Jump to content

Moto Zajednica

zveckanje?

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova

pozdrav raja!

na baotianu 2T 50 mi se odavno pocelo cuti neko zveckanje tacnije na oko 600-700 km pa sad do 3000 km. zvuk po meni dolazi ili iz masine ili iz auspuha, i cuje se samo

kad motor nije opterecen tj. kad idem uz malu uzbrdicu ne cuje se a kad pustim gas zacuje se , pa ponovo dam prestane.

Isto kad ide, nezbrdo malim gasom cuje se . s'obzirom da se to cuje vec duze vrijeme a da se zvuk ne pojacava ,stvarno neznam sta bi moglo biti? hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL

Tesko je tu reci sad sta je, jer moze biti stotinu stvari. To sto ga cujes iz auspuha nista ne znaci jer se zvukovi prenose pa se cesto tako zabunimo, za pocetak otvori varijator i vidi u kakvom su stanju roleri i klizaci varijatora jer to tako zvecka kad je pri kraju al opet ako je motor poceo zveckati sa 600 km nelogicno je da odu tako brzo kao i sve ostalo na njemu. I takav zvuk daju lezajevi radilice kad odu a to je tek nakon 10000 km. ima jos jedna stvar u dekli prenosa imas mehanizam za el. startovanje i ima jedan mali medjuzupcanik i zmedju anlasera i bendixa i on zna nekad da tako zvecka a ako ja motor nov vozi ga u servis i ne razmisljaj o tome.

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL

Ako imas onaj auspuh poput bojlera onda je moguce da je otpala jedna pregrada jer to se kod tih modela cesto desava.

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Meni zvecka vec mesecima i ustanovljeno je da je auspuh otisao u majcinu sto me mozda i kod tebe razlog

• U prolazu, 22 postova

skidao sam auspuh, drmao ga i nesto se cuje unutra, stavim od druga auspuh i nista se ne cuje dok vozim. eh sad kako da izvadim to iz njega poz??? ima li i jedan nacin a da ga ne moram sijeci

• Svrati ponekad, 396 postova

Pa kakve veze ima što zvecka, makar znaš da je pregrada u loncu ali tako možeš da voziš u nedogled.

Na proleće lepo uzmeš neki ali da nije fabrikacija jer očigledno ne valjaju i rešio si problem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja