Jump to content

Moto Zajednica

Versys vs Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: nemam

Drugari,

imam par pitanja, prvo koji motor je bolji od ova dva modela, koristen bi bio po gradu, ponekad na malo duzi put i ponekad off road.

Drugo pitanje, da li ima starosna granica pri uvozu motora u Srbiju kao sa kolima.

Trece pitanje, koliko otprilike izadje carina, porez itd. sta vec treba prilikom uvoza ovih modela u Srbiji, i na kraju koliko je registracija u Srbiji za 650 kubika 2000 godiste i 650 kubika za 2008?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Honda XL1000VA

Za Transalpa trenutna registracija je 15000din. Nešto malo jače za Versysa racunaj hiljadu dve više zbog skupljeg osiguranja (noviji motor). E sad za uvoz, carinu i druge dadžbine moraćeš da nadjes nekoga u poreskoj da ti izračuna tačno po godistu kilometrazi kubikaži idt... Koliko će to da te izadje ne znam ali moje mišljenje je da bolje da čekaš dobar primerak ovde i prodješ sa manjim komplikacijama. E sad ako voliš avanturu i ako imaš tonu živaca da se baviš srpskom birokratijom i uvoz je dobra ideja.

ja imam vec versysa, koji je belgijanac, zbog mog preseljenja u Srbiju moram da ga prevedem na srpske papire. Razmisljam se da li mi je bolje da ga menjam za Transalpa ili da ostavim Versysa, mada sto vise razmisljam sve sam blize tome da ce ostati Versys.

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Honda XL1000VA

A što se tiče poredjenja ta dva modela, naći ćeš ovde na forumu dosta opisa i misljenja o oba motora. Pitanje šta podrazumevaš pod terminom off-road nijedan ni drugi nisu za off. Versys ti je gradski enduro po meni prelep motor užasno zabavan za voznju, dok je Transalp orjentisan malo više ka dužim turama i otvorenom putu. A ako zatreba da se savlada neka prepreka može i to ali nije za off. Za Transalpa mogu da ti kažem da je radno magare trpi sve i svašta a za Kawu bolje da ti priča neki vlasnik.

• Drug član, 1234 postova
  • Motocikl: Uly

Naravno da treba da zadrzis Versys.

Q2: Nema starosne granice za motore.

Q3: Carina ti je 5% a porez 20%. To se sve obracunava na fakturnu ili procenjenu katalosku vrednost motora. + 100ak eura troskovi spedicije. Prevoz motora predpostavljam da ces obaviti sam.

zato sto sam dobio dobru ponudu za versysa, transalp i pare. Tesko da cu za Srbiju motorom imam dosta stvari koje moram da dovezem autom, tako da ce verovatno motor na kamion.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja