Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav iz Kanade

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: R1200RT, Versys 650, XSR 900

Pozdrav svim clanovima. Ja se vozim uglavnom po divljem zapadu ali nadam se da cu uskoro poslati jednog dvotockasa na (kako bi ga nazvao?!) istok :).

Zanima me koliko kosta zelena karta za otprilike 30 dana, ili mozda ima neka druga opcija? Namjeravam se voziti SLO.HR, BiH, SRB, CG, Makedonijom i Albanijom. vec kako bude islo sa godisnjim odmorom. Hvala i super voznju bez neugodnih zaustavljanja vam zelim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r

Imas da kupis u Dunav osiguranju za 60e Ali vazi samo za Srbiju a Zeleni karton ako ides u Bosnu i Makedoniju kupujes na ulazu u zemlju. Pozdravi mi Waterloo

• U prolazu, 30 postova

Hvala na dobrodoslici, pozdravicu Waterloo mozda jos ovog vikenda. Saznao sam jos neke detalje oko zelenog kartona, izgleda da je najjednostavnije da to kupim u luci ili na aerodromu gdje mi dodje motor, bice luka posto je aerodrom 3 puta skuplji. Po tipicnoj bajkerskoj fori ne kosta me nista da posaljem motor tamo haha, posto mi godisnje osiguranje ovde kosta skoro koliko i slanje motora u kontejneru a koje mi onda ne treba dodje mi na isto, i onda imam motor tih 20-tak dana koliko obicno provedem godisnje tamo. Vidim da se ti dobro vozas po svijetu, svaka cast, meni za moju drzavu treba nekoliko dobrih dana sa kraja na kraj (oko 100-tinjak sati voznje,) samo sam stigao do najistocnije tacke do sada sjevernu sigurno necu vidjeti a mozda ni zapadnu ali nikad ne znas. Pozdrav

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r

Budi oprezan skime saljes Motor posto mi je jedan motor dosao iscukan a dva motora stigla posle cetiri meseca zakasnjenja. Ja bi ti predlozio da kupis ovde motor posto je ovde skroz smesna cena.

Ja sam Kanadjanin i obisao sam Zemljinu kuglu sam na motoru. Naj tezi put mi je od Winnipega do Calgariya, Kecom kad ides ravno i dosadno, jedino sto mi se svidelo Cabot Trail u Novoj Skosiji

• U prolazu, 30 postova

Hvala na obavestenju, ovi sa kojima sam pricao nemaju losa iskiustva sa slanjem, obicno u Rijeku ili Ploce. Motor na paletu dobro svezan i onda se napravi kutija sa sperplocom oko toga. To cu da se zabavljam preko zime ovde.A kako da kupim motor tamo kad sam stranac i kad dodjem vecinu vremena provodim u Bosni i nesto Hrvatskoj a posjecujem i Sloveniju i Srbiju. Zato sam sad i mislio napraviti jedno kruzno putovanje preko Crne Gore, Albanije , Makedonije pa Srbijom na sjeverozapad. Momentalno nemam nijedan vazeci pasos od tamo a i brate sto dalje on neke kancelarije i sluzbenika,. Sto se tice Cabot Trail to sam napravio ove godine kad sam isao do najistocnije tacke Kanade, ali sve sa sporednim putevima izbjegavao sam autoput maksimalno. 6500 km za 9 dana i oko 22 sata trajekta.Quebec i Newfoundland su super. Kec je ubitacan i nista ne vidis. Imam neke dobre rute kako preci Kanadu a da vidis nesto. Savjet u tim knjigama je "nikako na keca". Sreo sam nekog tipa koji je napravio turu Aljaska do juga Argentine za 180 dana i London-Peking za 70. Pricali smo na trajektu posto smo imali vremena sa Newfoundlanda to traje 14-15 sati. A i Cabot smo vozili zajedno. Svoju pricu sa putovanja podijelim sa nekim od drugara uz pice i toliko. Znas kako kazu ljepota je u oku promatraca. Ta ideja oko kupovine motor ti je dobra ali kad pomislim sta i kako treba da se uradi da bi se srediili papiri bolje je da kupim nekom od svojih motor tamo na njihovo ime pa da vozim ako sta ostane kad ja dolazim ili da posaljem svoj sa kanadskim tablicamoa i mirno spavam. Kad bi znao da to moze brzo ok, ali da provedem godisnji od kancelarije do kancelarije moleci i podmazujuci? Ako znas nekako da se to jednostavnije uradi pomagaj! Hvala ti na savjetima sve je od pomoci. Imam neka pitanja koja cu ti poslati privatno. Hvala i svako dobro.

• U prolazu, 30 postova

Hvala drugari, bice mi drago da se druzimo ovako virtuelno a mozda neke i sretnem. Nikad nisam rekao sta sam vozio i kako ali nije to toliko ni bitno, jos prije srednje skole sam rastavio masinu APN-4 da mu ubacim petu brzinu :), ali ako ima neki staz i neke benificije se racunaju onda molim da mi se uracuna od kad sam imao 2-3 godine moj Deda mi je napravio stap koji je imao tocak na kraju i kad ga guras neki eksercici su pravili buku onako trk,trk trk valjda je to bilo presudno. Ja mogu da nabavim dva svjedoka za to sa potpisanim izjavama. Kasnije pocetkom osnovne skole sam platio "hiljadarku" (10 dinara sa Alijom Sirotanovicem napred ko se sjeca) jednom starijem od mene da malo provozim onog "PUCH"-a nesto sa pedalima prvo zarolas onda stisnes neku rucicu crnu i tako upalis. Ovo je bilo cisto placanje za uslugu a ne neko podmicivanje i korupcija. Dal' sam iljadarku maznuo ili ne od svog starog ne sjecam se vise. Sve je legalno i davno zaboravljeno. Ako nekoga zanima koji detalj vise onda to mozemo da rijesimo uz picence na moj racun, bezalkoholno naravno ukoliko vozite ili od one druge vrste ako ste vozeni. Za voznju i druzenje sam uvijek. Pozdrav

• U prolazu, 30 postova

Pozdrav i Banja Luci, to mi je jedna od baza kad sam tamo. Vidimo se na proljece. Sa motorom ako sve bude proslo kako treba a zasada nema nekih razloga da nebi. Zapelo mi za oko puno dobrih krivina ;)

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

pozdrav majstore i za pogledati preporucujem

pogledaj ovdje:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/61528-usa-i-kanada/zakljucana?

ima i tema Vladivostok ( u jednom smjeru ) ) koju nemogu naci a zakljucana od autora?

ima i ovako nešto što je preveliki zalogaj cak i za poneke, također zakljucana od autora?

pogledaj ovdje:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/74904-obici-sve-moto-klubove-na-balkanu/page__p__1199013__hl__vladivostok__fromsearch__1#entry1199013

• Podržavam 2

• U prolazu, 30 postova

Hvala puno, evo zima dolazi pa onda u toplom moze da se razgleda kud sve ljudi idu. Jednom smo krajem drugog mjeseca petorica drugara i ja spakovali masine u prikolicu i sa -18 dva dana poslije dosli do Floride na +26 C, vozikali se po Dajtoni i Majamiju desetak dana kad je onaj skup motorista na Floridi, spakovali motore za nazad i kad smo dosli kuci slijedeci dan palo oko 30 cm snijega. To je ljudi muka jedan dan rucica gasa i toplo a dva dana poslije rucka od lopate i snijeg do koljena.

• Drug član, 1260 postova

Ta ideja oko kupovine motor ti je dobra ali kad pomislim sta i kako treba da se uradi da bi se srediili papiri bolje je da kupim nekom od svojih motor tamo na njihovo ime pa da vozim ako sta ostane kad ja dolazim ili da posaljem svoj sa kanadskim tablicamoa i mirno spavam. Kad bi znao da to moze brzo ok, ali da provedem godisnji od kancelarije do kancelarije moleci i podmazujuci? Ako znas nekako da se to jednostavnije uradi pomagaj! Hvala ti na savjetima sve je od pomoci. Imam neka pitanja koja cu ti poslati privatno. Hvala i svako dobro.

Najjednostavnije (ako imas para): dodjes ovdje (ex YU - gdje god da dolazis, mislim da nema neke razlike), nadjes registrovani motor koji ti se svidja, kupis ga i, buduci da, kako sam shvatio, nemas lokalna drzavljanstva i licne karte, od prodavca uzmes ovjereno ovlascenje za upravljanje motorom po zemlji i inostranstvu sa podacima iz pasosa koji imas, (a na nekog svog uzmes ovlascenje za prodaju motora) i lijepo se odmah vozis kuda hoces i kako hoces.

Kada zavrsis voznju onaj tvoj koji ima ovlascenje ga prebaci na sebe (to traje malo duze, ali te bas briga - on to moze da radi kad si ti vec u Kanadi i ti ne gubis vrijeme) i iduci put kad dodjes uzmes ovlascenje od njega, sada vec vlasnika, za upravljanje motorom na svoje ime i opet se vozis bez razmisljanja.

Za tebe kompletna papirologija se zavrsava za par sati

P.S.

Ne zaboravi zeleni karton

• U prolazu, 30 postova

Hvala na dobrodoslicama a ovo za kanadjanke ako moze sa adresom pa da krenem da pozdravljam preko vikenda, pada kisa hladno je nije za voznju. Jos i ostatak neke oujcine doazi pa ce biti jos gore. Tamo kod vas vidim ima materijala i za "grtalicu". Ako ima onih koji nisu upoznati sa tom pricom toplo preporucujem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja