Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina motora

Recommended Posts

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Mićo, ja sa 197cm visine i preko 105kg težine sam sasvim lepo vozio Suzuki DR 125SM 2009. godište. Godinu i po vožnje i oko 5000KM pređenih i samo jedan servisu Euro Sumaru plaćen jedva nepunih 3000 din. Jedino mi je žao što nisam imao para da ga sačuvam za vozikanje po gradu. Išao sam i jedan krug do Smedereva i sasvim se dobro pokazao na lokalnom putu. 125cm ima sasvim dovoljno snage da te vozi uzbrdo, ali moraš imati u vidu da bilo kakva preticanja uzvodno ne dolaze u obzir. Na ravnom da, i nizbrdo :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :)

HVALA na odgovoru! Iz iskustva voznje Yamahe XT125X (samo po gradu, doduse), rekao bih da je upravo tako kako ti kazes, nego me drugari ubedjuju kako je 125 slabo :) Dakle, slobodno mogu da lovim DR, MTX, DT...

Ima neko iskustva sa Tuaregom 125 wind? Jel to blizanac s a Cagivom Elefant 125 Lucky Explorer? (meni tako deluje)...Da odgovorim sam sebi...izgleda da nisu blizanci...vidim da se razlikuju promer i duzina hoda, kompresija itd...

E, sad bi bilo sjajno kada nekog ne bi mrzelo da se bakce sa ovim noobovskim pitanjima i dilemama pa da me malo uputi da ne lupim bas mnogo prilikom kupovine...(ajde, pliiizzzz :D) Za novac kojim raspolazem, verujem da su ogromne sanse da cu kupiti nesto sto niko nece pa je zato jeftino...Bar mi pomozite i recite (s obrazlozenjem) od cega da bezim ko djavo od krsta... (Takvu informaciju sam dobio za npr. Cagivu t4 350e)

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Slabo jeste na magistralama i autoputevima. Realna max brzina je do 100km/h. Ta kubikaža je zakonom dozvoljena da se vozi po takvim saobraćajnicama ali praktično u vožnji može da ti predstavlja problem. Iz tog razloga jedini autoput koji je video moj tadašnji DR je od Konjarnika do Zemuna. Sve što je realna brzina vozila na putu do 80km/h taj motor može opušteno da podnese. I ako nije pretovaren koferima i stvarima, naravno. Snažniji motori se veoma slično ponašaju u gradskim uslovima vožnje kao i 125ice, a mnogi zbog veličine i dosta lošije pošto se zbog svojih dimenzija u saobraćaju ponašaju maltene kao automobili. Sa druge strane kada se uvozaš sa 125icom bićeš startniji od 99% automobila u gradu. Pre svega je pitanje u koje svrhe ćeš koristiti motor i prema tome ga i kupi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja