Djuntica 10 Napisano Januar 2, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan E sad drustvo,rasturio sam kawu z 500,masinu,jer mi je imao vise problema... prvo mi je mastila svecica na drugom cilindru i cesto je radio na tri,i kao sto sam mislio,tako i bilo,usisni ventil na tom cilindru,a i dimi jace nego moja stara rd 350 a druga stvar me muci lanac bregaste koji je lupkao poprilicno,pa se ispostavilo po servisnoj knjizici da mi je opruga oslabila na spaneru... da li ko zna gde naci gumice i tu oprugu? i da li bi bilo pametno da vratim stari dihtung,jer su finansije ne daj boze,pa mi i on fino izgleda,a i nije mnogo presao od kad je menjan? pozdrav drugari i savetujte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 2, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo opcija za spaner: http://www.youtube.com/watch?v=XdFNuhaADJg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 3, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je bolje ispred ovog stafa ostaviti 1-2cm opruge da ipak moze malo da "radi"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 3, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je bolje ispred ovog stafa ostaviti 1-2cm opruge da ipak moze malo da "radi"? Ne. Nema tu nikakvog rada. Stoji tu gdje je dok se lanac ne istegne i pocne da se cuje. Onda se dotegne i opet stoji tu gdje je. I tako svakih 5 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 3, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a,da ti nije i lanac u agregatu malo los....jesi li proveravao i to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 3, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam spakovao masinu,nije bila gumica,nego garez na sicu nije dao da se ventil zatvori,to sam sredio,a opruga na stisak je slabija od druge opruge u spaneru,procitam u knjizi gde pise : kad je opruga dobra,ima duzinu od 1.8 inca,a kad je slaba onda je jos duza,ne znam sto kad ta opruga radi 32 godine na sabijanje,i tako slaba ima duzinu 2.1 i vise inca... izmerim moju,kad 2.2 inca,pa bih rekao da je u njoj kvar,nema dovoljan pritisak na lanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 3, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa sad neznam kakve veze ima garez na sicu ventila i njegovim nezatvaranjem sa gumicom ventila,sic ventila i potrosnja ulja na gumici..nemaju ama bas nikakve veze jedno sa drugim.. sic dihtuje kompresiju..a gumica sluzi da spreci ulje da udje kroz usisnu vodjicu ventila u usisni kanal,sama garez na sicu ventila ti je pokazatelj da se ulje slivalo niz vodjicu ... dali je pustila gumica,ili se rasklatila vodjica neznam,ali gumica ti 1 do 2 e,greota je nepromeniti je...a to sto opruga oslabila neznam..dok nevidim,ali mi vise lici na istegnuti lanac.. retko kad naidjem na losu oprugu spanera.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 3, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Sitne cestice garezi bile u vodjici ventila,ventil nije lepo zatvarao,pa je mozda tako doslo do pustanja ulja,nemam ni ja pojma,a za lanac ne znam kako da proverim,znam samo da se spaner vrati unazad za 2 cm,lagano rukom kad ga gurnem,a kamo li kad zategne lanac od siline... opet ja nisam majstor,ali kao klinac sam sa caletom uvek brckao oko mehanike jer smo uvek vozili krseve,nemastina,a volim motore... ako ga sutra upalim,javljam kako radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 3, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan SPANER SE VRATI NAZAD ZA 2CENTIMETRA pa to nema veze sa oprugom,nego sa neispravnm spanerom...kolko god spaner da izadje bilo kog modela da jeposto ih ima vise modela..NESME DA SE VRATI UNAZAD a prljav sic,i prljava vodjica su dve razlicite stavke..ako je vodjica prljava znaci da ima i lufta,ad dali ce to ciscenje da pomogne neznam,ali bar je gumica lako dostupna...i lako se menja... motor nemoras da palis sa neispravnim spanerom...neznam napamet koji je kod tebe spaner, ako ti nije tesko slikaj ga,nepamtim z 500 spaner ali,bese sa velikim srafom na desnu stranu spanera i konusnim osiguracem to jest,ajd sad,,guracem ovako nesto ili je kao sa video snimka... ili treci neki model.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 3, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sitne cestice garezi bile u vodjici ventila,ventil nije lepo zatvarao,pa je mozda tako doslo do pustanja ulja,nemam ni ja pojma,a za lanac ne znam kako da proverim,znam samo da se spaner vrati unazad za 2 cm,lagano rukom kad ga gurnem,a kamo li kad zategne lanac od siline... opet ja nisam majstor,ali kao klinac sam sa caletom uvek brckao oko mehanike jer smo uvek vozili krseve,nemastina,a volim motore... ako ga sutra upalim,javljam kako radi Lanac moras da izmjeris (koliko se istegao). E sad ne znam koliko je pouzdano da ga mjeris po malo i sabiras (dok je u motoru) Opruga u spaneru ne sluzi da "gura" spaner ka lancu, vec sluzi kao prst kad se vezu pertle, tj. gura mehanizam koji sprecava spaner da se vrati. Kad se jednom vrati, otisao je taj mehanizam i tu postoje samo 3 pouzdane opcije: 1. aftermarket "rucni" spaner (kao npr. ape ) 2. novi originalni automatski spaner 3. prepravka starog automatskog u "rucni" (kao najjeftinija i najrizicnija opcija) Ja sam stavio ape zato sto fabricki jednostavno nije dovoljno pouzdan, a i zato sto je kostao 1/3 para. Dobro se informisi kako se podesava rucni spaner prije igranke!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 3, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama,a Bokilic,bas kao taj spaner na slici,a da se vraca,vraca se,do granice dok mu dozvoljava mala stifna u spaneru,e sad ja nisam drugi neki nikad rasklapao da bih znao da li se isto vraca u nazad kao moj,nemam sa kojim da uporedim... a sto se tice tih jeftinih delova,e pa braco,nema love,ako verujete,vec mesec dana ne radim,sto sam imao para,otislo na potrebe zivota,pa sad kako sam ne zaposlen imam vremena,ali ne i mogucnosti.. najradije bih sve novo kupio i oterao kod majstora,razumete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 3, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Ako znate gde se moze kupiti taj stelujuci spaner,pa i gumice,pa kad budem uleteo u kes da i pazarim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 3, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam narucio iz USrAe. Ali mozes odnijeti stari spaner nekom strugaru da ti ili isti prepravi ili napravi komad po njemu. Ideja je da napravis nesto sto pase na mjesto originalnog spanera, a da ima rupu sa navojem za neki recimo M8 (Sto finiji to bolji). Evo kako to izgleda (Znaci D=C ) Vrtis sraf koliko treba* i onda stegnes kontra maticu i gotovo. * - pipavo, ali ja sam prstom zavrnuo koliko ide, pa sam malo popustio, pa upalio motor, pa zavrnuo dok ne prestane cangrljanje, pa mrvicu vratio. Najbolje neko ko zna znanje da dodje na pivo kad to budes radio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 3, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Tako je najpametnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuntica 10 Napisano Januar 4, 2013 U prolazu, 93 postova Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki upalio skoro da ne dimi,lanac sam zategao,dodao sam jos jednu kracu oprugu i mnogo manje zvecka e sad,ja sam rodjen k'o da nisam trebao da se rodim,pa ne mogu skroz da uzivam.. svecicu na prvom cilindru sam karabudzio jer nemam navoj,pisao sam u prethodnim temama,obmotao sam tanak bakar i nakokao hermetik i to je drzalo neko vreme,pa sad izdise opet. da li ko zna gde odraditi heliko navoj u blizini Svilajnca jer mi je tu motor ili gde da kupim pa da uradim sam? da napomenem da je svecica fi 12,a kljuc 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 4, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan cek malko..svilajnac..pa ja tamo ..skoro pa 15god ziveo..odakle si ti bre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 4, 2013 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan SPANER SE VRATI NAZAD ZA 2CENTIMETRA pa to nema veze sa oprugom,nego sa neispravnm spanerom...kolko god spaner da izadje bilo kog modela da jeposto ih ima vise modela..NESME DA SE VRATI UNAZAD a prljav sic,i prljava vodjica su dve razlicite stavke..ako je vodjica prljava znaci da ima i lufta,ad dali ce to ciscenje da pomogne neznam,ali bar je gumica lako dostupna...i lako se menja... motor nemoras da palis sa neispravnim spanerom...neznam napamet koji je kod tebe spaner, ako ti nije tesko slikaj ga,nepamtim z 500 spaner ali,bese sa velikim srafom na desnu stranu spanera i konusnim osiguracem to jest,ajd sad,,guracem ovako nesto ili je kao sa video snimka... ili treci neki model.. Jel moze kod ovog modela onaj sistem sa srafom i da li bi sraf potisnuo isto kao opruga (pod 90%) ili bi moralo prepraviti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...