stefanFanatic 35 Napisano Januar 2, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan nakon male pauze sam provozao motor i malo je teze ulazio u brzinu, da bi sledeci dan potpuno ostao zablokiran.... stelovao polugicu... ni da makne na trzaj na snagu na drmanje...... nema sanse. ako ko moze da pomogne...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 2, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tu retko postoji prosto rešenje. Nemoj se sekirati ako budeš otvarao menjač. Imaš li ulja u motoru? Da li odvaja kvačilo? (pretpostavljam da si sve to već proverio) Pokušaj da ga guraš malo napred nazad dok mrdaš polugu menjača. Možda će hteti da se odblokira ali nešto mi se javlja da ćeš otvarati motor. A koji je motor uopšte u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 133 Napisano Januar 2, 2013 Svrati ponekad, 218 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: U najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ako mogu da priložim svoje skromno iskustvo : Dok sam vozio Tomos, i meni je tako počeo da zaglavljuje menjač, i ja sam se čudio, bio sam mladji, nisamo imao pojma šta bi moglo da bude. Pa smo čačkali i čačkali, onda smo skinuli mašinu sa rama, otvorili je, i iznenadili se. Kvar je bio u tome da se odlomio deo korpe kvačila, i zaglavio između unutrašnje strane bloka i zupčanika menjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Januar 2, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Znaci kako je rekao i scuba neminovno otvaranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 2, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan koji motor je u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanFanatic 35 Napisano Januar 3, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tu retko postoji prosto rešenje. Nemoj se sekirati ako budeš otvarao menjač. Imaš li ulja u motoru? Da li odvaja kvačilo? (pretpostavljam da si sve to već proverio) Pokušaj da ga guraš malo napred nazad dok mrdaš polugu menjača. Možda će hteti da se odblokira ali nešto mi se javlja da ćeš otvarati motor. A koji je motor uopšte u pitanju? to se desilo nakon sto sam sipao novo ulje, cak je i isto kao staro, kvacilo je ok, otvarao sam i sve mi se cini ok, normalno odvaja, pa se sve nadam da ce se nesto iskombinovati ne rastura mi se citava masina ali izgleda moracu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 3, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan sipo si novo ulje,a kad si ispustao staro..ma koji je motor u pitanju.... da nisi imao neku kuglicu negde,ono ovo.. zato te pitamo koji motor je u pitanju,jel si corav pa nevidis pitanje ili sta... ili je problem u ovoj temi ovde sto je bila,mozda nesto nisi lepo namestio http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/88246-pomoc-oko-kvacila/page__p__1413555__fromsearch__1#entry1413555 jer vidim da imas problem neki sa kvacilom odavno http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/77832-problem-sa-menjacem/page__p__1249166__fromsearch__1#entry1249166 polako...cekaj ne brzaj, dali se lepo stavio nozicu menjaca,za pocetak, da nisi pretegao korpu kvacila... dali ti je klackalica na menjacu lepo stavljena,dali nisi nesto negde poturio ili zaboravio da poturis dok si budzio kvacilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanFanatic 35 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan u pitanju je sprint princ 125 ccm. to sa kvacilom sam resio, prva frikciona lamela je manja i ispod nje idu podloske... trebalo je samo malo bolje pogledati. kvacilo sam sastavio vratio sipao ulje i eto problema. ovo za stezanje mi dalo sada nadu pa cu provjeriti da ga nisam pretegao. na teske muke sam ga dtpustio pa sam ga poprilicno i stegao hvala. cim provjerim javljam... slikam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8676 Napisano Januar 15, 2013 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio Tomos, Dok sam ja vozio Tomos 14, dešavalo se da pri šaltanjem u prvu brzinu iz druge, zaglavi. I neće da uđe u brzinu. Rešenje je bilo da ga palim na gurku na NIZBRDICI, A RUKOM VUŠEM MENJAČ NA GORE DA UBACI U DRUGU. pOSLE KRAĆEG KRLJANJA, PROBLEM BI BIO REŠEN. uu caps lock, ne mogu da ispravljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefanFanatic 35 Napisano Mart 16, 2013 Svrati ponekad, 178 postova Prijavi odgovor kao problematičan trebalo je samo malo bolje pogledati, spala je samo obicna oprugica, hvala na saradnji!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...