Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Fz8

Evo samo da prenesem svoje iskustvo, dakle ako kupite motor i izvrsite prenos vlasnistva u opstini a u saobracajnoj ostane ime prethodnog vlasnika(jer registracija nije istekla) nece vam u Ljermontovoj uvaziti da je vas motor vec morate da vadite novu saobracajnu na vase ime, sto izadje nekih 2800-3000 din. Eto, mozda je nekom ovo bilo logicno, meni i nije pa rekoh da napisem..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

Ljudi, da li neko zna (negde video, čuo, pročitao) da li će se od nove godine polagati po novom, znači sa ukidanjem samoobuke (L tablica) i po sistemu da morate da dreždite u auto školi 40 časova plus obaveznih iks časova vožnje, da ne spominjem veću cenu svega toga u odnosu na ovo sada? Polagao bih sledećeg proleća ali ne znam šta da radim, ako ovo staro važi samo do kraja godine moram sada užurbano da doradim sve a ne znam baš kako da uklopim ostatak života u sve to?

• chef, 1843 postova

Postoji program pod imenom EDUKACIJA, vec je nekoliko puta pominjan na ovoj temi. Radi pitanja za a i b i nema sanse da ti bude neko koje nisi prosao, pitanja su ti ista samo za a kategoriju dobijas 2 lista umesto 4 za b.

Mislim da je ovaj link ispravan.8)

http://rapidshare.co.../Auto_Skola.zip

traži neki pass da bi anzipovao.... ?

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

Videh i ja sada. Izvinjavam se na pogresnom linku. Ima na temi i drugih linkova za istu aplikaciju, samo treba prelistati koju desetinu strana...

• U prolazu, 73 postova

Čini mi se da je malo više od 18.000, ako se računaju svi troškovi, bar ovde u Beogradu. Evo ima nedelju dana kako vozim L tablicu i po mojoj računici to je:

- lekarski 2.600

- troškovi koje plaćaš za L tablice 10.500 + 500

- testovi teorije u auto školi 3.600

- polaganje vožnje u auto školi 3.600

sve zajedno oko 21.000, možda nisi računao lekarski u ovo ali po meni i to je trošak polaganja. Nisam uračunao ako uzmeš par dodatnih časova u auto školi da to objasne šta, kako, koje su cake na polaganju itd... ne znam koliko je jedan čas.

• Podržavam 2

• U prolazu, 73 postova

Ja sam se zeznuo pa odradio pregled u DZ Zvezdara, treba nekih 5 soba da se obiđe na medicini rada a to je tamo trajalo oko 3 sata, moj kolega na studentskoj poliklinici završio sve za oko sat vremena, tako da je preporuka više nego očigledna, idi na studentsku.

• U prolazu, 73 postova

Lekarski pregled za A kategoriju u DZ Zvezdara (a i na drugim mestima bi trebalo da je isto plus minus 100dinara) je 2650 dinara.

• U prolazu, 73 postova

Za eagle50 odgovor za L tablice:

- L tablica se uzima na 25 dana, tako je već neko duže vreme unazad, ranije je bilo na 15 dana

- dobija se samo u Ljermontovoj (ovo važi za područje Beograda)

- košta nekih 11000 dinara, na dve uplatnice, jedna je 10.500 a druga 580 dinara

Ako te zanima kompletan spisak papira koji ti trebaju za dobijanje tablice, navešću ono što je neko ovde već pisao i to je važilo i za mene prošle nedelje:

treba da imaš:

1.kopiju saobraćajne, orginal na uvid, i ovlašćenje ako nije na tvoje ime, ali da piše na njemu i da se obučavaš na tom motoru, za A kategoriju.

2.kopija vozačke i orginal na uvid.

3.lekarski pregled i kopija

4.kopija registarske nalepnice, može da se slikai odštampa

5.kopija lične karte, orginal na uvid.

6.2 uplatnice...10500 din za MUP, i 580 din za opštinu stanovanja, ovo se uplaćuje u policiji u prizemlju

7.popunjen zahtev koji uzmeš u sobi 33 na II spratu, na vratima ti i piše šta ti sve treba od papira, tu je bitno da vidiš poziv na broj za ovu uplatnicu od 560 dinara prema opštini stanovanja

8. potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila ako je od prethodnog tehničkog pregleda proslo više od 6 meseci

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: sachs x road, suvozachica na bmw :)

lekarski pregled u domu zdravlja Vozdovac 2500 dinara, sve gotovo za manje od sat vremena, mada ja sam ishla oba puta popodne, posle 5

• U prolazu, 73 postova

I ja sam mislio da polažem na proleće sledeće godine, ne volim ni ja nešto ovu kišu i hladnoću ali se bojim da od Nove godine ne počne da važe one izmene oko polaganja i za A kategoriju, da moraš da ideš 40 časova u auto školu, da nema više samoobuke, da moraš da vežbaš vožnju samo u AŠ i da je naravno sve dosta skuplje nego sada.

• R A M P A Š, 987 postova
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

U subotu sam odradio lekarski na NBGD-u, medicina rada, kod IDEA supermarketa

cena 2093 din

uplatio u AŠ obuku 10000, polaganje na njihovom motoru + par časova vožnje istog, dakle, nema zajebancije u mup-u, jel tvoj motor ili nije, imaš li ovlaštenje ako nije, imaš li menjač na motoru jer ako nemaš opet plati AŠ da ti da motor ili samo na kraju FT1P itd

Čekam 16.11. da polažem testove - cena 2500, a zatim 21.11 vožnja takođe 2500

Na kraju potvrda 1000

Mislim da na kugli zemaljskoj nema jeftinije

:BJB-ura::BJB-burgman:

• Podržavam 1

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Sachs xroad

I ja sam mislio da polažem na proleće sledeće godine, ne volim ni ja nešto ovu kišu i hladnoću ali se bojim da od Nove godine ne počne da važe one izmene oko polaganja i za A kategoriju, da moraš da ideš 40 časova u auto školu, da nema više samoobuke, da moraš da vežbaš vožnju samo u AŠ i da je naravno sve dosta skuplje nego sada.

Nije meni zbog hladnoce i kise nego sto sam na obuci za B pa ne mogu da stignem, a i nemam jos masinu od 125 :(

jos nisu uveli ni za B ono da se ide na casove teorije, da se polaze prva pomoc i da kosta duplo skuplje pa valjda nece ni nama bajkerima da uvode :D

• Zainteresovan, 954 postova
  • Motocikl: DL1000 K8

Koja Skola?

cena 2093 din

uplatio u AŠ obuku 10000, polaganje na njihovom motoru + par časova vožnje istog, dakle, nema zajebancije u mup-u, jel tvoj motor ili nije, imaš li ovlaštenje ako nije, imaš li menjač na motoru jer ako nemaš opet plati AŠ da ti da motor ili samo na kraju FT1P itd

Na kraju potvrda 1000

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Yamaha fazer 600 2003.

cena 2093 din

Na kraju potvrda 1000

ja sam nasao u valjevu kod izvesnog zorana,(nzm jos kako se zove AS) za 10000+1000 kad polozis u sta je uracunato i njegov motor i L tablica i testovi i voznja mislim da je to najpovoljnije i meni se isplatilo iz bg da uplatim tamo. 27.mi je polaganje pa pozelite srecu :)

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

cena 2093 din

Na kraju potvrda 1000

Ne volim da se ubacujem u ovu temu jer se tice konkretno mene jer isto to radim, to jest drzim auto skolu i radim i obuku za "A" kategoriju, ali kad vidim da mi neko, da tako kazem, odvlaci musterije pisuci nesto bez neke detaljnije provere onda nekako moram da branim i sebe i svoj posao.

Naime, klikni gore na baner auto skole "VIR", na vrhu ove , ili bilo koje druge stranice, i pogledaj uslove i cenovnik.

Kod nas je , kao sto bi trebalo trenutno u svakoj skoli polaganje testa 2500,00 dinara, polaganje voznje takodje 2500,00 dinara. Takodje ne idete po "L" tablicu u SUP i za 12000,00 dinara imate 8 casova na nasem motoru, kao i polaganje na nasem motoru.

Ta vacarenja kandidata dok su sretni sto su polozili pa im jos naplate 1000,00 ili vise za izdavanje potvrde ili uverenja, mi to ne radimo.

Preracunajte se pa onda recite da nigde na svetu nema jeftinije i onda dajte ovde besplatnu reklamu neke auto skole.

Plus, kod nas sa vama radimo ja i IgorXT, a mi pomalo nesto oko voznje motora i znamo, a ja licno ne znam ni jednog drugog bajkera u BG koji radi obuku za "A", uglavnom svi su nekako polozili za instruktora "A" i eto rade, ali nisu iz nase moto price.

Ja radim i obuku ljudi koji nisu nikad seli tako reci ni na bicikl, znaci od prvog koraka, a tek za prolece spremamo jos mnogo ozbiljnbiji program obuke za "A" kategoriju. Pri tom mislim na kompletnu obuku nekoga ko nikad nije imao priliku da sedne na motor a ima veliku zelju.

Sve najbolje ti zelim, da to sve polozis iz prve, ali nemoj hvaliti jedne i tako kuditi druge, a nisi se dovoljno potrudio da se bolje informises.

Sretno !

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja