Jump to content

Moto Zajednica

Info za puteve u istocnoj Srbiji

Recommended Posts

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Planiram neku vožnjicu na proleće po istočnoj Srbiji pa me interesuje nekoliko stvari...

1. Kuda iz Donjeg Milanovca do Negotina? Ima tri opcije... Prva je uz Dunav do Tekije pa preko Brze Palanke, druga na jug preko Plavne i treća preko Miroča i Brze Palanke. Prvom opcijom sam prošao jesenas i znam šta je. Najkraće ali i ništa specijalno što se tiče same vožnje...

2. Kakav je put na deonici Negotin-Rudna Glava-Majdanpek-Požarevac? Išao sam tim putem i sećam se da su predeli kojima se ide sjajni ali prošlo je već dosta vremena i ne znam kakav je asfalt sada?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Negde je krpljen a negde ne,ima rupa na putu.Iz Negotina preko Stubika za Klokocevac i levo za Majdanpek a desno za Mosnu i Donji Milanovac.Predeli jesu lepi ali pazi kad vozis zbog puta.Iz Beograda je do Pozarevca dobar put(ima i novog asfalta),a od pozarevca ka M.Peku krpljen ali nije los.Sve u svemu pazi kad vozis,ima i dosta opasnih krivina. :aha:

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

1) Sve tri deonice su lepe na svoj način. Preko Miroča ima malo off-a. Preko Plavne ima kafana u selu Štubik " Kod Brane ". Domaće je sve, a specijalitet ovčetina na žaru. Bruka...

2) Preko Rudne Glave, Kučeva do Požarevca je isto lep put. Asvalt je prilično loš, ali su predeli lepi. Zadnji put sam tim putem išao novembra 2011. vraćajući se iz Skorenovaca. Kučevo- Majdanpek 49 km nikog živog nisam sreo po mraku ( sami ja i Transalp ). Kada sam stigao u Majdanpek, svanulo mi je.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Gde god da krenes nemas udarnih rupa , zakrpa koliko hoces. Preko Miroca ti ipak treba minimalni enduro.

I svakako ne zuri kojim god pravcem krenuo . ;)

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ok, hvala za info. MIroč ondaK preskačem jer nisam endurac. Put preko Plavne znam, tako da ću verovatno dunavskom magistralom.

A put preko Majdanpeka znam, sjajan je samo je dosta vremena proslo pa ne znam kakav je put. Kada sam prolazio, bio je zadovoljavajući. A i generalno me interesuje da se lepo provozam, ne da jurcam tako da mi je bitno samo da nema rupetina.

Mislis da ces posle posete rajackih pivnica moci sutra da vozis :lol:

Kad planiras da podjes,javi pa se nadjemo u Dusanovcu da bacimo nesto na rostilj!Ima tast prasica za sve,hahahaaa :lol:

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Požarevac - Majdanpek : što se podloge tiče mešovit. Ima veoma pristojnih deonica, poput ove

DSC00893_zps4a1cd760.jpg

ali i delova sa puno zakrpa. Slika i prilika prosečnog ili standardnog asfaltnog puta u Srbiji. Prolazi se bilo kojim motorom bez većih problema.

Njegova najveća vrednost su prelepi predeli kroz koje prolazi. Dolina planinske reke, znači krivine, brda i doline, znači krivine... Obavezno po danu.

Srećan put.

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Sve varijante iz prvog posta sam presao sad u avgustu, sa devojkom, sem preko Miroca. Motor iz potpisa.

Miroc sam prelazio prosle godine. Mogu da potvrdim sve receno.

A evo stanja prilaza Majdanpeku iz pravca Kučeva (preko Blagojevog kamena), u avgustu :

img20120802145753.jpg

A kojim si putem isao dalje iz Majdanpeka, za Bor ili za MIlanovac.Ima lepa priroda da se vidi ako se preko Majdanpeka krene za Milanovac ali preko Omana.Znaci krivine,suma i malo losiji asfalt.Izlazi se posle 20-25 km par kilometara uzvodno od Milanovca.Ko voli prirodu trebao bi proci i ovim putem.Ali samo danju.E,da,na putevima ka majdanpeku treba da se pazite od svinja i krava koje se slobodno setaju po putu,da ne bude iznenadjenja.Ja cesto po sluzbenoj duznost moram za Majdanpek(odrzavam tri trafo stanice tamo)pa zato dobro poznajem taj put <_<

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Pravo preko Omana smo išli, 24km. Samo je spor put, nepregledno, usko i ima(lo) mnogo rizle što meni ne smeta jer inače sporo vozim .

Kvalitet asvalta je podnošljiv :

img20120802180144.jpg

Priroda prelepa, stara sela i kuće, saobraćaj nije 0 nego -10 :takoje:

Išli smo Majdanpek-Oman-DM-Tekija-Kladovo-Brza Palanka. Da sam bio sam, napravio bih dupli krug, preko Miroča, sa nas dvoje i pretovarenim motorom to nije bila opcija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja