Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha r6 2000 ili kawa zx6r 2001

Recommended Posts

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125

Molio bih sve ljude koji mogu da mi pomognu pri odluci o kupovini motora da to i ucine jer bi mi jako znacilo...nisam preterano iskusan...

E pa ovako,planiram oko nove godine ili neki mesec kasnije da kupim motor...

U uzi izbor ulazi Yamaha r6 2000-to,kawasaki zx6r 2001-vo i honda f4 2000-to ...

Da napomenem da sam pocetnik,vozim aktivno skuter 125 ccm a vece kubikaze sam vozao ali nisam posedovao nikad neki od njih.....znaci to su manje kilometraze sa npr. yamahaom yzf 750,honda cbr 600 rr 20009-to,vozio sam srada itd....

Iskreno,meni se sto se tice izgleda najvise dopada r6,ali znam da je malo zajban motor za pocetak.....honda mi se vizuelno najmanje dopada,ali mislim da ima odlicne agregate...kawa mi je tu negde izmedju mada sam cuo dosta o tome da su joj slabi agregati,lose kocnice,itd...ima dosta mana..

Mislim da cu imati negde oko 2500 eura za motor...

Pa da cujem Vasa misljenja i predloge...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• bodi biber, 729 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996

Dobar F4 ide nesto preko te cene od 2500e.Tacnije tu su oko 2500 ali u bas extra stanju idu do 2800/3000e,r6ica ima kao blata samim tim su i cene sarene.

Kawu jedinu i prvu koju priznajem kod brzinka od 600kuba je model 636.

Moj glas ide Hondi,pogotovo zato sto si pocetnik i zato sto je ugao sedenja nesto bolji nego kod ostalih primera.Kao i da je sediste udobnije.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 366 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Al ste objasnili čoveku , svaka vam čast , nemam reči oduševljen sam .

Honda , uglavnom najočuvaniji, samim tim i najskuplji , lepo se voze i svakako najpredvidljiviji kao početniku sve preporuke .

Yamaha , po meni isto najlepša kratka , mala , niska (za mene perfektna jer sam 171cm), prgava , malo nemirnija pri brzim izlascima iz krivina.

Kawa, velika , robusna , više voli duže krivine , na kraćima je malko borba ako ideš sporije, izuzetno lako se vozi. Malo je rastojanje od nogostupa do sedišta i može ti biti neudobnija prilikom dužih vožnji ako si visok.

Ja sam imao istu dilemu kao i ti pre godinu dana i ovo ti je moje iskustvo sa pomenutim modelima , ja sam se odlučio za Kawu ne zato što je najbolja ili najlepša nego zato što je u tom momentu i za te pare(2600€) bila najočuvanija . I ako sam moram priznati bio skeptičan jer sam je kupio po preporuci nisam je ni probao nisam se ni jednog momenta pokajao. Što se tiče kočnica kod Kawe i moje su bile očajne dok nisam zamenio ulje i kupio malo kvalitetnije pločice sada su Extra. Malo si daleko pa je glupo da te zovem da probaš Kawu jedno pre podne ali ako te put nanese u NS smatraj se pozvanim.

Pozdrav :zdravo:

Ljudi otprilike sam i ja tako mislio....Inace visok sam 188 cm i imam oko 85 kg........

Predpostavljao sam da je honda najbolja za pocetak i da je dosta sigurnog agregata....ali yamaha me mnogo privlaci zbog izgleda,znam da je teza za voznju i prihvatio bih je sa postovanjem i vozio postepeno i ucio....

KOMA NS....hvala mnogo na pozivu ako budem dolazio javljam ti se.....Ti ako te put nanese u Smederevo javi se preko foruma pa se cujemo i vidimo da probas moj piaggio:) salim se da odemo na pice i ispricamo se...

E da,jel mozete da mi napisete ako vas ne mrzi neku komparaciju modela sto se tice performansi,potrosnje,troskova odrzavanja,i onoga sto bi mojim proporcijama najvise odgovaralo....

Jos da dodam da sam apsolvent na saobracajnom fakultetu u Beogradu,da sam dosta upucen u problematiku motocikla na javnim putevima u Srbiji,i da sam mnogo saobracajnih nezgoda analizirao...Jos,nisam neki napaljeni klinac tako da motor uzimam prvenstveno iz ljubavi.....potreban mi je za krace lokalne voznje i poneku duzu relaciju...mozda jednom mesecno....

E da i jel zaista fuel injection mnogo bolji od karburatora?

U cemu je razlika?

I jel moze na hondi f4 da se podeli sediste i stavi sat od Honde f4i 2002-go

Realno ta f4i mi se mnogo vise dopada ali nema je ispod 3000 eura....

• Svrati ponekad, 366 postova
  • Motocikl: Nema :,-(

Mislim da će ti Yamaha biti mala sa obzirom na tvoju visinu, meni je idealna ali kažem ti ja sam kratak (171cm) , najbolje bi ti bilo da probaš mada jedino R6 (2002g.) , a da je u tom cenovnom rangu se pravi sa ubrizgavanjem ,

Pa da...najbolje bi bilo da imam sva tri motora i da ih vozam po mesec dana i da vidim koji mi najvise odgovara :) al jbg

Ma honda je skroz ok...jedino ima nekih detalja koje bih zamenio ako bi moglo....taj rep i podelio sediste....i cajgere bih stavio druge,tj. od f4i......

Ostalo ok....

Jel savet bolje uzeti za taj kes motor 2000-to u dobrom stanju ili neki noviji model,npr honda f4i 2002 a u losijem stanju pa je posle doterati....?

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Al ste objasnili čoveku , svaka vam čast , nemam reči oduševljen sam .

Honda , uglavnom najočuvaniji, samim tim i najskuplji , lepo se voze i svakako najpredvidljiviji kao početniku sve preporuke .

Yamaha , po meni isto najlepša kratka , mala , niska (za mene perfektna jer sam 171cm), prgava , malo nemirnija pri brzim izlascima iz krivina.

Kawa, velika , robusna , više voli duže krivine , na kraćima je malko borba ako ideš sporije, izuzetno lako se vozi. Malo je rastojanje od nogostupa do sedišta i može ti biti neudobnija prilikom dužih vožnji ako si visok.

Ja sam imao istu dilemu kao i ti pre godinu dana i ovo ti je moje iskustvo sa pomenutim modelima , ja sam se odlučio za Kawu ne zato što je najbolja ili najlepša nego zato što je u tom momentu i za te pare(2600€) bila najočuvanija . I ako sam moram priznati bio skeptičan jer sam je kupio po preporuci nisam je ni probao nisam se ni jednog momenta pokajao. Što se tiče kočnica kod Kawe i moje su bile očajne dok nisam zamenio ulje i kupio malo kvalitetnije pločice sada su Extra. Malo si daleko pa je glupo da te zovem da probaš Kawu jedno pre podne ali ako te put nanese u NS smatraj se pozvanim.

Pozdrav :zdravo:

To je moje lično mišljenje iz iskustva,čovek lepo pitao a ja odgovorio. Inače za čega služi internet?! Ima mnogo podataka i testova za te motorcikle i nek izvoli...:)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja