vasqez 254 Napisano Septembar 22, 2012 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Više od 4.500 nezadovoljnih motociklista učestvovalo je juče u protestnoj vožnji oko sedišta Evropske unije u Briselu, povodom plana o uvođenju redovnih tehničkih kontrola motocikala i skutera, saopštila je belgijska policija. Komesar EU za saobraćaj Slim Kalas želi da pooštri tehničke testove za vozače četvorotočkaša i uvede redovno obavezno testiranje motocikala kako bi se "potencijalno smrotonosna" vozila uklonila sa puteva. Pojedina udruženja motociklista smatraju da je uvođenje pravilnika na nivou EU nepotrebno i da će dovesti do ukidanja nacionalnih regulativa, koje su u većini slučajeva efikasne i funkcionišu dobro. Udruženje koje okuplja evropske motociklističke organizacije FEMA osudilo je plan EU kao "beskoristan i skup". Procenjuje se da će uvođenje redovnih testova motocikala širom Evrope koštati 1,2 milijardi evra godišnje "bez doprinosa bezbednosti saobraćaja, što je dokazano nezavisnim studijama", saopštila je FEMA. - Samo 0,3 odsto motociklističkih nesreća u Belgiji i 0,6 odsto u Francuskoj dešava se zbog tehničkih problema - izjavio je Žoe Verek, prvi čovek belgijske motociklističke grupe FBMC. Ova organizacija saopštila je da će posle neuspeha u današnjim razgovorima sa zvaničnicima EU u ponedeljak zatražiti od belgijske vlade da se suprotstavi planu. Ukoliko Vlada odbije da to učini, motociklisti kažu da će blokirati centre za tehnički pregled. Izvor Blic http://www.blic.rs/V...lili-sediste-EU 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 22, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Pojedina udruženja motociklista smatraju da je uvođenje pravilnika na nivou EU nepotrebno i da će dovesti do ukidanja nacionalnih regulativa, koje su u većini slučajeva efikasne i funkcionišu dobro. to i jeste suština globalizacije. malo po malo, pa do potpunog ukidanja nacionalnih regulativa i sve tako do potpunog gubitka suvereniteta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Septembar 22, 2012 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan U ovom slucaju je da se izvuce sto vise od sirotinje... uzeti sto vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turboluka 25 Napisano Septembar 23, 2012 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd, Dusanovac Motocikl: Kawasaki ZX 10R 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Krece lagano, sa najnizih nivoa, suptilno. I niko im ne moze nista.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Septembar 23, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 4500, dosta motora. To se zove protest! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 23, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno je jasno da ovo nema veze ni sa čim osim sa još jednim stepenom ukidanja određenih sloboda i punjenja nečijih džepova. Tehnička neispravnost vozila je problem u zemljama poput Srbije gde na tehničkim pregledima bukvalno prolazi sve i svašta, ali teško da je u zemljama EU, gde su već drugim propisima vlasnike vozila "motivisali" na čestu promenu istih za "novije", "bezbednije" itd. Već postoje u EU dovoljno represivni mehanizmi (u smislu represije po džepu) u vidu vanrednih tehničkih pregleda u slučaju da saobraćajac prilikom kontrole posumnja u tehničku ispravnost vozila i homologovanost svih delova istog, tako da ne vidim razlog za dodatno obavezno testiranje motocikala... Logično je da su ustali na protest, a s obzirom na brojnost, verujem da će i uspeti u nameri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Nek i oni osete malo kako se mi osecamo svake godine kad obavljamo redovni tehnicki pregled. Drago mi je da EU preuzela neke Srpske zakone. :lol: :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6406 Napisano Septembar 23, 2012 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da samo sto nama ne obavljaju tehnicki pregled, nego samo uzmu pare. Meni nikad nisu pogledali bilo sta na motoru, sem, brojeva motora i rama prvi put, a da ne pominjem valjke ili slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vecina tehnickih pregleda kod nas i nema adekvatnu opremu prilagodjenu dvotockasima, ne moze se na obicnim valjcima za automobile testirati motor. Inace sto se cele te price tice ja mislim da su generalno motori tehnicki mnogo ispravniji od automobila (bar kod nas a i u EU mozda) jer onaj ko vozi motor je svestan u sta se upusta i koliko je tahnicka ispravnost bitna... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja7 31 Napisano Septembar 23, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Kawasaki ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan Meni nikad nisu testirali motor, valjda kontaju cim si se dovezao u redu je...a par puta sam i platio nekih 1.000 din vise da ne dolazim motorom jer je bilo lose vreme i sl.... a par puta sam i za auto uradio isto...cak su me pre par godina, u jednoj agenciji, pitali preko telefona da li cu da dovozim auto ili ne, da znaju, zbog cene a ne znamo se... zezanje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17204 Napisano Septembar 23, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Smatram da je i u ovom konkretnom slučaju razlog za uvođenje ovakve kontrole samo da se uzmu pare i da se ljudi što više drže pod presijom od strane vlasti (bilo svoje ili EU). Statistika (od pre nekoliko godina) pokazala je da je čak i u Srbiji broj saobaraćajnih nesreća izazvanih tehničkim neispravnostima daleko ispod 1%! Doduše kada je trebalo usvojit novi zakon pojavili su se podaci da je taj procenat mnoooooogo veći, (ali isto tako su i svi ostali uzroci mnooooogo narasli) pa bi sabiranjem procenata o uzročnicima udesa brojka od mogućih 100% bila mnogostruko veća!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Bogami kod mene u Valjevu motocikli idu i na valjak, a gleda se i signalizacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vecina tehnickih pregleda kod nas i nema adekvatnu opremu prilagodjenu dvotockasima, ne moze se na obicnim valjcima za automobile testirati motor. Inace sto se cele te price tice ja mislim da su generalno motori tehnicki mnogo ispravniji od automobila (bar kod nas a i u EU mozda) jer onaj ko vozi motor je svestan u sta se upusta i koliko je tahnicka ispravnost bitna... Ovde u N. Sadu, već par godina teram moje motore na valjak i to onaj automobilski. Motor stane na jedan valjak, a na drugi lik sa tehničkog stane sa biciklom. Pri merenju pokazuje kočenje samo motora . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatobradi 38 Napisano Septembar 23, 2012 U prolazu, 56 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Honda Pan European ST1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jos da im uvedu automobilske tablice na cetvorociklima i smanje plate jedno 10-ak puta pa da se voze ko svi normalni srbi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Septembar 23, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno je jasno da ovo nema veze ni sa čim osim sa još jednim stepenom ukidanja određenih sloboda i punjenja nečijih džepova. Tehnička neispravnost vozila je problem u zemljama poput Srbije gde na tehničkim pregledima bukvalno prolazi sve i svašta, ali teško da je u zemljama EU, gde su već drugim propisima vlasnike vozila "motivisali" na čestu promenu istih za "novije", "bezbednije" itd. Već postoje u EU dovoljno represivni mehanizmi (u smislu represije po džepu) u vidu vanrednih tehničkih pregleda u slučaju da saobraćajac prilikom kontrole posumnja u tehničku ispravnost vozila i homologovanost svih delova istog, tako da ne vidim razlog za dodatno obavezno testiranje motocikala... Logično je da su ustali na protest, a s obzirom na brojnost, verujem da će i uspeti u nameri. Jesi siguran da je baš tako?Znam par ljudi što voze strance i sa vozilima nisu izašli iz zemlje nekoliko godina a registrovani,takođe par njih koji imaju legalne američke dozvole a nikad nisu bili preko okeanaČitam ovde da se samo prevare rade u Srbiji kao da smo mi naj gori na svetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Septembar 23, 2012 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovde u N. Sadu, već par godina teram moje motore na valjak i to onaj automobilski. Motor stane na jedan valjak, a na drugi lik sa tehničkog stane sa biciklom. Pri merenju pokazuje kočenje samo motora . Mislim da to tako ne bi smelo, mislim da mora da postoje posebni drzaci za motor kako zbog regularnosti pregleda tako i zbog bezbednosti. Desi se da valjci izbace i auto a sta se desi ako izbace motor i, nedaj Boze, dodje do neke povrede ili ostecenja motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...