koja sluze da se drze rezervni osiguraci,kako recimo povezati do,da ne teram bezveze kod majstora,hteo bih to odmah da sredim,ionako nemam majstora blizu a motor mi neregistrovan i polurasturen (sredjujem sve sto ne valjda i planiram farbanje) pa moram sam da se snadjem!?

Pozdrav 8)

pa usravi zalemi itd, zice za akumulator ako to mogu tako da kazem,pa radi lakseg rada ja licno uzimam one male plasticne okrugle osigurace obicno su bele boje/kuciste / za auto radio kasetofone povezes+ preko njega i resen problem

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Ribolovac :

Samo mala dopuna koja je vezana za oznake na releu.Primeticete na releu sledece oznake :

85 >>>>minus ili masa -sa rama ili mashine

86>>>> signal u plusu sa prekidaca-kratko ili dugo

30>>>>glavni plus sa baterije koji morate osigurati osiguracem i to sa po 10 A po vlaknu sijalice

87>>>> izlaz iz relea ka siljalici

Hvala za ovu dopunu.

• Drug član, 1414 postova

Napravi buksne i direkt izvedi zice do akumulatora, osigurac i to je to. Sto nisi uzeo onu sa zicama za 13e? Jeste skuplja, ali nadam se da je kvalitetnija (stize za par dana, pa cu javiti kakva je i valja li cemu)?

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: nekada Africa Twin

jeste tema mnogo stara, ali da ne otvaram novu za par pitanja za H4 instalaciju na Africi.

Hocu da zamenim one fabricke bilux-e sa H4. Hvala Joski i Ribolovcu za semu i objasnjenja, sve je jasno osim:

znaci, za Africu 2 kabla (za oboreno i za dugo) sa osiguracima od po 20A ? (jer se povezuju 2 sijalice na svaki)

i koje jacine treba da budu releji?

samo to me interesuje, pa da idem da pazarim potreban materijal.

Hvala!

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Releji koji su u prodaji,ni jedan nije ispod 20Ampera,tako da ce ti svaki odgovarati.

Ja licno dovodim dva kabla sa akumulatora,jedan za relej kratkog a jedan za relej dugog svetla.

Za relej kratog svetla stavljam osigurac od 10A,a za dugacko svetlo 15A.

• U prolazu, 1 post

Ljudi imam YAMAHU TDM 850 2001 god na njoj su sijalice H1 obadve to jest i dugo i kratko 

nocu se nista ne vidi , kako da pojacam svetlo na tdm-a koje sijalice mogu da stavim i koja je preporuka ,

sem sto trebam da stavim Relej da bi odvojio struju i dobio jacu  ? Sta vi mislite  ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja