Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

Danas bio u Ljermontovoj, podigao L tablicu. Cena prava sitnica 10.500.00 plus taksa 580.00. L tablica ide na 25 dana, svaki dan zakašnjenja sa vraćanjem 480.00 din dnevno.:lud: :lud: :lud::(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: Honda Dylan 150cc

Evo proveren info posle podizanja NOVE dozvole- koja je plastična ali nema čip...

(a ko će drugi nego KGB - mi sve znamo o svakome)

Elem kolege mlađe od 24 godine će nažalost dobiti samo A1 (ako ne i AM) pa valjda sa 20god A2 i tek kad napuni pune 24god dobiće punu A kategoriju

JBG-usvojen je pravilnik po kom od 14 januara se izdaju nove vozačke dozvole koje mogu biti izdate samo po novim pravilima u skladu sa novim kategorijama ...

Naravno, ovo se odnosi na ljermontovu odnosno na BG, a širom nam velike Srbije po raznim mestima moguće je dobiti još stare papirne dozvole...

dakle naš mlađani kolega će dobiti sve kategorije bez potrebe ponovnog polaganja sa napunjenih punih 24 god, ALI prilikom upisa svake nove kategorije plaćaće dozvolu oko 1500 din + lekarski 2500 din :stabre::grr::grr:

OK, моја грешка -прекопирао сам мој пост са другог форума па нисам обратио пажњу шта си писао :takoje::zdravo:

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: suzuki rg 80

zakon je stvarno divan1lud.gif jos pogotovo ovi novi klinci sto moraju da cekaju 16 da polazu posto vise nema psp sa 14...............................

sale ti si plato 11000 L tablicu 25 dana malo mi cudno ja sam platio 14800 15 dana i svaki dan zakasnjenja bio je 1000 dinara

• Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: KTM 950SMR

A2 se dobija sa 18 godina, ne sa 20, napisao sam iznad...

jel to sto posto tacno?posto sam ja kupio motor...ako je A2 onda do jaja posto sad imam 17 godina dobijam A1,al u maju punim 18 tako da bi trebalo da mi daju A2 jel tako?

• U prolazu, 19 postova

izvinjavam se sto nemam kad da detaljnije prelistam ovaj topik,mene interesuje sledece: imam 25 godina,polazem sad za b,pa me interesuje koliko vazi lekarski jer sam uzeo odmah i za a i za b kategoriju ili cu morati ponovo da vadim,da li L tablice uzima svako ili samo onaj ko polaze na svom motoru,kakvo cu polaganje imati i da li postoji polaganje na automatiku-jer planiram samo skuter da vozim ili je manuel za sve?

Hvala unapred.

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: KTM 950SMR

da A2 ti je do 45ks i dobices A2

upravu si!mada danas su toliko retardirane ove sto rade cas oce da mi daju A kategoriju cas nece,pa kaze da nemam pravo na A pa na kraju mi rekli da dodjem za 15 dana po a1,sa 18 dobijam A2....

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Ček malo. Kako si dobilo L tablicu? Moj prijatelj je tražio L tablicu i rekli su mu da od 1. januara ove godine više nema samoobuke. Inače radnja se dešava u Zrenjaninu. E sad kako u BG može, a u ZR ne? Jemo li ista država ili....0zbunjen.gif

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: suzuki rg 80

lekarsko ti vazi 6 meseci........... dal smo ista drzava ili ne ne znam kad sam ja polago ja sam uzo L tablicu nije moralo u auto skoli, i dal sad mora u auto skoli to ne znam ja mislim da po novim moras da polazes u skoli sve i da radis 40 casova ko za kola tako je bilo u skoli gde sam ja polago al sam ja polago po starom.

• U prolazu, 74 postova

JBG-usvojen je pravilnik po kom od 14 januara se izdaju nove vozačke dozvole koje mogu biti izdate samo po novim pravilima u skladu sa novim kategorijama ...

Naravno, ovo se odnosi na ljermontovu odnosno na BG, a širom nam velike Srbije po raznim mestima moguće je dobiti još stare papirne dozvole...

znaci ako odem negde van bg-a (da mi dodaju kategoriju) gde se jos uvek izdaje stara dozvola dobicu punu A kategoriju ili ne??

• Svrati ponekad, 147 postova

Nasi ˝dragi˝ Alvirovici nam otkrivaju u istoimenoj rubrici OTKRIVAMO u casopisu Dva Tocka, o novim pravilnicima za polaganj voznje za A kategoriju. :bljak:

post-10169-0-41128000-1298124186_thumb.jpg

post-10169-0-96986600-1298124348_thumb.jpg

post-10169-0-98194700-1298124494_thumb.jpg

post-10169-0-63686800-1298124635_thumb.jpg

@kolega : да, требало би да добијеш пуну А категорију АЛИ само ако ти је дозвола издата ван БГ :zbunjen:

јер за нас из БГ надлежна је Љермонтова а ту издају само пластичне, док ми је ортак у петак уписао пуну Ц категорију ван БГ у папирну дозволу, а нема 24 године ...

дакле може вероватно још увек негде, али како време пролази вероватно ускоро неће ни то више моћи... :lud:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 440 postova
  • Motocikl: afrika

ja danas polagao voznju i pandur me oborio

zeznuo sam se kod ukljucivanja sa glavnog na sporedni put tj, nisam prisao dovoljno blizu razdelne linije kad sam skretao

jbg a mogao je i da me pusti po ovom kijametu jutros <_<

вероватно БГ пандур дркаџија :lud: требао си се цимнеш до Н.Пазове аш РАК :takoje: задњих пар рокова оборени су само они кој су буквално пали са мотора :moto3:

баш да избегнем те "наше" локалне дркоше побегао сам у АШ Рак :zdravo:

ma vec sam odvozao casove u svojoj auto skoli pa rekoh da ne komplikujem mnogo

nema veze,10 marta jasem ponovo pa cemo videti

• U prolazu, 8 postova

Pozdrav drustvo , evo i ja sa 33 godine prvi put polazem za A , a vozim B kategoriju vec skoro 15 godina , a i motor bez dozvole vozim skoro isto toliko ali posle vise upozorenja od strane policajaca da nece vise da me tolerisu jer znaju da nemam dozvolu resih da se okusam i ja . Polagacu kod drugara u autoskoli u jednom manjem mestu u okolini Pozarevca , malo ce biti problema jer moram polagati na mojoj hondi od 600cm3 jer autskola nema motor jbg . U ovoj skoli je za A kako oni kazu voznja samo formalnost skoro da se i nevozi , odradi se samo poligon i jedan krug oko poligona jer nema stalno kandidata za A kategoriju a , za B se ne polaze u tom mestu vec samo u gradu. Ko zna rece mi ovaj drugar instruktor da cu verovatno biti jedini za motor na polaganju i ko zna mozda jedini kandidat toga dana. Javicu vam za par dana kada odradim test kako sam prosao a kasnije i sa voznjom !

• Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Kymco super 8 125

Nasi ˝dragi˝ Alvirovici nam otkrivaju u istoimenoj rubrici OTKRIVAMO u casopisu Dva Tocka, o novim pravilnicima za polaganj voznje za A kategoriju. :bljak:

Iščitao sam ovo u časopisu. Polažem za A kategoriju (položio testove pre nedelju dana, sve po starom) sa 37 godina i posedovanjem B i C kategorije od '92. godine.

Polaganje vožnje je u martu, ali me zanima koju ću dozvolu dobiti - A, A1, A2 ili koje sve već postoje, ne znam ni sam?

Pitam jer me zanima da li ću moći da vozim recimo 300ccm na leto ili bilo koji motor ako uzmem od nekoga.

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Kymco super 8 125

A polaže se na nekom njihovom motoru? Koji bude obično?

Mada me ne bi čudilo da možemo i sa svojim jer ipak smo imali samoobučavanje...

pa mozes i na njihovom ili na svom ili na tudjem sa ovlascenjem

ja polazem na skolskom suzukiju 125cc

a evo i kako izgleda motor i polaganje u mojoj skoli

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja