Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Statisticki gledano 2012 god. bih iz mog ugla gledano ukratko bajkerskim zargonom mogao opisati kao "dva motora i 10.000km". Narodski, vozilo se, putovalo, za nekog malo za nekog mnogo a meni taman! Sezonu sam zvanicno otvorio marta (mada ja motor vozim tokom cele godine kad god za to postoji minimum uslova) i to opisao u svom putopisu prvencu: http://forum.bjbiker..._1#entry1270295 Moram priznati da mi se dopalo jako ovo pisanije ali sam odlucio da na kraju godine smestim sve voznje u jedan putopis iz dva razloga, da ne bih stalno davio i da bih sve jos jednom preziveo kad dodju hladni dani. Obzirom da se od uvek veoma zanimam za nauku (gastronomija) tom delu cu ipak posvetiti malo vise paznje pa bi pazljivi citalac mogao da dobije dosta saveta u smislu kako bez muke i odricanja dostici 100+ kilograma! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan DEO PRVI: Moj dobar drug i kolega bubnjar , Toša, mi je vise puta spominjao neki extra dobar riblji restoran negde prema Beloj crkvi. Cim su se stekli uslovi krenusmo u pohode na Belocrkvanska jezera i ribu! Sam put je za svaku preporuku, posebno deo og Kovina do Bele crkve, divne brze duge krivine na lepom asvaltu, dusu dalo za peglanje! nezaobilazna jutarnja kafica i tankanje pis pauza kod Deliblatske pescare i pogled na istu jezero u Beloj crkvi, najvece neizostavni pozeraj, Toša moja malenkost U povratku je bio planiran odlazak na rucak, ribljii restoran "Sneki" Beli breg - Kajtasovo. Evo i GPS-a za laksi pronalazak. Posle kanala DTD (iz pravca Bele crkve ka Kovinu) kad naidjete na ovaj znak skrenite desno i posle par km nailazite na ovaj prelepi ambijent sa desne strane na repertoaru toga dana je bila riblja corba, riblja pasteta, dimljeni smudj i saran na zaru... kvalitet 10 +, cena smesna! nastavice se... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan DEO DRUGI: NOV MOTOR!!! 4. maja sam postao ponosni vlasnik dugo zeljenog Suzukija DL-650 V Strom! obzirom da je sutradan bio moto skup u Sremskoj mitrovici a da sam ja bio nestrpljiv da isteram motor na put i osetim svu lepotu, neznost i ljubav koju mi neizmerno pruza i sad posle par hiljada km, sa radoscu sam prihvatio poziv i otisao na skup sa Jasminkom i Igorom XT Skup je bio solidno posecen i dobro organizovan, bilo je puno lepih primeraka dvotockasa i jos kojecega... pusti snovi... na mladima svet ostaje defile kroz grad protekao u divnoj atmosferi! kao i bajkerski pasulj sa sve maldim lukom nastavice se... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Novembar 20, 2012 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Lepo... ...nego nemoj mene u putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav "ratni" druze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan DEO TRECI: DUNAVSKA MAGISTRALA Pred sezonu imam zacrtano nekoliko destinacija koje moram obici. Uglavnom obidjem neka mesta koja mi na pamet nisu pala a ona koja su bila pod obavezno ostanu za sledecu sezonu... Dunavska magistrala je jedna od retkih tura koja je bila zacrtana za ovu sezonu i odvozana. Moja supruga voli da se vozi motorom samnom ali obzirom da imamo dva sina a baba i deda ni na vidiku, imamo problem sa organizacijoim tj. retki su trenuci kad mozemo oboje da odemo na put. Ovog puta se to desilo. Kao po nekom nepisanom pravilu, kakva god prognoza bila za taj dan i koje god godisnje doba, kad moja zena sedne samnom na motor i krenemo na put mora da duva najjaci vetar a neretko i padne kisa! Tako je bilo i ovaj put. Duvao je snazan vetar i vec posle prvih 50 km joj je presela voznja i gundjala je da se vratimo. Ja sam se naravno iskusno pravio da ne cujem ali zato su izostale slike u prvih sat vremena. Prva fotka je bila kad smo prvi put ugledali Dunav na ulasku u Golubac i vozili smo pored njega citav dan! negde na ulasku u klisuru prva pauza i nagovaranje da nastavimo put jer ce vetar uskoro prestati da duva odbija da pregovara i bojkotuje slikanje! nekim cudom sunce promalja svoje zrake i cini nam se da vetar jenjava, nastavljamo... Stizemo do Lepenskog vira, spustamo se i ugledamo nekoliko autobusa sa penzosima koji su se uputili isto gde i mi. Obzirom da smo vec bili tamo odustajemo posto nam nije do guzve. Ugledam neki uzan putic desno i posto volim da se zavucem svuda krenem njime da vidim gde vodi... posle oko kilometar voznje ovim uzanim puticem nailazimo tacno ispod mosta i dolazimo u kanjon reke Brnjice, divota! posle kratkog predaha uz hranjenje ociju ovom lepotom vracamo se na put, dalje necu puno komentarisati vec cu redjati slike predivnog pejzaza koji nas je pratio usput... cinilo nam se da su jedini ucesnici u saobracaju toga dana bili biciklisti sa ovim cudnim bajkovima, posto osim gomile njih skoro da niko nije prosao pored nas i u susret nama... nas konacan cilj tog dana je bilo Kladovo, medjutim na dvadesetak km ispred Kladova smo ugledali prilicno crne oblake koji su slutili na malo jaci pljusak pa smo se okrenuli ka nazad malo pre planiranog cilja... cim smo se okrenuli ka nazad poraslo je raspolozenje kod suvozacice pa su nastale i neke ovakve slike... na ulasku u Donji Milanovac se vec cula pesma iz stomaka pa smo svratili u nasumice izabran restoran ova pogaca je inace bila najsvetlija tacka celog rucka, vruca naravno ocena za klopu, mrsava 8. nastavljamo dalje ka Beogradu i dolazimo do Golubacke tvrdjave koju sada slikamo posto smo boljeg raspolozenja... posle tvrdjave nailazimio na malu benzinsku pumpu gde stajemo da se tankamo, presli smo tacno xyz km i utrosili zxy goriva sto dalje implicira da motor trosi y, xz goriva na sto kilometara ili u prevodu nisam bas opterecen tim podacima, negde je u okviru normalne potrosnje prilikom sipanja goriva ugledao sam meni poznatu gradjevinu napusteni kamenolom u kome sam pre 5 godina snimao spot sa svojim bendom, nisam imao pojma da je to tu ako nekog zanima radi se o sledecem spotu... nastavljamo dalje usput nailazimo na cudno vozilo za prevoz stoke... na izlasku iz Gradista ugledam putokaz za Srebrno jezero, iskoristim trenutak nepaznje svoje suvozacice i skrenem ka jezeru da malo bacim pogled... nastavice se... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mouse0 551 Napisano Novembar 20, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Motocikl: Suzuki GSX600F '01 Prijavi odgovor kao problematičan op op, pored svih ovih lepih motora, vidim da ti se nekako defile kroz grad posebno svideo, nadam se da si drzao odstojanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angelos 81 Napisano Novembar 20, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd - ČAČAČA Motocikl: Honda CB650R Prijavi odgovor kao problematičan Chekamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Novembar 20, 2012 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R1150GS, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Odlične vožnje,samo nastavi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan op op, pored svih ovih lepih motora, vidim da ti se nekako defile kroz grad posebno svideo, nadam se da si drzao odstojanje Sve po zakonu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Novembar 20, 2012 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Makina ti je extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 21, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan dobro svirate, a i putopiscic je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja. Jel ima nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je tek zagrevanje prave ture tek slede, samo da se nadje vremena za borbu sa fotkama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan dobro svirate, a i putopiscic je ok. Hvala! Pretvorice se u putopis cim nadjem vremena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Novembar 21, 2012 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan lepo stromče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Novembar 21, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan lepo,lepo....slike pogotovo.kazi mi koliko ima ukupno kilometara beograd,golubac+ srebrno jezero? planiram sledece godine da prodjem tuda istom trasom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Ova moja tura je bila oko 500 km ukupno a Bg - Golubac i nazad je negde oko 260 km. Srebrno jezero je skoro usput, na ulazu u V. Gradiste se skrece levo i posle nekoiko km (stvarno nisam picajzla po tom pitanju) je jezero. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Novembar 21, 2012 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan extra vožnja... . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 21, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Bice nastavak ovih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Novembar 25, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan DEO CETVRTI: Tara, Zlatibor 18.juna u 9 ujutru skup na OMV Ada ciganlija, tri motora, tri muzicara Tosa, Uros i ja i plan za dvodnevni obilazak Tare i Zlatibora. Obrenovackim putem preko Uba do Valjeva gde smo svratili kod Urosevih roditelja na kafu i dorucak. Topao, roditeljski docek, inace Urosev otac kolega bajker na EN 500. posle kafe i dorucka nastavljamo dalje do Bajine baste pa na Taru smestili konjice u hladovinu koje tih dana skoro pa nije ni bilo pa na rucak posle rucka obilazak Kremne sledi odlazak na Mokru goru i Kustin Drvengrad posto nije bilo interesovanja od strane saputnika za odlazak na Zaovinsko jezero sledeca destinacija je Zlatibor i smestaj konjica na odmor pred setnju po Zlatiboru vecera u restoranu Leskovac uz vanserijske specijalitete sa rostilja i simbolicne cene, PREPORUCUJEM! sutradan je usledio povratak u Bg posle jutarnje kafe, isli smo Ibarskom i svratili u restoran-piceriju Etna koja se nalazi par km posle Rudnika, pica za preporuku... nastavak sledi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Novembar 25, 2012 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Kada ste bili u Kremnima , po fotografijama vidim da niste bili u pravoj kući Tarabića. Ona se nalazi skroz dole, potrebno je spustiti se skroz u selo, pa levo, desno....ali ok, ako niste biće i sledećeg puta. Dok sam čitao putopis, putovanje sa tvojom ženom uz Dunav, par puta sam se dobro nasmejao tome da imam istu situaciju sa, troje malih dečaka i nemamo nikog da ih pričuva, smejao sam se i ponašanju tvoje drage koja je verovatno bila samo fizički sa tobom a u mislima sa decom, ali tako je to. Eto toliko, samo nastavi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Novembar 25, 2012 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa,fino dragi kolega.Redak je beli,a i crveni nije dalje. Da, porodicni raspored identican. Svakako,lepo ali uvek fali malo vise vremena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Novembar 25, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan i nastavak je dobar, idemo dalje ili nema više? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...