mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Od 27. do 29. ovoga mjeseca ce biti jos jedno zimsko testiranje koje ce se obaviti na Spanskoj stazi Jerez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Rezultati prvoga dana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 28, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Mixa brate ala si ga uslikao, svaka ti čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Valentino Rossi se konacno vratio na stazu poslije loma ruke u Valensiji. Ali sa "malim" promjenama,ovoga puta na Spanskoj stazi Jerez Rossi ce prvi put istrcati sa svojom M1 Yamahom obuven u Bridgestone pneumatike. Rossi,njegov tim i inzinjeri iskoristili su prvi dan testiranja da se upoznaju sa tehnicarima Bridgestonea sa kojima ce raditi cijelu sljedecu sezonu. Kao i da razumiju koja ce cotjerivanja biti potrebna da se Yamaha kvalitetno "obuje". izgleda da su se dobro dogovorili,posto su Rossijeve prve impresije koje je stekao na suncanoj,ali hladnoj stazi u 49 krugova veoma pozitivne. Iako jos uvjek povrijedjen Rossijevo najbolje vrijeme 1:40.514 je bilo dovoljno dobro za trece mjesto,a za prvim Stonerom je kasnio 0,293 sekundi,dok je njegov novi klubski kolega Jorge Lorenzo zauzeo sedmo mjesto prvog dana sa vremenom 1:41.230 Valentino Rossi (1'40.514, 49 krugova) "Prvi utisci vezani za gume su pozitivni,ovo je definitivno pozitivan dan za nas po pitanju vremena kruga i osjecana na motoru. Rezultat nije uopste los,iako me ruko jos boli,pogotovo na kocenjima. Recimo da sam negdje na 90% oporavka. Veoma sam srecan sa izborom koji sam napravio i to mi dava veliku motivaciju. Danas je svima bilo jasno da kompletan tim zeli da bude na visokom nivou,sto mi daje jos vise motivacije,ako je to moguce. Imamo jos dva dana,tako da jos nije vrijeme za konacan utisak,ali veoma sam zadovoljan prvim danom. Vidjecemo kako ce proci drugi dan,nadam se da ce biti cak i bolji nego danasnji."rekao je Rossi. Ma Peki slab mi zoom,pa ne mogu nikako da snimim onoga lika sto brise kacige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Moto GP karavan se preselio na stazu Jerez de la Frontera u Španiji na posljednje ovogodišnje zimsko testiranje prije jednomjesečne pauze. Evo kako su prvi od ukupno tri dana testiranja vidjeli novi vozači Gresini Honde Shinya Nakano i Alex De Angelis na ovoj 4 423 metra dugoj stazi na posljednjim pripremama za sezonu 2008. Poslije par "upoynavajućih" krugova,Nakano se usresredio na set up motora,a poslije toga na brzinu kruga. Ovo je bio veoma pozitivan test i za njegovog klubskog kolegu Alexa De Angelisa na njegovom debiju na RC212V. After completing some familiarisation laps, Nakano focused on the balance of the bike and the set up before starting to concentrate on the race pace. Italijanski vozač je bio bolji iz kruga u krug i tako postigao najbolje vrijeme od svih vozača iz "satelitskih" timova. ALEX DE ANGELIS (6.mjesto, 1'41.111, 58 krugova) : "Veoma sam zadovoljan sa prvim danom.Bili smo bolji iz kruga u krug. Sve sam sigurniji na motoru i počinjem da se zabavljam vozeći ovaj motor. Danas samo radili na set up-u,a potom smo testirali neke solucije,kako bi dobili što bolju trakciju. Na kraju,najbolje vrijeme sam imao na kvalifikacionim gumama. Sutra krećemo sa testiranjima pneumatika."rekao je Alex SHINYA NAKANO (8.mjesto, 1'41.277, 65 krugova): "Veoma pozitivan start. Radili smo na balansu motora,potom na set up-u i na kraju na kvačilu. Ukupno 65 krugova,koristeći pneumatike za trku. Osjećaj na motoru se popravljao tokom dana,mislim da ćemo sutra otići još korak dalje kada budemo radili sa Bridgestone tehničarima. Sutra ćemo da testiramo nove prednje pneumatike."rekao je Nakano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Lorenzo mjenja poziciju. "Osjećam se komfornije svaki put kad sjedem da vozim ovaj motor,sada već polako postaje dio mene..." Iako je krenuo sa izjavom da YZR-M1 "još uvjke ne osjećam da je ovo moj motor" u Sepangu,svjetski šampion u klasi 250ccm Jorge Lorenzo se uvjerio na prvom danu testiranja u Jerezu da promjena pozicije čini čuda. "Danas smo pronašli novu vozačku poziciju,stavili smo umetak na rezervoar i čini se da je odradio posao perfektno." rekao je Daniele Romagnoli menadžer Fiat Yamaha tima. "Osjeća se sve bolje i bolje na motoru." Lorenzo je danas bio veoma vrijedan dečko i odvezao je velikih 91. krug,sa svojim najboljim vremenom 1:41.230 i tako se postavio na sedmo mjesto sa oko sekundom zaostatka za svjetskim šampionom Stonerom. "Danas sam se mnogo bolje osjećao na motoru,nego u Sepangu." potvrdio je Jorge koji se malo patio sa kočenjem u Maleziji. "Stvarno jedva čekam da se još popravim sutra i prekosutra. Danas sam odvezao 91 krug,vozio sam cijeli dan,a sutra ću nastaviti sa radom i probati da učinim korak naprijed." "Što više kilometara odvezem ,bolje je za mene i moj tim i žellim da im dam sve informacijekoje mogu da bi što uspješnije završili ovogodišnje zimske testove. završio je Jorge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Dok su svi ostali mirovali,Suzuki je imao "tajni" test u Australiji na stazi Philip Island. Dvojac Capirossi-Vermeulen je napravio oko 400 krugova i zadovoljni su odradjenim poslom. Vermeulen je rekao da je zadovoljan sa svojim rezultatom,da zna da je bolje vozio nego na samoj trci,ali da mu to nije bilo presudno jer su testirali nesto drugo. Takodje dodaje da mu je bilo malo da ocjeni kako je vozio,posto nije bilo drugih vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rezultata drugog dana. 1.Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team (M) 1min 39.993 secs 2. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team (B) 1min 40.134 secs 3. Shinya Nakano JPN Honda Gresini (B) 1min 40.251 secs 4. Alex de Angelis RSM Honda Gresini (B) 1min 40.332 secs 5. Andrea Dovizioso ITA JiR Team Scot (M) 1min 40.650 secs 6. Nicky Hayden USA Repsol Honda Team (M) 1min 40.692 secs 7. Randy de Puniet FRA Honda LCR (M) 1min 40.820 secs 8. Casey Stoner AUS Ducati Marlboro Team (B) 1min 40.833 secs 9. Colin Edwards USA Yamaha Tech 3 (M) 1min 40.838 secs 10. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team (M) 1min 40.883 secs 11. John Hopkins USA Kawasaki Racing Team (B) 1min 40.939 secs 12. James Toseland GBR Yamaha Tech 3 (M) 1min 41.278 secs 13. Marco Melandri ITA Ducati Marlboro Team (B) 1min 41.424 secs 14. Anthony West AUS Kawasaki Racing Team (B) 1min 41.729 secs 15. Nicola Canepa ITA Ducati Test Rider (B) 1min 42.188 secs 16. Tady Okada JPN Honda Test Rider (M) 1min 43.143 secs 17. Vittoriano Guareschi ITA Ducati Test Rider (B) 1min 43.399 secs 18. Shinichi Ito JPN Ducati/Bridgestone Test Rider (B) 1min 43.869 sec Pedrosa je najbrzi,Honda je do sada u svim testovima u vrhu,izgleda da ce slejdece sezone biti veoma konkurentna za titulu. Ali ono sto mene vise raduje je to da se Dotore polako vraca na scenu jasuci na Bridgestone gumama. A ako se neko pita sta je sa Stonerom,on je ovogodisnje zimske testove zavrsio tako sto je opamprcio o asfalt i povrijedio rame. A tu za njima su dvije Gresini Honde kojima je ovo testiranje bas leglo. A ono sto me bas i neodusevljava je vrijeme koje je napravio Melandri,izgleda da njemu bas tesko pada prilagodjavanje na Ducati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Postavljanje najboljeg vremena prvog dana i odvozeci 20. krugova drugog dana Stoner pada u trecoj krivini,sto je mu je omogucilo posjetu Clinici Mobile,gdje su ga upakovali i poslali u hotel na odmor. "Danas je sve islo kako treba,usresredili smo se na testiranje pneumatika,kao sto smo i palnirali,ali desava se moj pad." objasnjava Stoner. " Udario sam o asfalt prilicno jako sa lijevim ramenom. Povreda je bila prilicno bolna,poslije cega sam otisao u Clinica Mobile,gdje su mi ukazali pomoc." "Ostaje nam da cekamo kako cu se osjecati sutra,ali licno mislim da ce biti veoma tesko da nastavim testiranje." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 28, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan cikica Chris Hudges iz Bridgestona kaze da im je veoma drago sto je Vale presao na njihove gume. Sada ce snadbjevati svih pet proizvodjaca u Moto GP,sto je kako kaze veliki izazov. Nego ono sto mi je interesantno je to da je Rossi ova dva dana testova vozio na gumama koje su bile koristene u 2007 sezoni,a to je kako kazu bilo zbog toga da im te gume posluze kao baza i da im Vale kaze u kom smijeru da krenu sa pneumaticima za sezonu 2008. "Rossi je veoma uspjesan vozac i u mnogome ce moci da doprinese razvoju nasih guma. Radujemo se unaprijed nasoj buducoj saradnji u kojoj cemo dati sve od sebe,kao i u slucaju svih ostalih vozaca koji koriste nase pneumatike." rekao je Hudges. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Novembar 30, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan After crashing out during yesterdays test session, Casey has suffered a ligament injury in his left shoulder. The 22 year old has headed back to Australia to under go treatment with the doctor that operated on his right shoulder a couple of years ago. Casey said that the injured shoulder was much worst then he first thought so they decided that the best thing to do was to come back to Australian right away. Casey who was planning on attending the Italian factory's official title celebration event in Bologna this weekend said " I'm sorry to disappoint all the Ducati fans who have given me their support during the season and who had hoped to see me in Bologna on Sunday, but I'm sure they would prefer to see me in perfect form again for the first tests on the Desmosedici next season. I'm sure it'll be a great event at Ducati, they deserve it. We achieved are aim together and i am so sorry that we can't celebrate it together. " Mixa zna li se neshto o ovome??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 30, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan cikica Chris Hudges iz Bridgestona kaze da im je veoma drago sto je Vale presao na njihove gume. Sada ce snadbjevati svih pet proizvodjaca u Moto GP,sto je kako kaze veliki izazov.... Da li to znači da će Rossi i Stoner voziti identične gume, ili će za svaki motor razvijati "različita" guma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 30, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Pa kao ista guma,ali ce se kao i do sada prilagodjavati "tom" odredjenom vozacu i "tom" odredjenom motoru. A onda ti ga to bas i ne dodje kao ista guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 30, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Na to sam i mislio tnx. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 30, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Treci dan testiranja,a onda polako na zimski san. Evo rezultata: 1. Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team (M) 1min 38.562 secs 2. Nicky Hayden USA Repsol Honda Team (M) 1min 38.848 secs 3. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team (M) 1min 39.464 secs 4. Andrea Dovizioso ITA JiR Team Scot (M) 1min 39.747 secs 5. Shinya Nakano JPN Honda Gresini (B) 1min 40.121 secs 6. Colin Edwards USA Yamaha Tech 3 (M) 1min 40.184 secs 7. Alex de Angelis RSM Honda Gresini (B) 1min 40.185 secs 8. James Toseland GBR Yamaha Tech 3 (M) 1min 40.213 secs 9. Randy de Puniet FRA Honda LCR (M) 1min 40.398 secs 10. John Hopkins USA Kawasaki Racing Team (B) 1min 40.984 secs 11. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team (B) 1min 41.538 secs 12. Marco Melandri ITA Ducati Marlboro Team (B) 1min 41.619 secs 13. Tady Okada JPN Honda Test Rider (M) 1min 41.715 secs 14. Nicola Canepa ITA Ducati Test Rider (B) 1min 41.793 secs 15. Anthony West AUS Kawasaki Racing Team (B) 1min 42.343 secs 16. Vittoriano Guareschi ITA Ducati Test Rider (B) 1min 42.850 secs 17. Shinichi Ito JPN Ducati/Bridgestone Test Rider (B) 1min 43.001 secs Novi sampion ipak nije vozio. Melandri nikako da se navikne na Ducati,da li ce se popraviti sljedece godine vidicemo,ali kako sada stvari stoje izgleda da ga ceka malerozna sudbina koju su proteklih godine dijelili drugi vozaci Ducatia Gibernau,pa Capirossi. Ali za to vrijeme,dok Stonera nema Repsol Honda na tronu,a iza nje dvojac doseljenika iz 250ccm. Napokon se Jorge namjestio na toj Yamahi,a Dovizioso drzi svoje cetvrto mjesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Novembar 30, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A onda ti ga to bas i ne dodje kao ista guma. Odlicno! Imacete izgovor za sledecu sezonu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Novembar 30, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Poslije povratka na stazu i ovogodisnjim zimskim testovima i pravljenje boljeg vremena nego sto je to imao godinu dana ranije vozac Fiat Yamahe Valentino Rossi nije izdrzao treci dan testiranja zbog bolova u svjeze polomljenoj ruci. Italijanski vozac je odlucio da se poslije 32 odvezena kruga na stazi Jerez povuce sa staze. Rossi nije uspio da popravi svoje vrijeme 1:40.134 koje je juce napravio i odlucio je da nema potrebe da se forsira,te je oko 15h po lokalnom vremenu pala odluka da se povuce sa staze. Razlog tome petostruki svjetski Moto GP sampion je naveo bol u ruci,koja jos nije oporavljena. "Danas je bilo prilicno bolno,posto nisam jos 100% oporavljen,nemam dovoljno snage u desnoj ruci na kocenjima i to je znalo da bude veoma bolno. Ruka je polomljena prije mjesec i nije jos dovoljno oporavljena. Nisam imao snage i mislio sam da bi bilo bolje da odustanem ranije." rekao je Rossi Fabricki vozac Yamahe je po prvi put ovoga vikenda vozio svoju M1 Yamahu na Bridgestone pneumaticima,posto je zamjenio dobavljaca na kraju sezone. Prve impresije su veoma dobre iako su u Jerezu vozaci na Michelinu pravili veoma dobre rezultate. "To je pozitivna promjena,daje mi extra motivaciju,to je kao da krecemo ispocetka. Sljedece godine smo na Bridgestone penumaticima,potencijal je veoma,veoma,veoma veliki i nadam se da cemo sljedece godine biti brzi na Yamahi." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Decembar 1, 2007 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Najbrzi vozac ovoga vikenda na finalnim ovogodisnjim testovima Dani Pedrosa je zavrsio ovu godinu veoma dobrim rezultatima. Spanac je postigao bolje vrijeme nego ranije ove godine na prosloj verziji Honda RC212V i sada iznosi 1:38.562. "od Valensije motor je malo unaprijedjen,ali ne nesto previse. Trudim se da mi ne promakne nijedan aspekt unaprijedjivanja. objasnjava Pedrosa "Trudim se da dam najbolje moguce informacije inzinjerima koji ce raditi na motoru preko zime. Sada idemo na dugu pauzu i nadam se da cemo za to vrijeme uspjeti razviti masinu u dobrom smijeru." Pedrosa kao i ostatak Moto GP ekipe nece imati priliku da testira do 22. januara sljedece godine,kada je na redu testiranje na stazi u Sepangu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...