Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 25, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Било је доста приче на форуму о уљима, знам, али ја нисам могао да нађем да је неко поставио API спецификације (можда нисам добро гледао). Мислим да није лоше да се мотораши упознају са натписом на паковању и шта оно значи. Инспирација за ово ми је дошла данас кад сам био у Луису да тражим уље за онај мој крш који покушавам да оспособим. У сервисном упутству пише да ми треба следеће уље: SAE 10W/40 које задовољава API SE или SF без навођења марке и типа (минерално, полусинтетичко или синтетичко) уља. Гледао сам тамо сва уља која су била у продавници али оваквог нема! Под предпоставком да ми треба минерално уље пођох да питам продавца где се налази и да ли га уопште има. Добих одговор да SAE 10W/40 има само полусинтетичко и то: са следећим спецификацијама: Нисам данас купио али сам мало потражио на интернету да видим о чеми је заправо реч. И ево резултата: picture hosting Obsolete = застарео Current = тренутни, важећи Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 75 Napisano Octobar 26, 2012 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan korisna stvar... grand prix nije uopste lose ulje! slobodno sipaj i vozi 5000km ili godinu dana - znam licno da su ljudi (normalni) vozili mladje motore od tvog na to ulje bez problema. mislim da su mi rekli da je i cena pristupacna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 446 Napisano Octobar 26, 2012 MK "Triumph" Zaječar, 332 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CB 1300F Prijavi odgovor kao problematičan A 15W50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hayabusman 28 Napisano Octobar 26, 2012 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Било је доста приче на форуму о уљима, знам, али ја нисам могао да нађем да је неко поставио API спецификације (можда нисам добро гледао). Мислим да није лоше да се мотораши упознају са натписом на паковању и шта оно значи. Инспирација за ово ми је дошла данас кад сам био у Луису да тражим уље за онај мој крш који покушавам да оспособим. У сервисном упутству пише да ми треба следеће уље: SAE 10W/40 које задовољава API SE или SF без навођења марке и типа (минерално, полусинтетичко или синтетичко) уља. Гледао сам тамо сва уља која су била у продавници али оваквог нема! Под предпоставком да ми треба минерално уље пођох да питам продавца где се налази и да ли га уопште има. Добих одговор да SAE 10W/40 има само полусинтетичко и то: са следећим спецификацијама: Нисам данас купио али сам мало потражио на интернету да видим о чеми је заправо реч. И ево резултата: picture hosting Obsolete = застарео Current = тренутни, важећи Za koji motor tražiš ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Octobar 26, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes bilo koje kvalitetnije 10w-40 i nemas brige. Ulje novije specifikacije ne smeta srarijem motoru, jednostavno proizvodjaci preporucuju ulja koja su u tom momentu najbolja i dostupna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 26, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Za koji motor tražiš ulje? Suzuki GS 500 E из '81. године. Мислим да овај Castrol са слике одговара. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...