Dzony93 368 Napisano Novembar 4, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Pre par nedelja je drug kupio beverly 250 2004-5 god. Sve je ok. Proverio ulje, rashladnu tecnost sve ok. ODjednom mu se javio problem , iz filtera za vazduh curi ulje, ne mnogo ali curi sa strane , kada je proverio nivo bio je ispod minimuma, ali to njie problem i rashladna tecnost je otisla mnogo ispod minimuma celu flasu je sipao ? sta moze da bude problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Novembar 4, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sa karburatorom može biti da je puklo crevo za rashl. tečnost kod karburatora pa da se odatle sliva u filter...To mi ovako prvo pada napamet ... Mada opet cela flaša da se slije...malo previše..Pogledajte prvo tu, skinete plastiku ispod sedišta to je 5 min posla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 4, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mu reko pre par dana da ostavi da vidi da li curi nesto ispod motora, nije primetio nista sve je suvo bilo ispod. Danas sam mu otvorio filter , bilo je malo ostatka od ulja pomesanog sa prasinom ali je ok ... Naso sam mu celofan od cigara verovatno unutra! odakle to nema pojma... Meni je sumnjivo da se ne mesa tu ulje i rashladna ako je to uopste moguce? Motor sve ide ok , extra i vuce bas kao i ostali od 250cc sa piaggiovim agregatom. Mislim da mu je motor jednom pao na stranu i od tada da se to desava bas me cudi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Novembar 4, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Oće to sa curenjem od pada da traje par dana, natopi se filter gorivom i curi lagano..Ali to ti ne rešava problem sa gubitkom antifriza, to drugar mora da proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11577 Napisano Novembar 4, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je na Beverliju 125 kubika tako misteriozno nestajao antifriz, nigde nije curio, nigde nije bilo busno..na kraju se ispostavilo da je dihtung glave propao i to je moralo da se menja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 5, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam procitoa negde da ako je ulje braonkaste boje onda je nsto ozbiljnije riknulo i mesa se ulje sa antifrizom ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4927 Napisano Novembar 5, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6021 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ulje i treba da bude braonkaste boje. Ako penuša, onda se meša sa antifrizom. Mene ovo zanima: "proverio ulje, rashladnu tečnost, sve je ok." Da li je on zamenio ulje kada ga je kupio? Motor može lako da potroši ulje ako je lošeg viskoziteta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1645 Napisano Novembar 5, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne znam princip rada tog skutera pa necu da pametujem ali da je klasican agregat ili auto ja bi posumnjao na dihtum glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 5, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Sve je bilo na nivou izmedju min i max i ulje je bilo sipano malo pre nego sto ga je uzeo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 5, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan naso sam mu mesto gde curi.........! Kod filtera za ulje na srafce.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Novembar 6, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče curkanja ulja iz filtera vazduha - meni se to desilo sa mojim X9 250 posle jedne brutalne vožnje autoputem na (za njega preteranih) 130+kmh. Kada agregat ode u visoke obrtaje na duži vremenski rok (npr. preko 20-tak minuta) desi se da izbaci ulje preko iberlaufa pravo u filter vazduha. Iberlauf ide u kutiju filter da bi ga stalno držao pomalo zauljenim. Pitaj drugara da li je gazio mašinu. Ako jeste, to je zbog toga. Reci mu da ne brine, to je normalna stvar, ali da bude lakši sa gasom - taj skuter (i većina skutera generalno) nisu predviđeni za takvo cepanje, i dugoročno trpe i agregat i prenos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 6, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Sad mu ne curka ulje... A to mene jednom uplasilo na mojoj x9tki ali je proslo , tad sam ga bas gazio na auto putu.. Moguce da je do toga, ali sam naso gde mu curi rashladna, gde je filter za ulje, pored njega na malom srafu curi !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Novembar 10, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan "Iberlauf ide u kutiju filter da bi ga stalno držao pomalo zauljenim." Uljne pare ne smeju napolje zbog ekologije nego idu u reciklazu, u filter, iza filtera, u usisnu granu ili vec po konstrukciji pa na sagorevanje, valjda tako manje stete prave, da filter drze pomalo zauljenim, mislim stvarno bez ljutnje bzvze, kad se naulji, on se menja... Los motor, lose ulje, visoka turaza, jednako potrosnja ulja, duvanje na iber... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 11, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan sad to nije prob, ja sam mu reko napravi 100ak kma ali lagano da vidis dali baca i ono insta, ali rashladna tecnost curi na srafu pored filtera za ulje bukvalno kao na cesmu... nzm odakle to moram da slikam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 11, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan NAso sam problem! Na onom delu sto izgleda kao puz odozdo fali jedan sraf! i odatle curi..... A to jedino da mu je neko skinuo....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...