Jump to content

Moto Zajednica

Etno Selo Balasevic-via Sokobanja/Ozren- Nis(starim putem)

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: CanAm Spyder F3S

Proslog leta sam se sa KLE-om vozio ovim putem do besvesti. Posaljem zenu 0ljut2.gif i decu u banju kolima, ja dodjem motorom1moto3.gif, i onda napred nazad od Etno sela do Nisa (starim vojnim putem preko Ozrena). Mnoooogo je dobro. 0takoje.gif

detaljniji opis u prilogu

http://www.nemagresk...-sokobanja-nis/

p.s. priroda oko Sokobanje je toliko lepa da je to nestvarno, ko nikada nije bio treba da ode. Od srca preporucujem.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Priroda jes' prelepa, al' put nije ni za kurac.

Kada bi napravili novi asvalt, definitivno top 10 u Srbiji

Veoma često "krstarim" ovim putevima i smatram da upravo ovakvi kakvi su omogućavaju uživanje u vožnji. Svakako da nisu baš pogodni za "trkalice", ali su za ostale motore upotrebljivi, a za enduro su izvanredni. A "Osavremenjivanjem" bi se potpuno izgubio doživljaj vožnje kroz prirodu. Ovo se pre svega odnosi na deo od sela Jezera do Velepolja (uglavnom dobar makadam).

Oni kojima je stalo do jurnjave imaju dosta puteva gde to može da se radi.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6572 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nemoj Ziko molim te da se ljutis...nisam ja od onih koji bi sve u "beton" i nije moj komentar vezan za to da se pravi nova pista za ulicne trkace. Bice nadam se prilike da se upoznamo i vozimo zajedno, jer svoj zivot planiram da preselim u te krajeve. Planina Rtanj i okolina su zaista prelepi i ima svoj neki smek to sto je mnogo toga prepusteno prirodi, ali priznaj da bi bilo lepse da se do Sokobanje (od Aleksinca...recimo) dodje bez truckanja i skakanja. Prvo sto je sigurnije a i donelo bi svim tim ljudima vise mogucnosti da zarade nesto, prvenstveno od turizma. Od kako je u selo u koje planiramo da dodjemo (Vrmdza) stigao asvalt, selo zivnulo, a neki su Boga mi videli i koji dinar. Nista specijalno, ali...valja na svu ovu muku. Naravno da ce sada sa vise guzve da bude i vise problema, tipa djubre recimo, ali ce sigurno da doprinese da se u taj kraj privuku i malo veci konformisti.

Veruj mi da cu svoj boravak tamo da upotrebim da prirodi najmanje naudim a sebi napravim ugodjaj.

Evo deda Mijina prica, covek prva liga, bio u svetu i vratio se. Od onoga sto je napravio nakon povratka, videlo koristi i selo i on sam.

Baci oko na ovaj filmic "Vodenicar"...a ne ovi monstrumi.

http://www.prva.rs/sr/video/info/explosive/mediaSet/5294/EXploziv+15.11

Ma kava ljutnja? Samo hoću da kažem da ovi putevi nisu loši (što se tiče vožnje motorom radi uživanja), a svakako da bi stanovnicima koji tamo žive bolji put mnogo značio.

Živeo sam u Boru 1980-1997 god. (a inače sam Nišlija) i sa suprugom sam svakog vikenda motorom putovao Bor-Niš i nazad. Kada je loše vreme preko Knjaževca (Tresibaba) a kada je lepo vreme baš ovim putevima (preko Rtnja i Ozrena). Sada živim u okolini Aleksinca i bavim se po malo pčelarstvom, pa leti selim pčele na Rtanj (u blizini naselja Rtanj), tako da leti bar dva puta nedeljno prolazim putem Aleksinac-Rtanj, a često "trknem i do prijatelja i komšija u Bor (najčešće predivnim putem preko Podgorca i Zlota do Brestovačke Banje). A kada putujem iz Niša prema Soko Banji obavezno (kada je lepo vreme) idem makadamom preko Vele Polja i sela Jezera. Takođe sam više puta motorom otišao do Rtnja preko Mužinca, Šarbanovca, Vrmdže (polskim putićima). Predeli su zaista predivni.

A što se tiče ovog monstruma (Đoke ludog), i ovog ubistva, živeo sam u to vreme u Boru (par stotina metara od mesta gde se ubistvo dogodilo, a poznavao sam i ubicu i ubijene. U Boru je i pre i posle ovoga bilo dosta višestrukih ubistava.

Promenio član alexanto
citiran prvi post iznad

A da ti Žile nama obeležiš na mapi te putiće? Da bude neka konkretna korist od teme ;)

Važi, pokušaću da uradim to (ako umem), a staviću i neku fotografiju (od pre par mesecI).

• Svrati ponekad, 305 postova
  • Motocikl: KLE 500

Pre dve nedelje smo se provozali relacijom Zaječar- Knježevac-Sokobanja-Boljevac-Zaječar.

Put je od Knjaževca ka Sokobanji na pojedinim mestima oštećen ali ne u nekoj značajnoj meri koja bi znatno otežala vožnju bilo kog tipa motocikla. U mestu Čitluk je malo lošiji asfalt sa dosta rizle(rizlu neću posebno naglašavati-skoro pa je svuda prisutna) ali ta deonica je možda duga par stotina metara. Ceo predeo duž ove rute prate prelepi predeli i što je možda isto tako bitno kao i u ostatku Istočne Srbije- gotovo da nema saobraćaja :moto3: !!!

Od Sokobanje ka motelu Balašević su kolege već opisale put a ja bih hteo da se nadovežem ako se odlučite da se umesto do motela spustite do Boljevca.

Očekuje Vas takođe dobar put sa lepim krivinama samo budite na oprezu jer šumski radnici izvlače debla na drum što može biti potencionalna opasnost, što zbog vučenih elemenata što zbog lišća i blata koji ostaju na asfaltu.

Takođe kada se izađe iz šume dolazite na deo koji je nasut nekom nazovi mešavinom rizle i grebanog asfalta pa to može malo da utiče na stabilnost motocikla. Ovakvih deonica ima nekoliko i duge su po 200-300metara.

Uživajte u vožnji ali je najavite da možemo da Vam se priključimo! :zdravo:

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: CanAm Spyder F3S

Takođe sam više puta motorom otišao do Rtnja preko Mužinca, Šarbanovca, Vrmdže (polskim putićima). Predeli su zaista predivni.

I ja sam se vozio od Sokobanje do Rtnja preko Sarbanovca (poljskim putem). F E N O M E N A L N O !!!!0takoje.gif

imam i sliku, zakacicu je!

• Drug član, 1224 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Svake godine prokrstarim u par navrata u trouglu Nis,Pirot Negotin i to sa uzivanjem diveci se lepotama Ozrena,Rtnja,Svrljiskih planina,Midzora,Zavojskog i Bovanskog jezera,a posebno me odusevi put Knjazevac preko Tresibabe Nis.Moja preporuka za voznju po istocnoj Srbiji a posebno za ove nase Vojvodjane . Idemo i sledece godine, a mozda i sretnem Ziku blizu Aleksinca.:care:

• Podržavam 1

1zdravo.gif

Svake godine prokrstarim u par navrata u trouglu Nis,Pirot Negotin i to sa uzivanjem diveci se lepotama Ozrena,Rtnja,Svrljiskih planina,Midzora,Zavojskog i Bovanskog jezera,a posebno me odusevi put Knjazevac preko Tresibabe Nis.Moja preporuka za voznju po istocnoj Srbiji a posebno za ove nase Vojvodjane . Idemo i sledece godine, a mozda i sretnem Ziku blizu Aleksinca.:care:

Pa ukoliko se javiš kada kreneš na ovu stranu, sigurno ćeš da me sretneš! Nisam od onih koji beže od druženja.0takoje.gif1moto3.gif2cirka1.gif2jee2.gifpopovanje.gifblabla.gif2BJB6.gifBJB-Transalp.gifBMW2.gif

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE

Opustao zivce letos na pomenutom putu i uspeo u tome.Krusevac-Nis(preko Djunisa)-Knjazevac-Sokobanja-Krusevac.Priroda predivna,netaknuta do te mere da u jednom delu nema ni signala za mobilni... Preporucujem svima.I opet dogodine :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja