Jump to content

Moto Zajednica

zaglavio menjac!! Pomoc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova

nakon male pauze sam provozao motor i malo je teze ulazio u brzinu, da bi sledeci dan potpuno ostao zablokiran.... stelovao polugicu... ni da makne na trzaj na snagu na drmanje...... nema sanse. ako ko moze da pomogne......1care.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Tu retko postoji prosto rešenje. Nemoj se sekirati ako budeš otvarao menjač. Imaš li ulja u motoru? Da li odvaja kvačilo? (pretpostavljam da si sve to već proverio)

Pokušaj da ga guraš malo napred nazad dok mrdaš polugu menjača. Možda će hteti da se odblokira ali nešto mi se javlja da ćeš otvarati motor. A koji je motor uopšte u pitanju?

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: U najavi

Ako mogu da priložim svoje skromno iskustvo :

Dok sam vozio Tomos, i meni je tako počeo da zaglavljuje menjač, i ja sam se čudio, bio sam mladji, nisamo imao pojma šta bi moglo da bude. Pa smo čačkali i čačkali, onda smo skinuli mašinu sa rama, otvorili je, i iznenadili se.

Kvar je bio u tome da se odlomio deo korpe kvačila, i zaglavio između unutrašnje strane bloka i zupčanika menjača.

Tu retko postoji prosto rešenje. Nemoj se sekirati ako budeš otvarao menjač. Imaš li ulja u motoru? Da li odvaja kvačilo? (pretpostavljam da si sve to već proverio)

Pokušaj da ga guraš malo napred nazad dok mrdaš polugu menjača. Možda će hteti da se odblokira ali nešto mi se javlja da ćeš otvarati motor. A koji je motor uopšte u pitanju?

to se desilo nakon sto sam sipao novo ulje, cak je i isto kao staro, kvacilo je ok, otvarao sam i sve mi se cini ok, normalno odvaja, pa se sve nadam da ce se nesto iskombinovati ne rastura mi se citava masina ali izgleda moracu0ljut2.gif

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

sipo si novo ulje,a kad si ispustao staro..ma koji je motor u pitanju....

da nisi imao neku kuglicu negde,ono ovo..

zato te pitamo koji motor je u pitanju,jel si corav pa nevidis pitanje ili sta...

ili je problem u ovoj temi ovde sto je bila,mozda nesto nisi lepo namestio

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/88246-pomoc-oko-kvacila/page__p__1413555__fromsearch__1#entry1413555

jer vidim da imas problem neki sa kvacilom odavno

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/77832-problem-sa-menjacem/page__p__1249166__fromsearch__1#entry1249166

polako...cekaj ne brzaj, dali se lepo stavio nozicu menjaca,za pocetak, da nisi pretegao korpu kvacila...

dali ti je klackalica na menjacu lepo stavljena,dali nisi nesto negde poturio ili zaboravio da poturis dok si budzio kvacilo...

• Podržavam 1

u pitanju je sprint princ 125 ccm. to sa kvacilom sam resio, prva frikciona lamela je manja i ispod nje idu podloske... trebalo je samo malo bolje pogledati. kvacilo sam sastavio vratio sipao ulje i eto problema. ovo za stezanje mi dalo sada nadu pa cu provjeriti da ga nisam pretegao. na teske muke sam ga dtpustio pa sam ga poprilicno i stegao hvala. cim provjerim javljam... slikam....

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Dok sam vozio Tomos,

Dok sam ja vozio Tomos 14, dešavalo se da pri šaltanjem u prvu brzinu iz druge, zaglavi. I neće da uđe u brzinu.

Rešenje je bilo da ga palim na gurku na NIZBRDICI, A RUKOM VUŠEM MENJAČ NA GORE DA UBACI U DRUGU. pOSLE KRAĆEG KRLJANJA, PROBLEM BI BIO REŠEN.

uu caps lock, ne mogu da ispravljam.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja