aca-pn 6424 Napisano Decembar 5, 2007 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U al si ga ti zakomplikovao. Najbolje zbog polomljenog srafa da zamenis celu viljusku Nije to toliki problem za odviti. Ti odlomljeni srafovi mogu da se odviju, ali ti je moj savet da ne cackas sam jer mozes da sjebes navoj u viljusci jer je aluminijumski. Nikad nemoj da lupas kljuc cekicem jer je velika verovatnoca da se desi to sto ti se desilo.Ako neki sraf nece da se odvije, naprskas ga WD sprejom ili nekim iste namene, uzmes cekic i lupnes par puta u celo srafa (njegovu prednju stranu) pa onda tek pokusas jacom silom da ga odvijes. Nema potrebe da skidas viljusku, veliki je to posao. Bolje dovedi nekog masinbravara kuci da ti to odvije. Ako ipak resis sam da pokusas postpak je sledeci: kirnerom napravis tacku na sredini odlomljenog srafa da ti ne bi pobegla burgija kod busenja. Uzmes burgiju manju od precnika srafa i zabusis ga malo. Zatim ti treba ureznica sa kontra-navojem koja se urezuje u sraf u smeru odvijanja. Urezujes polako, ureznica je konusna i kad se ureze koliko moze pocne da odvija sraf. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 5, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ti treba ovaj set alata. Svaki automehanicar, bravar ce ti pozajmiti. Kad izvadis tocak, mozes okrenuti donji deo vile da bi mogao da pridjes busilicom. Obrusis ono sto je ostalo od srafa na ravno , busis rupu malog precnika, koristis ovaj alat, i to je to. POsle stavi umesto svakog srafa nov. http://www.louis.de/_20b1788fb9aa654749e562fa36cda8d7af/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=370&wgr=471&list_total=12&anzeige=0&artnr_gr=10003612 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Decembar 5, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan U al si ga ti zakomplikovao. Najbolje zbog polomljenog srafa da zamenis celu viljusku Nije to toliki problem za odviti. Ti odlomljeni srafovi mogu da se odviju, ali ti je moj savet da ne cackas sam jer mozes da sjebes navoj u viljusci jer je aluminijumski. Nikad nemoj da lupas kljuc cekicem jer je velika verovatnoca da se desi to sto ti se desilo.Ako neki sraf nece da se odvije, naprskas ga WD sprejom ili nekim iste namene, uzmes cekic i lupnes par puta u celo srafa (njegovu prednju stranu) pa onda tek pokusas jacom silom da ga odvijes. Nema potrebe da skidas viljusku, veliki je to posao. Bolje dovedi nekog masinbravara kuci da ti to odvije. Ako ipak resis sam da pokusas postpak je sledeci: kirnerom napravis tacku na sredini odlomljenog srafa da ti ne bi pobegla burgija kod busenja. Uzmes burgiju manju od precnika srafa i zabusis ga malo. Zatim ti treba ureznica sa kontra-navojem koja se urezuje u sraf u smeru odvijanja. Urezujes polako, ureznica je konusna i kad se ureze koliko moze pocne da odvija sraf. Bio si brzi ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Decembar 5, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Jao ljudi SJAJNI STE!!Ja stvarno nisam kriv,ali evo ovo mi je ukupno treci-cetvrti put da mi se desava,moze biti da imam malo jace ruke pa kad krenem da odvijem nagla primena takve sile osteti sraf,znam da ovako deluje kao da se hvalim snagom ali stvar je prosta,posto sam kao gradjevinski tehnicar i student arhitekture radio neka ispitivanja gvozdja znam o cemu pisem a mislim da me razumete i vi!! Sto je interesantno ja sam koristio WD-40 za skoro SVE srafove koje sam skidao,ali umori se covek od tolikog rasklapanja,savijanja,vucenja... i onda sam valjda pozurio malo pa preskocio taj korak i eto sad!Sto se tice ovog seta ovo je toliko jeftino da cu ga kupiti,taman da odvrnem i par srafova na drugim masinama koje sam odlomio (one sam zavio prejako,isto rukama i odeeeee),samo da vidim ko to donosi iz Louis-a,taman da narucim i onaj kljuc sa vise glava za svecice,al su ih zavukli na Transalp-u,ccccc!? U al si ga ti zakomplikovao. Najbolje zbog polomljenog srafa da zamenis celu viljusku Ha,ha,ne rekoh li ja oko onog sedista da sam toliki perfekcionista da mi se nekad i samom smuci,a vi ne verujete,a stvarno nije bilo daleko od toga da pozovem stricka da mi kupi od nekog skrsenog ili rasturenog Transalp-a ove delove,ali rekoh da se prvo malo smirim i razmislim dobro,i sacekam vase savete,i bolje sto sam cekao!! ;D P.S.Umalo da zaboravim,dosao na forum vise da se pohvalim da sam se setio kako bih ovo mogao izvaditi,razmisljao sam da uzmem neku maticu za sraf koja odgovara za ove srafove koji su se odlomili,onda bih je postavio preko ono malo tela srafa koje viri iz viljuske,zavario unutrasnji deo matice za taj deo koji strci i tako maltene napravio novu glavu,ali tu postoji solidan rizik da se potkaci varom i aluminijum pa da posle ne moze da se odvrne,probacu ovo sto ste mi preporucili! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...